John svarar på era frågor, del 2

Halloj på er och god kväll!
Ledsen för dålig bloggning under helgen, men jag behövde vara IRL, krama mina små och  fylla upp kroppen med ny energi efter det som hände i fredags.
Men nu kör vi som vanligt! Och vad är mer vanligt än en måndags-Q&A? Men inte med svar från mig, utan en fortsättning på Johns gästihopp här (första Q&A-delen kan du läsa här). Nästa vecka är jag tillbaka vid Q&A-rodret så fyll kommentarsfälten med frågor vettja!
Kram emma

Q: Vad jobbar du med?
Madelene
A:
Jag jobbar som forskare på Stockholms universitet. Jag har forskat på bakterier och de senaste 6 åren på bakterier i Östersjön.
/John

Q: Vad kul! Undrar mest om du gillar katter lika mycket som Emma och Majken verkar göra? De verkar vara riktiga kattmänniskor 🙂.
Madeleine

A: Ooooo ja! Alltså vi måste verkligen skaffa katt. Jag har haft katt så länge jag kan minnas (eller jag har faktiskt vaga minnen av en galen fågelhund vid namn Kasper som min familj hade när jag var väldigt liten, men i övrigt är det bara katter). Det är väldigt kul att Majken (helt oberoende av oss såklart ;)) också verkar bli en kattgalning.
/John

Q: Hur tror/hoppas du att ert liv ser ut om 15 år om du får drömma? Barn, boende, familjesituation etc etc?
Madelene

A: 15 år är ju som en livstid! Om jag får drömma så har vi då en extremt lummig trädgård på Gotland som vi får hänga i ofta och länge varje år. Majken och Bodil är två lagomt rebelliska tonåringar med mycket självkänsla och glimten i ögat. Vi har minst en katt och kanske en lägenhet eller ett flerfamiljshus (som vi delar med ett gäng andra kompisar och deras hundar/katter/barn och liknande) som rymmer ett hobbyrum och/eller ett stort långbord. Vi anordnar fortfarande fester (om 15 år planerar vi för “V”-festen i vår bokstavsfestserie (pax förresten att gå som ödla utklädd till människa)) och bjuder in till midsommarfiranden. Då har Europas politiker äntligen fattat grejen och integrerat alla tågnät så det är svinenkelt att ta tåget ner till franska rivieran/Sicilien/Kroatien osv osv, vilket vi förstås gör ofta.

 

 

Q: Vad tycker du om att Emma bloggar om dig och er familj? Känner du igen dig i den bild hon ger av ert liv?
A: Det är ju lite speciellt förstås men vi diskuterar ofta vad vi tycker är okej att dela och det är ju inte en total insyn i vårt liv. Dessutom fungerar bloggen och allt fotograferande väldigt bra som ett sätt att komma ihåg vad vi hittar på genom åren. Jag har annars rätt svårt att komma ihåg sånt och har inte tålamodet att föra dagbok så det uppskattar jag väldigt mycket med bloggen. Och ja jag känner absolut igen bilden av vårt liv. Alltså på det sätt att den bilden som finns på bloggen finns i verkligheten, men verkligheten rymmer förstås också härjiga hämtningar på förskolan, totalt ostädad bombnedslag till lägenhet och en massa annan skit som inte passar på just den här bloggen :). Men det tycker jag å andra sidan att Emma är bra på att förmedla, att bloggen är till för nåt annat än det där vardagliga slitet.
/John

 

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Hej Emma,

    Tack för din fina blogg fylld av inspiration!! Jag ska ha C-fest om några veckor och hoppas på lite tips. Kan bara se tillbaka till D i arkivet o hoppas att du har några sparade? Stort tack.

    Charlotte

Kommentera

Stäng meny