Juni 2017: DIY, loppisfynd och mina bästa Gotlands-tips

God morgon!
Innan jag hugger tag i operation inför-flytt-rens och ommöblering (vår lägenhet ska plåtas om åtta dagar och just nu ser vår den mer som en lagerlokal än ett hem – fylld med flyttkartonger och grejer som ska säljas eller skänkas bort) så tänkte jag att vi skulle dyka ner i något göttigare. Ska försöka ta en bild av härjet och visa er, hehehe.
Men nu till något annat. Lite mer … välbehövligt.
En dos sommar.
Jag sumerer ju året som gått och ger en recap till nytillkomna läsare (välkomna!).
Juni började där maj avslutades, på torpet. Under nytvättad tvätt och med en trädgård som växt igen.

Syrénbersån blommade och jag minns att det kändes så urbota dumt att återvända till Stockholm. Och det var ganska dumt, för väl i Stockholm blev jag sjuk och sedan fick barnen vattkoppor.

Men i mitten av juni lämnade vi Stockholm för sommaren. Vi landade på torpet och försökte hitta en balans i att försöka fånga varenda sekund av det där vi älskar och samtidigt slappna av.
Både jag och John är rastlösa och vill hugga tag i projekt på stört, så de första veckorna på torpet var ganska hetsiga faktiskt.

Men mitt i den eviga jakten efter att carpa skiten ur diem så fångade vi just det där bästa med att bo på landet. Det som vi saknar med att bo i stan tre trappor utan hiss: Kvällspromenader på grusvägar. Vi sa att vi skulle göra om de där kvällspromenaderna minst hundra gånger, men det gick så där. Våra ongar hade andra agendor. Men i slutet av sommaren blev det kutym att jag tog en tur med Majken bort mot kossorna.
Bästa, bästa, bästa!

Fick några nya Gotlands-vänner också.

Byggde en gunga av en EU-pall! Bästa och enklaste grejen! Gjorde en sommarlista …

Och fyndade det här på loppis! Älskar loppisarna på Gotland – och de som har dem! Så mycket trevligt fölk!

Det blev midsommar och vi dukade upp långbord under äppelträdet (och jag tog en bild på kalaset från övervåningen).

Vi band kransar, mufflade i oss mat, åkte traktor och dansade runt midsommarstången. Och såg ut så här efteråt.

Gästspelade på Instagramkontot @gotlandstips och listade mina 32 bästa gotlandspärlor.

De sista dagarna av juni spenderades inne i Visby. Jag rullade sovande barn i vagn över kullerstenen och …

… försökte valla min flock. Herregud vad svettigt det var. En äventyrslysten 2-åring på upptäcksfärd och en 1-åring som precis lärt sig gå och vill testa varenda litet spejsigt trick. Och ingen ville så klart sitta i vagnen.
Några dagar senare lämnade vi Gotland, hyrde ut torpet och åkte till Värmland. Men det är en juli-historia det och det tar vi i ett annat inlägg.
Tjing!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Fina Bilder!! Åh får också sommarnostalgi. Är från ön och är där varje sommar. Bredvid mina föräldrars hus är det också utsöta kalvar varje sommar. 🙂

    1. Men åh, vad härligt! <3

Kommentera

Stäng meny