Kransenloppis i Stockholms skönaste hörn

När Midsommarkransen fortfarande låg i söndagsmorgondvala i går pep jag ut med de här småttingarna. Vi hade nämligen ett viktigt uppdrag!

Att måla gatorna i färg!
I månader och åter månader har jag och världens bästa loppisgrupp planerat en stor loppis i Stockholms finaste och trevligaste hörn, Midsommarkransen. För ni vet, jag gillar ju återbruk (surprise, surprise).

Och så blev det äntligen den 14 maj. Inte bara internationella Carola-dagen (ni har väl för guds skull inte missat hennes jättekonstiga men catchy “14 maj”!?) och min granne Stefans födelsedag, utan även dags för #kransenloppis med jazzjam, foodtrucks, bokbuss, picknickkorgscafé och popup-butiker!

Innan loppisen startade gick jag ett par varv i Midsommarkransen och satte upp skyltar, målade pilar med gatukritor och kikade in i några av butikerna som hade gjort loppisfint.

Koffertmannen som har butik vid stans bästa pulkabacke (emellertid inte dagen till ära (THANK GOD) även om det var på snöhåret) hade laddat upp med koffertar en masse.

Hej hej!

En och annan hattask och en krycka fanns också med i sortimentet. Känner ändå att kryckan har fått oförtjänt lite inredningscredd. Så mångfacetterad detalj. Säg vad en INTE kan göra med en krycka liksom? Du kan pillar ner gardinstänger med den, använda som dörrstopp, hänga den på väggen, dansa foxtrot en lördagskväll och med god fantasi använda som huvudbonad.

Koffertmannen sålde även en hel massa skolplanscher, som den här. Istället för akvarier (perfekt för allergiker).

Strax innan loppisen öppnade såg det ut så här …

Och snart strömmade hundratals och åter hundratals besökare in i Midsommarkransen. Många vallfärdade till Svenska armaturer som hade utförsäljning av sitt lager och den lilla crêperi-vagnen som stod utanför. Folk hade vallfärdat från hela stan och några hade rest hit från Sundsvall! Hallå, peppen!

Så här såg det ut på min gata (jag bor i huset till höger). Det här är banne mig en bild full av trevlighet, för alla besökare (utom två bajskorvar) var så himla, himla gulliga, glada och engagerade. Och tackade så fint för att vi hade dragit i gång loppisen <3

Och nere i Svandammsparken var det knökfullt med caféer, bokbuss och så hade Stockholms stadsmission en popup-butik med utvalda godbitar. Alltså jag älskar Stockholms stadsmission. Så jädra fina, peppiga och gulliga!

De hade verkligen letat fram the best of the best från sitt lager. Sm ett par (nästan) sprillans nya italienska dojjor!

Och den här som en förmodligen inte kan leva utan. 

Även om jag jobbade prick nonstop med loppisrodd så hann jag även köpa några små saker. Ska visa sen!

I parken stod Karoline – världens bästa Karoline! Hon har varit med och roddat ihop loppisen tillsammans med mig och två härlisar; Therese och Matilda

Efter solsken, regnskur och en dag full av återbruk (hej miljön!) så var det dags att packa ihop loppisen för i år. Den här barnvagnen rullade in i förrådet igen till Majkens stora förtjusning och Stadsmissionen fick drivor av gåvor från loppisutställare som skänkte det som inte blivit sålt.
Vi som hade arrangerat loppisen skålade i bubbel över att vi rott projekt loppis i hamn, samtidigt som några besökare gjorde sista-minuten-på-loppisen-mega-fynd.
Redan innan bubblet var uppdrucket hade vi börjat smida planer inför nästa år.
<3

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Å vad jag hade velat vara där!! Ser så mysigt ut! Hur gick det för barnen under dagen? Nöjda?

 2. Åh som jag hade längtat efter den här dagen och sett fram emot att frossa och fynda men så går min 10-åring och trillar ner från ett träd dagen innan så det blev ambulansfärd och en hel natt på akuten istället för lördagsmys. Mirakulöst klarade hon sig med enbart skråmor trots att vi alla inkl vårdpersonalen gissade på minst en fraktur…Allt det tog musten ur mig så jag fick kapitulera och ligga hemma i soffan istället 🙁 När man ser alla fina bilder från loppisen så blir man ju lite ledsen men jag tar nya tag och hoppas på en repris nästa år!!
  Bra jobbat av er som arrangerat och fixat!!

  1. Oh noooo! Hur mår 10-åringen nu?
   Du får komma nästa år, då kommer det bli mycket bättre så klart.
   Kram emma

   1. Tack för omtanken! Nu mår hon tipp-topp igen! Hon hade en väldig tur!
    Jag kommer garanterat nästa år :-)! Ser redan fram emot det.

    kram

 3. Åh vad mysigt det ser ut! Ibland vore det trevligt att känna sig hemma i det Stockholm du ser och inte det jag ser när jag kommer dit för en weekend.

Kommentera

Stäng meny