Klimat, makt, kön och klass – hur hänger det ihop?

Fredagshej!
Den här fredagen härjar hela familjen Sundh loss hemma. Just i detta nu har jag ett barn som sitter på mitt huvud, haha. Vi kom hem sent igår från Värmland, och barnen var toktrötta i morse när det vankades förskolan. Så de fick vara hemma, och den där jobba-i-kapp-dagen blev en till ett stort disco där jag försöker plåta ett jobb i köket, John har Zoom-möte sittandes i hallen och barnen övertrötts-pendlar mellan rummen.
Känner ändå att jag har ganska bra tålamod, haha.

Planen i dag var egentligen – förutom att jobba i kapp – att gå på klimatdemonstration, men jag försöker bidra på annat sätt nu när tiden gled mig ur händerna.
Alldeles strax ska jag nämligen cykla ner till stan och delta i ett panelsamtal om klimat, makt, kön och klass, som arrangeras under Bokmässans paraply. Det är ABF som står värld, och i samma panelsamtal sitter Gurgîn Bakircioglu och Nasim Khosravi. Samtalet leds av  Kata Nylén, som är en av Klimatpsykologerna.

Ska bli så intressant att höra allas infallsvinklar!
Vill du se samtalet så livesänds det här.

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Duktigt! Du kan ju klimatstrejka online på insta! Våra barns klimat kör att man fott en selfie med en skylt med namn på sina barn och ålder med hashtaggarna #minabarnsklimat #climatestrikeonline

    1. SÅ SANT!

Kommentera

Stäng meny