Klimatklubben – med gröna steg mot framtiden!

 

För prick en vecka sedan – i samma stund som FN:s nya (oroande) klimatrapport släpptes – kickade jag, Husligheter-Maria och Slowfashion-Johanna igång @klimatklubben.se på Instagram.
En klubb med klimatet på agendan, där vi tillsammans kan göra skillnad.
Där en kan hitta likasinnade klimatkompisar och samtidigt få nya infallsvinklar, tips (om allt från bästa vegetariska receptet och klimatsmart sparande till hållbara semesterresor) och kunna sätta press på företag och politiker.
För vi tror att tillsammans är stark.

Som en raket tog klimatklubben.se fart – 4000 följare på tre dygn.
Och en vecka från start nuddar vi snart 6000. Vilket engagemang! Vilka bra idéer! Vilka fantastiska följare! Som ett gungande gäng som tillsammans inspirerar till att do better. Och vilken press vi satt på företags #klimatkorkade kampanjer! Heja!
Vi har slitit, mejlat, ifrågasatt, haft möten och hyllat.
Sveriges radio, lokaltidningar och modemagasin vill göra intervjuer och mejlkorgen bubblar över av människor som vill engagera sig. Så fantastiskt fint.

Nu har en ny vecka börjat och vad passar väl inte bättre än att öppna upp vårt diskussionsforum på Facebook!
Välkomna in!

Om Klimatklubben:
I Klimatklubben är alla välkomna, tillsammans kan vi flytta berg. Här delar vi med oss av hållbara tips i stort och smått, här hittar vi sätt att sätta press på företag och politiker, här peppar vi till förändring hos både oss själva och andra, här sår vi frön till nya folkrörelser och driver opinion med klimatet för ögonen.

Målet? Att kunna överlämna ett hållbart samhälle och en välmående planet till nästa generation.

I Klimatklubben har vi högt i tak. Alla idéer är välkomna, inga frågor är för ”dumma”. Här bemöter vi varandra med respekt, här diskuterar vi sak och inte person och här har vi förståelse för att alla inte kommit lika långt i sitt eget klimatarbete. Här tror vi på att en morot leder snabbare till individuell förändring än en pekpinne, och tipsar och inspirerar därför hellre än kritiserar och skambelägger varandra.

Klimatklubben är politiskt och religiöst obunden.

Bjud gärna in vänner till Klimatklubben, ju fler vi blir desto större chans att göra skillnad! 

Foto: Emily Dahl

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Grattis till er för att ha dragit igång det här, och grattis till oss för att ni inspirerar och pushar oss att bli bättre. Jag har grav klimatoro sen FNs senaste rapport, och har dessutom internationellt jobb med mycket resor. Istället för att enbart skämmas för hur mycket jag bidrar till klimatförstörning så har jag bestämt mig för att mitt bidrag till kampen den här hösten blir att lobba min stora arbetsgivare (FN) till att begränsa resor så mycket som möjligt och äntligen modernisera sig. Kanske kan jag få dom att ställa in i alla fall några onödiga möten och ta dom över nätet istället.

    Kram från fd grannfamiljen nu i Addis!

    1. HEJA DIG AMANDA och vi saknar er!!!!!

  2. Tack för att ni har dragit igång detta! SÅ viktigt och så himla kul att se att fler också tycker det! Har självklart tipsat om det på bloggen och hoppas kunna inspirera några som annars inte hade letat upp gruppen själva 🙂

  3. Bästa Emma! Kan du dela med dig av dina bästa inslagningstips (ur miljö-vinkel såklart)? Snart är det jul och min familj är nog inte den enda som badar i inslagningspapper och snören när alla har öppnat sina klappar.

Kommentera

Stäng meny