Kvinnliga bilkåren!

kappa emmas vintage karlstad

När jag var hemma i Värmland över jul gjorde jag den traditionsenliga turen till Gengåvan i Karlstad. Gengåvan är en enorm secondhandbutik som har både kläder, möbler och små pinaler. Allt överskott går till bistånd. Flott som tusan och dessutom kan kan ramla över riktiga kap. Under årens lopp har jag fyndat en Emma-fåtölj för en spottstyver, många 1950-talsklänningar, byxor, kjolar, tyger, tavlor, ja, till och med skor.
Denna gång ramlade jag över en petroliumblå kappa i perfekt modell. Välbevarad och tjusig. Kappkalaset gick på 145 kronor (och jag fick kappan som en julklapp av min kära mor. Tacktack!). När jag kom hem provande jag kappan, stack ner händerna i fickorna och svängde om. Där, i den ena fickan, låg en liten skatt. Nämligen en utnött reflex signerad Kvinnliga bilkåren i Karlstad. Tänka sig va? En äkta bilrock.

karlstad kappa vintage gengåvan

kappa emmas vintage karlstad

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. Alltså har aldrig hittat ETT ENDA plagg på Gengåvan? Hur gör du??! Tycker det bara är massa fula 80- och 90-talskläder, även på “vintage”-avdelningen.

    1. Hahaha, ja det finns mycket av den varan också. Jag plöjer stället från golv till tak när jag är där. Kram emma

  2. Haha! Lustigt! Jag stod och drog i den där kappan, för bara en vecka sen ungefär. Bestämde mig istället för en vinröd 😀

    1. Vinröd låter ju underbart!

Kommentera

Stäng meny