Just precis här vill jag bo.

E4OM20G6_q120_w895_mFile_cmOnlyScaleDown

Dagens mission (förutom att plåta ett stort inredningsjobb med Emily Dahl) är att köpa en trisslott. En ganska fet sådan.
Råkade nämligen slinta på tangenterna och hemmet:ade upp en pärla i Stockholms skärgård, med adressen Söndagspromenaden. Alltså jag har så ont i magen av vill-ha att jag knappt kan stå opp.

Precis just där vill jag bo.
Skriva böcker och artiklar sittandes på verandan, ha stora middagar med mina vänner med utsikt över vattnet, fiska från bryggan, låta katten Sockan gå fritt och skota i trädgården och baka bröd efter pappas recept i köket.
En dröm om att vårda om ett gammalt hus, andas frisk luft och ha nära till stan, men ändå inte. Passar en exil-lantis alldeles utmärkt.

G4OM2038_q120_w895_mFile_cmOnlyScaleDown

U4OM1VQV_q120_w895_mFile_cmOnlyScaleDown  G4OM20K2_q120_w895_mFile_cmOnlyScaleDown

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 15 kommentarer

 1. Herregud, tänker Madicken, SÅ fint!

 2. åååh, det ser ut lite som huset i Monica Z!

 3. Åh jag förstår precis vad du menar. Detta hus är ju som en dröm <3

 4. Den bästa platsen på jorden!Baggetorp! Min mormors farfar lät bygga huset under senare delen av 1800-talet! I 5 generationer har vi haft det huset! Och det har varit precis så underbart som du drömmer om! Tyvärr sålde familjen det för många år sedan och nu är det till salu igen. Tack o lov har jag glädjen att bo granne med detta hus i ett annat fantastiskt 1800 tals hus-övre Baggetorp! Det är ett drömboende! Och alla grannar på Tegelön är fantastiskt trevliga! Tråkigt att priset är så högt på mitt barndoms sommarhus, annars hade jag gärna köpt det o återställt det till det fantastiska Carl Larsson hem det en gång var. Men det förblir en dröm.

  1. Men åh, vad spännade att höra från någon som faktiskt har en anknytning till detta fantastiska hus. Förstår dig helt och fullt, och hoppas du någon gång får återställa det. Stor kram emma

  2. Hej Viveca!
   Heter Din mamma Agneta? Hittade just en notering som jag förmodar att min kusin gjort över dem som ligger begravda i Bagges grav på Norra Kyrkogården från Algot Bagge och framåt till och med Agneta Tolstoy och hennes syster Viveka Ebbersten.
   Jag gissar att min kusins intresse kan ha att göra med att hans familj hade en av villorna på Fredriksro tillsammans med familjen Dölling, som numera ägs av ett par syskon Horn. När jag slog på Baggetorp så hamnade jag här och såg Ditt namn. Hälsningar
   mats.werner@telia.com

 5. Vilket drömhus! Och att öarna utanför heter “Måndan”, “Tisdan” “Lördan” osv. Gulligt!

 6. Fantastiskt! Lycka till med trisskrapandet! Kul att det benämns som “fritidshus” när det är 240 kvm och kostar åtta o en halv mille!

 7. jog är från litauen jog renovering dit huset det är brå jobbet

Kommentera

Stäng meny