Låt mig presentera: Klimatklubben

Dunkar klimatångest i hjärtat? Är du orolig inför framtiden och vad den bär med sig? Önskar du att du kunde göra mer? Engagera? Påverka? Men vet inte hur?
I kölvattnet av den oroande rapporten från FN:s klimatpanel IPCC som släpptes i dag kommer här en god nyhet.

Jag och mina klimatkompisar Husligheter-Maria och Slowfashion-Johannahar kickat igång  något fantastiskt. Klimatklubben.
Inom kort hoppas vi kunna lansera detta smockfullt briljanta. En klubb för alla oss som vill minska våra klimatavtryck och verka för att vi pushar samhället i rätt riktning.
Ni läsare sitter inne med så mycket kunskap, idéer och driv, och tillsammans med våra kanaler så tror vi att vi kan göra skillnad. Nå brett och trycka där det känns.

Ensam kan en så klart göra lite, men tillsammans kan vi göra stordåd.

Har du förslag eller önskemål vad Klimatklubben ska göra? Ös på i kommentarsfältet så tar vi det med oss!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. Jag har massor med klimatångest. Jag tycker att det skulle vara kul att hitta några i min närhet som jag får träffa, prata med, inspireras av och organisera mig med. Det får alltså gärna finnas lokala filialer. Tack för ett fint initiativ!

  1. Ja, det är en del av tanken! Så peppad på detta!

 2. Åh skulle gärna vara med i klimatklubben! Vet inte ens vart jag ska börja med alla idéer (trött jobbhjärna som behöver gå och lägga sig här haha)

  1. Du är så välkommen! Vi behöver alla hjärnor!

 3. Vilket fantastiskt initiativ! Är nyfiken på vad ni ska hitta på och vill gärna delta på något sätt!

  1. UNDERBART!

 4. Ja! vilken grej! Detta låter fantastiskt.

  Skulle behöva få mer tips och råd hur en kan leva mer miljösmart utifrån MAT, jag vet vad som behövs göras men jag vet inte hur en ska lyckas hålla detta så att det ligger på en rimlig nivå. Tänker på alla förpackningar som mat/tillbehör ligger i, hur mycket mat en ska konsumera eller behöver per person, att nyttig mat= dålig mat för miljön? Känner att jag har dålig koll på detta.

  1. Ja, SUPERVIKTIG fråga! Du kommer gilla Klimatklubben tror jag!

 5. Jag tycker det är så svårt att inte slänga mat, det är ett stort dåligt samvete. Jag skulle därför vilja ha en bra tips på hur man gör något av det-lilla-som-finns-kvar. Typ en fjärdedels salladshuvud, en halv burk kikärtor och ändarna av en brödskiva…
  Jag har också funderat en del över toalettpapper på sistone – är toapapper nästa heta debattämne? Tänk diskussionen om menskopp vs. bindor som kändes jättekontroversiell för ett par år sedan. Eller engångsblöjor. Den nya diskussionen kanske är toapapper vs. bidé/stjärttvätt? Vad tror du? 🙂

  1. Spännande tanke! Undrar faktiskt var bidén tog vägen. Bra grej för den som inte vill duscha varje dag, men ändå vara fräsch down there.
   Kram emma

 6. Hej! Vilket bra initiativ, jag vill gärna hänga med. Angående idéer: Jag tycker ibland det är svårt med klädköp de gånger jag inte köper second hand. Det finns så många olika material och jag blir lite lost vilka som är bra eller mindre bra/dåliga för miljön. Kanske skulle ni kunna göra något på det temat med en liten guide. Ser fram emot lanseringen av klimatklubben! Kram

  1. Åh, en materialguide kommer! Kram emma

 7. Åh vad peppad jag blir på att följa er! Hoppas på lokala avdelningar/studiecirklar längre fram!
  Kanske följa någon som bestämt sig för att bara handla begagnat (förutom kanske typ underkläder och hygienartiklar då). Alltså inget nytt överhuvudtaget, varken inredning, cyklar, elektronik etc. och laga det en har istället för att köpa nytt. Läste något så intressant om hur vi borde konsumera, att ett kök borde räcka minst 3 generationer och liknande (minns inte var jag läste det) och tyckte det var så klokt och märkligt hur vi i vårt samhälle helt gått ifrån det!
  En annan sak jag saknar att läsa om är hemester, alltså reseguider och tips. Sveriges svar på Paris, Sveriges svar på Edinburgh, Sveriges svar på Rom, loppishelg i Falun, skidåkning i Järvsö i Hälsingland istället för Alperna till exempel. Uppmuntra till att upptäcka och se mer av Sverige och resa klimatsmart samt peppa dem som bor på mindre orter.
  En tredje sak är hur man odlar mat och ordnar för pollinatörer och annat djurliv i sin trädgård. Bort med golfbaneliknande sterila gräsmattor som klipps med bensinslukande gräsklippare och fram för vildvuxna, vackra, levande trädgårdar!
  Tack för att ni orkar sprida hopp och jäklar anama!

  1. SÅÅÅ många bra tips!! Tack!

 8. Jättebra idé och jag tror att det är många vägar vi måste ta samtidigt för att nå målet så om vi kan hjälpas åt är det bra. En väg tror jag är att kändisar, influencers och liknande tar täten och där är ni med och gör ett bra arbete. Jag skulle tycka att det var intressant om ni intervjuade andra kändisar, influencers för att få draghjälp och lyfta frågan. Samt för att tvinga dem att ta ställning. Lyssnade till exempel på intervju med Isabella Löwengrip och varför får hon aldrig frågan om hur hon tänker kring sina flygresor, sina inköp med mera? Hon har två barn och verkar vara en smart kvinna; vågar ingen fråga henne……

  1. Vi har spännande grejer på gång som vi hoppas ska ett par influensers ska nappa på! Stay tuned!

Kommentera

Stäng meny