Kompislistan

Hur är du som vän? Jag är som ett potpurri av ömsom spex och allvar. Jag öser komplimanger och kärlek över de som är mig är mig livsviktiga. Mina vänner är som en extended family för mig och de kan alltid lita på att jag finns där. Kastar allt när krisen stegar in och tar alltid rygg. Om någon vän mår dåligt tänker jag på det prick hela tiden. Jag är angelägen, peppad på att ses och vill gärna planera in gemensamma resor långt i förväg, sitta och drömma och i samtalets rörighet komma in på relationer och livets allvar. Babbla loss i av kluckskrattande, yviga gester, kryddade anekdoter och slänga in någon tår här och där. Älskar att semestera med mina bästa eftersom det är så hjärnan går på autopilot, en bara pratar och babblet liksom pladdrar på. Frukostsamtal som pågår i timmar och kvällsbabbel är mitt bästa.

Sämst som vän? Jag har svårt att sätta gränser och odramatiskt berätta när jag blir besviken – på en gång. Då vill jag gärna fundera, kritiskt se över min del i det hela och välja mina ord. Inte så att jag tar upp det under dramatiska former, långt ifrån, men ofta tycker jag besvikelserna skaver oproportionerligt mycket i mig trots att de borde vara som en fis i vinden. Blir mest sur på mig själv för att jag blir besviken, att jag inte kan vara en HELT omänskligt, okomplicerad person som kan släppa och strunta. Önskar att jag var mer “äsch, lägg av”-direkt, inte blaimade mig själv och helt odramatiskt kunde säga att nu blev jag ledsen. Börjar bli bättre på det.
Jag ursäktar mig (gäsp), dämpar mig och nedvärderar mig i relationer där jag tror att den andra ska må bättre av det (men har avvecklat de relationer där jag märker att jag gör så i).
Och att jag kan vara dålig på att lyssna ibland, bryter in i samtalet, babblar på om liknande erfarenheter och är som en stor italiensk pladderfamilj i en kropp på 173. Vill visa min förståelse och empati, men det blir ju helt galet ibland.

Vad stör sig dina vänner på med dig? Förmodligen ovanstående.

Återkommande vänproblem? Har inte så mycket vänproblem nuförtiden, men förr i tiden lade jag alldeles för mycket tid på relationer som dränerade mig, där besvikelse och kritik var mer återkommande än kärlek och omtanke. Relationer där jag själv inte mådde bra och blev en sämre version av mig själv. Numera fokuserar jag mer på vänskapsrelationer där jag inte tänker på hur jag beter mig, utan bara … är. Där jag kan vara en italiensk storfamilj, babblig hörnsoffa och ett spexigt tivoli – och att det finns förståelse för att jag är just sån – på gott och ont.
Jag tar till mig när någon vän har åsikter om jag beter mig uppenbart skitkasst (vill så klart veta det), men ändrar inte på mitt DNA för att passa in i någon annans förväntningar och liv. Jag är jag. Och jag gillar mig. Jag tycker Elaine Eksvärd sa det så bra om att se relationer som ett kapital. Hur mycket investerar jag och hur mycket får jag tillbaka. Numera investerar jag bara i relationer som är som en göttig glassblandning med kolasås. Mmmm.

Typiskt för dig som vän? Startat klubbar, småretas och bjuder ofta in. 

När blir du sur? Blir himla sällan sur och besviken, men kan lacka när det ska dramas till i relationer och det finns tok för lite förståelse. Livet är alldeles för kort för att inte vilja förstå.

Tråkigast med dina vänner? Att vi typ inte bor ihop, hahaha. Jag är en social katt, som förvisso älskar att vara själv stundvis, men älskar tanken på att dela vardagen.

Önskeegenskap som vän? Varm och rolig.  

Värsta sortens vän? Den som är missunnsam, inte gläds åt ens framgångar och inte tar rygg på en när någon annan pratar skit. Och den som pratar skit. Suck. Eller ja, det är ju ingen vän.

Bästa sortens vän? Den som förstår, vill förstå och pratar lika mycket som jag, hehehe.  Där vi bubblar i munnen på varandra och kan läsa mina skämt bara genom en blick. Och gillar att kommunicera via WhatsApp (jag vet inte vad det är med mig, men jag är sämst på att svara i telefon och på sms, men WhatsApp, där rinner det samtal så jag skulle lätt kunna jobba heltid med att bara whatsappa).

Gemensamma drag för mina närmsta vänner?
Känslosamma, sinnesjukt roliga, retsamma (Mick, du vet vem du är), varma, öppna och så skeva i huvudet att knark ligger i lä.

 

Listan lånad av underbara UnderbaraClara.

Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny