Köpenhamn, del 1

I helgen var jag i Köpenhamn med det här gänget! Åberg, Fatima och Nina. Vi har varit lång och lerhalm sedan gymnasiet, härjat festivaler fram, bott i hop i omgångar och fångat upp varandra när balansen vacklat, men aldrig rest ihop bara vi fyra.
Eftersom vi fyller 35 i år allihop så tänkte vi att det var dags!

Nina och jag tåg tåget från Stockholm, Fatima hoppade på i Mjölby och Åberg anslöt i Malmö. Innan vi ens hade åkt över Öresundsbron skrattade jag så att näsvingarna fladdrade. Minns inte när det senast hände.

Vi lämnade av vår packning på hotellet, svidade om och begav oss ut på tur! 

Genom det här lummet!

Nina och Fatima i täten …

Och jag och Åberg som lommande efter med kameror i högsta hugg. Vi är samma skrot och korn. Så rädda för att glömma att vi fångar varje sekund. Och så älskar vi båda två att fylla ögonen med sådant här. Riktigt suga åt sig allt fint när det är så flott serverat.

Sådant här kan jag liksom bli genuint lycklig av. Någon som känner igen sig?

Jag och Fatima!

Vi käkade en snabb lunch på Torvehallerne, Fatima skrattade så hon grät (inget ovanligt) och så skålade vi i bubbel för att vi faktiskt var här.

Kikade förbi Hay på vägen hem …

Jag kunde inte slita mig från den här kattformade sparmössan. Hur fin?

Efter lite kringelikrokar genom stan pep vi in på hotellet, svidade om för kvällen och …

Begav oss ut!

Mot Vesterbro!

Åberg hade bokat bord åt oss på Madklubben. Hon hade bokat in oss på en rad ställen. Så jädra lyxigt när någon tar sig tiden, läsa på, sondera terrängen och boka tycker jag. Så uppstyrd är inte jag, så jag uppskattar verkligen det hos andra. 

Smarr!

Med mätta magar gick vi tillbaka mot hotellet, förbi söta, inklämda hus. Lämnade av Nina vid hotellet (gravid) och så gav resterade gäng oss vidare mot …   

Kødbyen. Fatima gick runt och citerade Mia Skäringer ur podden Skäringer & Mannheimer (finns ett avsnitt om Kødbyen), det skålades i bubbel och babblades så käkarna vart ömma.

Avslutade på Paté Paté som var så sinnesjukt mysigt.

Hej mys! Det var första dagen i Köpenhamn, snart kommer det mer!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny