Kransens marknad – loppis i Midsommarkransen

vintagefabriken by emmas vintage

Förra söndagen var det Kransens marknad i Midsommarkransen. En stor loppis som sträckte sig på gatorna omkring Vintagefabriken. Initiativtagarna till loppisen ville uppmärksamma hur mycket kläder som slängs varje år (varje svensk slänger 8 kg kläder i hushållssoporna varje år) och temat för marknaden var så klart återvinning.

Vintagefabriken lastade ut våra gamla pinaler och hade både en inne- och en utebutik. Där sålde vi möbler, gamla magasin och vintageklänningar.

 vintagefabriken by emmas vintage

Ett stenkast från Vintagefabriken stod vår vän Malin Bekkebråten som står bakom Bekkebråten Mini. Hon är expert på vintageleksaker och hittar de underbaraste ting i skrymlsen och vrår. Exempelvis den här skolplanschen som visar höstens växter … och Jessica Silversaga. Så stört likt.

emma sundh vintagefabriken by emmas vintage

Jag hade hand om utebutiken! Det kan ha varit sommarens varmaste dag och som den blekfis jag är var jag tvungen att sitta under ett paraply för att inte bränna mig.

loppis silversaga by emmas vintage

Jessica kom förbi med ett tåg i famnen.

 vintagefabriken by emmas vintage

Carrå i nyfyndad hatt och Elsa Lisa i Dr. Johns prima festflugor.

vintagefabriken by emmas vintage

Så här såg det ut. Vår älskade lilla funkis-butik.

 vintagefabriken by emmas vintage

Lisa kom förbi – alltid lika vacker och trevlig (följ henne på Instagram vettja).

 vintagefabriken by emmas vintage

Precis här, mot väggen, stektes vi sakta men säkert till tornerna av en tös som spelade Star Wars på trumpet. Men det var det värt. I alla fall om det hindrar några från att slänga tusentals kilo kläder varje år, och istället tänka lite mer långsiktigt.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Jag är alltid lika förundrad när jag hör att folk slänger 8kg kläder. Jag ger alltid mitt till secondhand men så var jag och slängde sopor innan jag läste det här och vid soptunnorna stod en hel och fin fåtölj som ingen orkade ta till någon av de 3 second hand-ställena vi har i närheten, så jag börjar förstå att folk slänger kläder men det är galet att det är så!

  2. Besökte vintagefabriken för första gången när det var kransens marknad och fick med mig två glasskålar hem. Kommer garanterat förbi snart igen! 🙂

  3. Alltså, när jag ser sådana här tillställningar önskar jag att jag bodde närmare Stockholm så man kunde komma förbi och rota bland alla fina saker 🙂

Kommentera

Stäng meny