Jul i Norrland

IMG_5762

Hej från Norrland. Här, hos mina svärföräldrar i Skellefteå, har jag firat jul i år. Det har varit bitande kallt och en massa snö. Som sig bör. IMG_5769

Precis här började julafton. Med en promenad – kittad från topp till tå med lager på lager. IMG_5773

Vi var liksom bara tvungna att gå ut. Det var sådant magiskt ljus ute. IMG_5783

Så vi traskade vita gator fram. Någon hoppsade fram, en annan vaggade efter. IMG_5793

Rimfrosts-John. IMG_5789

Och vintervitt Norrland. IMG_5806

Och så jag. med stor halsduk virad tusen varv. IMG_5812

IMG_5820

Gick förbi vackra Nordanå, där vi ofta hamnar när vi är här. John bodde ett stenkast härifrån förut, anordnade Trästocks-fester i sin trädgård och så tittade vi på konserter runt knuten. Då var vi små gullisar. IMG_5821

Så gick vi tillbaka hem, förbi gamla träkåkar och snövallar. IMG_5742

IMG_5849

När vi kom hem var det uppdukat för grötlunch.
Vi smaskade i oss och sedan var jag tvungen att vila magen, så jag missade när tomten kom. Bummer!

IMG_5889

När jag vaknade öppnade vi galet fina julklappar (visar sedan) och gjorde oss redo för julbords-middag, sällskapsspel och politik-snack.

IMG_5923

John i långt samtal med far sin, i en tröja som han fick av mig i julklapp.

Mätta till tusen gick vi och lade oss.
IMG_5733

Vaknade upp dagen därpå och gjorde oss i ordning för …

IMG_5985

… pulkaåkning. IMG_5988

John blir påputtad av far sin.

IMG_5994

Klart att åttonde-månaden-preggot också skulle åka.

Kunde inte hålla mig. Pulka är det bästa jag vet. IMG_5983

Efteråt gick vi hem, drack varm choklad och tittade på jul-TV. Det bästa.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Åh, dina svärföräldrar bor i min drömlägenhet! Varje gång jag sitter på Lilla Marie och fikar tittar jag mot det där huset och tänker att där, där ska jag bo en dag. Och måste bara säga att det är så himla fint att se sin hemstad på bild såhär, med nya ögon och ur nya perspektiv.

    1. Men vad roligt! Ja, det är en himla mysig lägenhet (och hus). Och lilla Marie är ju bara för fint.
      Skellefteå har så himla många fina trähus alltså. Like!
      Kram emma

  2. Din blogg är verkligen en av mina stora favoriter – både i bilder och text och ..allt! Som västerbottning ( boende i södern, men dock) så är jag så less på att man buntar ihop alla landskap i norra Sverige till “Norrland”, vilket i sig är ett inte helt oproblematiskt begrepp – exotifierande och kolonialt och herregud – det är ju mer än halva Sverige!! (googla gärna “begreppet Norrland” – finns massa intressant skrivet) Vore kul om du nästa gång när du är i Västerbotten, skriver Västerbotten, eller om d är i Härjedalen eller Norrbotten eller …. (Ingen skriver ju Götaland om Österlen tex). Bara det och hoppas du inte tar illa upp. Jätte tack för din fina fina blogg – alltid välgörande!

Kommentera

Stäng meny