Jordgubbstårta under äppelträdet i Värmland

Här kommer ännu ett lass med bilder från Värmland.
På söndag morgon åt vi frukost ute i trädgården, medan Katten Sockan låg och lapade sol på ett trädgårdsbord.

Dagen spenderades i köket, där jag och John bakade jordgubbstårta till pappa som hade fyllt år. När tårtan var klar dukade vi upp till fika i trädgården.

Tadaa! Jordgubbstårta …

… med massor av jordgubbar och grädde. Som det ska vara.

Vi åt tills vi storknade.

Moi i min bästa sommarfrisyr – margaretaflätor.

Mamma och pappa i matchande tenniströjor. Så satans söta.

Med tårtfyllda magar dukade vi av, och därefter …

… var det dags för trädgårdsarbete. Om det är något jag gillar så är det att gräva, så jag bad snällt om att få gräva – vad som helst. Försökte övertala mina föräldrar att jag skulle få gräva en damm (jag brukar försöka övertala dem till detta, men misslyckas alltid). Men gräva fick jag.

Det blev en ny rabatt där mamma ska sätta rosor och kryddor. Kommer bli fint som snus det.

När rabatten var färdig kraschade jag och John på gräsmattan där vi latade oss tills det var dags att göra middag.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Hur reagerar Sockan när han får gå från att vara tillfällig utekatt till innekatt? Jag funderar på att låta min katt få vara “fri” när vi är i vårt sommarhus i Dalarna men är orolig över hur han skulle reagera på att sen gå tillbaka till att vara innekatt.

 2. tårtan ser ju ut som en äkta midsommardröm <33 brukar inte känna så men varit SÅ sugen på tårta på sistone.

 3. Emma!

  Jag har en fråga från ingenstans men ändå så väldigt het just nu för mig:
  Jag har alltid bott i villa på landet under min uppväxt och är i och med detta inte van vid att bo i en lyhörd lägenhet inne i stan – som jag nu gör. Tycker det är väldigt jobbigt trots att jag bor i charmigaste lägenheten i ett hus byggt på 50-talet. Känner du igen dig i problemet? Hur tänker man i så fall? Vänjer man sig?

  Tack för en fantastisk och inspirerande blogg.

  Kram

 4. Åh, så fint. Den där tårtan ser riks-god ut!

 5. Vad härligt det ser ut Emma! Gillar särskilt sista bilden på er i gräset (och päronen i matchande tröjor var för jäkla söt den med)

Kommentera

Stäng meny