Klättrande rosor, pannkaksfest och kullerstensgränder

IMG_7315-(1)

Efter att vi gått genom himmelska alléer letade vi oss fram bland kullerstensgränder i jakt efter ett café i Visby. Det finns ingen stad i världen som jag hellre spatserar planlöst i, utan mål och riktning. Det finns små ögonkittlande oaser precis överallt. IMG_7316

Det här alltså. Visbys finest thing: klättrande rosor. IMG_7318-(1)

Mitt gäng utanför ett av alla drömmiga hus.

IMG_7321IMG_7312

Till slut hamnade vi på Café Bredablick som jag inte besökt sedan, ja, vad kan det ha varit … 2006:ish när jag jobbade på Vecko-Revyn och var i Visby på galej.

IMG_7256

Här blev det pannkaksfest i trädgården med kusinen Molly.

IMG_7243

Med magarna fulla med pannkisar längtade Majken upp i träden …IMG_7283-(1)

… och min svärmor Gunilla längtade efter bebis.
Här lyckades jag fånga tre generationer Larsson.   IMG_7301

Medan de anda klättrade i äppelträd och gullade med bebis kikade jag runt Bredablick med en kameralins på ögat. Eftersom jag har blivit helt perenntoktig så snokade jag i de pampiga rabatterna …

IMG_7306

Och plåtade sommarfötter mellan Gotlands-rosorna.

IMG_7333

När det blivit eftermiddag och klockan slog soon-barn-trötts-härj-a-clock började vi knalla mot solnedgången. Jag fick eminent sällskap av den här gullisen, Molly. IMG_7340

Innan vi lämnade Visby för torpet så smattrade jag en bild av John som jag ska ha närmast hjärtat … alternativt i en fet guldram på mitt imagenära (framtida?) Dallas-kontor (wife:igt porträtt i full 80’s dimma, stående på mitt gigantiska skrivbord i mahogny). IMG_7346Hann med ett måste på Visby-stoppet också: Akantus. Dreglade lite över den där ormbunkstavlan till höger (skulle vara så fin på torpet) och sedan pep vi hem innan våra gulliga barn förvandlades till trötta små monster.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Ser alldeles fantastiskt ut! Har aldrig varit på Gotland trots att jag varit sugen på att upptäcka ön i åratal. Nästa sommar kanske… En liten fråga också! Hur gör ni med kost till Majken? Är hon vego som sin pappa eller hur gör ni med maten? Vi är lite kluvna här, hade varit intressant att höra hur ni tänker! Kram och tack för finaste bloggen

 2. Åååå, pannkis sa alltid min farfar till mig och min bror när vi va små 😀 han va grym på att göra tunnpankakor också! 🙂

 3. Hej!
  Så himla fint med ert torp på Gotland! Bra vågat! Spenderar själv somrar där eftersom min sambo kommer därifrån. Kul att se det från din vinkel. När du var på g med barnafödande promenerade jag utanför sjukhuset i Visby och tänkte att där inne kanske Emma Sundh ligger i fullt sjå, så var dock inte fallet. Undrar bara hur ni gör med transport? Har ni skaffat bil? Vi bor själva i innerstan och är sugna på ett lantställe, men inser att med det måste kanske komma bil vilket vi gladeligen undvikit att skaffa tidigare.

  Fråga 2: Har mamma Märta möjligen tips på mönster för att sy barnhätta? Jag har letat febrilt och freestylat vid symaskinen med diverse skumma huvudbonader som resultat. Min dotter är 6 månader och hättor för större barn än så växer uppenbarligen inte på träd, hon har växt ur alla men det är ju det finaste som finns.

  1. Hej Elin! Vad kul att du också hänger på Gotland om somrarna. Vi kanske råkas någon gång? Då måste du komma fram och säga hej!
   Ja, vi har en sommarbil som vi ställer av under vintern. Vi har bara behov av bil när vi åker till Gotland, så vi har min mormors gamla bil numera.

   tyvärr har min mamma inga mönster kvar, men kan rekommendera Vintagefabrikens hättor. De har ett helt häng för lite större barn. Och när jag ändå är i gång: Spana in Briar handmade! Universums gulligaste hättor!

 4. Vilken idyll! Måste verkligen åka dit någon dag. Allt ser så drömmigt ut!

  1. Det måste du.
   <3 Kram emma

 5. Hej! Vad är det för syskonvagn ni har på bilden och är ni nöjda med den? (Väntar själv nr 2 och har mycket vagntankar som snurrar i skallen nu… Dessa beslut!)

  1. Hej Frida! Vi har en begagnad Mountain Buggy. Fullkomligt SVINBRA vagn. Kan varmt rekommendera den! Kram emma

Kommentera

Stäng meny