Kunde inte motstå.

IMG_7294

I höstas sprang jag på en söt, nätt spjälsäng i järn på Midsommarkransens antikhandel. Då kände jag mig tok för ogravid för att inhandla något sådant (var ju knappt synligt på mig), så jag försökte peppa alla i min närvaro att lägga vantarna på denna sak. Inget napp.

I lördags traskade jag och John ut i ett begynnande snökaos, smet förbi antikhandeln och där stod den längst inne i ett hörn. Orörd.
Jag bara kunde inte motstå den. Vi har förvisso en stor spjälsäng i trä, men denna blir perfekt att ha precis intill sängen de första månaderna.
Så nu står den i vårt vardagsrum, prydd med Liberty-tyg, i väntan på bebis, fluffiga filtar och kuddar.
Söt som socker.

IMG_7301

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 20 kommentarer

 1. Men attans så fin! Jag förstår att ni inte kunde låta bli, det hade jag inte heller kunnat. Och det där köpet kommer ni nog inte ångra!

 2. fin spjälsäng och blogg! många bebisar gillar att sova i samma säng som föräldrarna, men det har ni säkert redan koll på

  1. Jajemänsan! Det här är mer för all mittemellansömn tänker jag, kommer bli prima. Ett par hjul på sängen och så kan vi dra med den beroende på var i lägenheten vi håller till.

 3. Den är fin, men mät mellan ribborna så barnets huvud inte fastnar där! Dagens spjälsängar har mycket mindre mellanrum just för att de inte ska fastna.

  1. Åh vad skönt att det inte bara var tråkmånsen jag som tänkte så…

   Säkert ingen fara när Cirkus är liten och inte kan röra sig för egen maskin, men ändå. Gamla spjälsängar brukar tyvärr inte uppfylla dagens säkerhetskrav när det gäller mellanrummens bredd, och denna kändes extremt rymlig mellan spjälorna.

   Förlåt för att jag kissar på din parad och tydligen ÄR den som är den 🙁

   1. Ja, jag tänkte samma sak! Och gammal färg är inte alltid så bra att ta/slicka/dregla på, kan innehålla bly och annat hemskt.

    Men visst känner man sig trökig när man påpekar det… 🙁

    Säng och filt är dock urgulliga, det erkänner jag!

    1. Fint att ni oroar er, men jag kan garantera att vi är minst lika oroliga. Hahaha! Så här kommer det sy spälsängsskydd för glatta livet kan jag lova. Och sängen kommer bara att användas de första månaderna när bebisen inte rör sig så mycket.

 4. Så himla fin ju! Vi hade en nästan likadan som gått i arv i generationer i vår familj. Bara att fixa ihop ett spjälskydd så är det inga problem med spjälorna.

  1. Exakt vad vi också tänker! Ska bli himla roligt att fixa till den vill jag lova,. Kram
   Emma

 5. Spjälsängsskydd löser om mellanrummen är stora. Och det har man ju ändå i en spjälsäng. Jättefin!

  1. <3

 6. Gu så fin! Min första tanke var att man skulle kunna försöka sätta hjul på den så kan man vagga den lite när man ligger där i sängen 🙂
  Önskar dig ett fantastiskt 2015!

  1. Ja, Malin! Vi är inne på EXAKT samma idé. Det finns nämligen hål i benen, så det har nog suttit hjul där. Jag tänker att vi kan ha den som en rullvagn inomhus. Släpa med till det rum vi hänger i om bebisen sover.
   Som en barnvagn fast inomhus.
   Och jag önskar dig ett fantastiskt 2015.
   Kram emma

 7. Men ujejuj, det var den finaste spjälsängen jag sett!

 8. Söt säng! Tror dock lilla cirkus kommer vilja ligga på er! Det där med säng är överskattat i början med de små

  1. Det tror jag med, men jag tänker att sängen fungerar utmärkt att dra runt i lägenheten vid allehanda dagssömn.

 9. Ja vad fiffigt med en liten flyttbar säng! Jättesöt!

Kommentera

Stäng meny