Julens härligaste fredagsbukett, DIY och en krans

emmasundh.com i samarbete med Blomsterlandet

God morgon!
I sann bloggosfäranda börjar jag den här decemberfredagen med juligt bukettspret. Det doftar så underbart hemma hos mig just nu efter den här hyacint-gran-amarillis-insatsen jag gjorde tidigare i veckan. Och snart, snaaaaart blommar amaryllisen!

Jag har satt ihop en bukett av stjärnflocka, nejlikor, tistel och klematis. Och så har jag kryddat med bärigt spret.
Älskar spret.
Till detta har jag valt en vas från gulliga Blomsterlandet med nät i, eftersom det gör det så mycket enklare att forma bukettet precis som en vill. Då behövs heller inte så mycket blommor för att buketten ska kännas frodig, härlig och just spretig. 

Och tadaaaaa!

Naturens eget skräp: kottar har fått en ny kostym med hjälp av liter klister och glitter. Kanske ett av de enklaste och billigaste DIY:en i mannaminne.
Lägg kottarna i blöt (så eventuella hyresgäster hinner flytta ut) och låt dem torka upp i ugnen på en sisådär 200 grader så öppnar de sig så här fint. Pensla på lite lim och doppa i glitter.
Lägg som dekoration eller häng upp i granen!

Den här vackra metallringen från Blomsterlandet har jag sprejmålat i guld för att den ska passa in bland all mässing här hemma …

… och klätt den med eukalyptus, tistel och stjärnflocka. De här blommorna är lika vackra färska som torkade – dessutom underhållsfritt och hållbart under lång tid.
Till sommaren ska jag fylla den med snörblommor och hundkex, till hösten med äpplen och blad. En perfekt stomme för årstidernas alla kransar …

Nu är bara frågan vilket fönster den ska hänga i …

Avdelningen för superenkla piff presenterar även det här: Glaskupa med ministilleben av fönsterlav, kottar och röda bär.
Fönsterlav kan man spara år efter år, så spara på resurserna! Bara att spraya lite vatten på så mjuknar den upp.

Och hur fint är det inte med juteväv på bordet? Billigt, rustikt och smart! När juteväven har gästspelat klart på julbordet kan den flytta ut i trädgården! 

Så här blev kransen när den blev klar!
Nu ska jag bara välja fönster, hänga upp den med en bit mässingstråd och sedan ska jag njuta av ombonat ljus hela vintern. 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. älskar den yviga buketten! min favorit av bukett, de som liksom lever ut och sträcker sig högt och brett.

  2. Varifrån kommer ljusringstaken? 🙂

    1. Från Blomsterlandet =)

      1. Kan du inte länka? Jag hittar den inte alls på Blomsterlandets hemsida…

  3. Först och främst måste jag tacka för en fin blogg. Blir alltid så inspirerad av att kika in här, denna gång var det din frisyr som blev en inspirationskälla. Margaretaflätor kommer i år få pryda min äldsta dotters huvud på julafton.Nu till min önskan, du liksom jag har två döttrar. Mina är några år äldre, den äldsta fyller 10 år om några dagar. Jag tycker dina barn har så fina kläder och undrar därför om du kan göra en litet inlägg om barnkläder fast till äldre barn. Det hade varit toppen. En trevlig tredje adventshelg önskar jag dig.

  4. For en nydelig bukett Emma ♥ Så annerledes, men fortsatt veldig “christmassy”.

Kommentera

Stäng meny