John svarar på era frågor, del 1

Medan jag dansar ut från duschen i cancan så tänkte jag att ni skulle få läsa Johns svar på era frågor (del 1). Så himla roligt att läsa (både era frågor och hans svar).
Det kommer en del två inom kort. Missade du att ställa någon fråga, så fyll kommentarsfältet så kommer den i del tv-versionen.

Kram!

Q: Hej John! Drömmer du om fler barn i framtiden? Tror du ni kommer bo kvar i Stockholm eller har du en längtan om att bo någon annanstans i Sverige eller i världen ?
Betty
A: Det där med barn pendlar verkligen. Jag är så himla glad att få vara pappa till de två härligaste skevkorvarna i världen och ibland känns det som om jag skulle vilja ha minst 5 till. Men jag lutar nog åt att just nu får det vara vi fyra ett tag. När det gäller boende så känns det som om vi ungefär vartannat år diskuterar storslagna planer om att flytta till annan lägenhet, stad eller till och med land. För oss hänger det mycket på var vi har mest socialt liv och just nu är det Stockholm. Jag reste och bodde en del utomlands direkt efter gymnasiet och under ett sabbatsår på universitetet så jag känner mig klar med att bo utomlands.
/John

Q: Jag skulle vilja veta lite mer om hur ni planerade ert bröllop!! Var ni överens om hur ni ville ha det eller var det mycket kompromissande om hur många gäster det skulle bli, hur mycket det skulle kosta, var ni skulle vara etc. Själv hade jag och min man väldigt mycket olika åsikter (och konflikter) när vi planerade vårt bröllop så det är intressant att veta hur andra hade det under planeringsstadiet.
Ellen
A: Oj det känns som en evighet sen så det är svårt att komma ihåg exakt. Men jag minns tydligt att det var viktigt för oss båda att kunna bjuda många vänner och ha dom samlade på en plats över minst en natt. Så när vi hittade stället på Barnens Ö så var det liksom självklart att vi skulle ha ett bröllopskollo. Fokus var på att försöka få till den där avslappnade känslan som infinner sig när människor träffas, går och lägger sig och vaknar upp tillsammans på samma plats. Platsen satte en gräns för antalet gäster så det svåra var att välja vilka vi ville bjuda men eftersom vi var överens om att vi förutom närmaste familjen ville bjuda personer vi umgåtts med den senaste tiden så behövde vi inte kompromissa vad jag minns. Men vi spenderade helt klart en massa tid på att prata ihop oss om hur vi ville lägga upp det.
/John


Q: Emma beskriver sig själv med ord som ”skev” och ”härj”. Håller du med? Om ja, förtydliga! Om nej, vilka ord tycker du stämmer bättre och varför?
Pauline
A:
Ja jag håller definitivt med. Skev därför att hon själv har och uppskattar en skev sorts humor. Jag menar första gången vi träffades sa hon att hon visste att vi var menade för varandra. Visst, väldigt romantiskt, men också skevt. Men skevheten yttrar sig också i att skicka märkliga brev till vänner med hyss/ret, gå vidare från en maskerad till nattklubb utklädd till butler eller bara dansa can can ut från duschen en vanlig vardagskväll. Plus hennes sätt att skriva förstås. Att hon liksom har en egen skev version av Svenska akademiens ordlista i huvudet. Men det framgår ju av hennes blogg. Härj därför att det alltid händer massor runt Emma, eller jag ska nog säga hon får massor att hända runt sig.
/John

Q: Jag vill gärna veta hur föräldraskapet har påverkat dig som person men även som partner? Vad har varit de största skillnaderna mellan att gå från två pers till fyra?
Gabriela
A:
Jag tror en grej är att det gjort mig mer självmedveten. Alltså att jag tänker oftare på att vad jag gör och säger eftersom det påverkar hur mina barn tänker om sig själva och sin omgivning. Det är också nåt som jag och Emma försöker prata om ofta: hur vi funkar som föräldrar, hur vi ska bemöta trots, uppmuntra barnen att dela med sig och känna sig säkra på sig själva och så vidare. Jag har nog också blivit oroligare. Både Emma och jag kan vara oroliga själar (men vi kompletterar varandra genom att när den ena är orolig kan den andra vara den som lugnar) och den känslan är ju starkare nu med två små barn som härjar runt i världen. Den största skillnaden att gå från två till fyra är nog helt klart tiden. Att jag och Emma tvingas planera veckorna mycket mer än tidigare för att dels hitta tid för vänner men också för varandra så förhållandet inte bara sker på slentrian.

Q: Hej John! Har du och Emma några egenskaper som kompletterar varandra bra? Eller är ni väldigt lika i mycket? Hälsningar Hanna
A
: Jag gillar att tömma diskmaskinen och hon gillar att fylla den. Okej det är i och för sig sant men kanske inte exakt det du undrade över. Vi är väldigt lika i mycket som till exempel livsåskådning, att peppa igång varandra och ta tag i saker, men vi kompletterar varandra när det gäller dygnsrytm. På gott och ont. Emma är en nattuggla som kommer igång på allvar efter klockan 22 på kvällen. Då är ingenting omöjligt för henne och hon kan gå fram som en virvelvind på olika projekt långt in på natten. Själv börjar jag tackla av vid 22.30 och det är bara i undantagsfall jag orkar hänga på in i nattsuddandet. Men från och med 5 på morgonen så är det totalt andra bullar. Då har jag inga problem att stiga upp och jag älskar den där känslan att vara uppe med solen och ha hela dagen framför mig. Det har varit rätt bra eftersom jag kan räkna på mina fingrar antalet gånger som Majken vaknat efter klockan 06.00.
/John

Q: Hej John! Jag undrar om det alltid varit lika självklart att leva med en färgstark person så som Emma? Alltså typ som ung vuxen.
Josefine

A: Haha vilken rolig fråga! Jag tror inte jag reflekterade över det innan jag träffade Emma. Men nånting klickade ju uppenbarligen väldigt snabbt mellan oss (och gör det fortfarande). Nu (som halvung vuxen?) känns det i alla fall väldigt självklart att leva med just Emma :).
/John

Q: Har ni samma inredningssmak eller har du fått kompromissa i smak med tanke på liten yta och Emmas intresse? Har du någon klenod hon inte gillar men du vill ha kvar?
Stina

A: Vår smak har nog vuxit fram över åren vi bott ihop. Det har alltid funnits en röd tråd av begagnat/vintage i stilen (förutom kanske när vi bodde ihop under några månader på 21 kvadratmeters studentrum på Lappis i Stockholm). Vi pratar ofta om vad som passar var, ommålningar, tapetsering, möbler osv osv, men det är absolut så att Emma har ett djupare intresse och betydligt mer kunskap på området än jag. Och jag tycker att hon har ett grymt bra öga för vad som blir fint. När det gäller prylar är jag väldigt osentimental så det har inte funnits några klenoder att tycka illa om. Men Emma har vid nåt tillfälle beklagat sig över att de gamla rollspelsböckerna jag köpt har omslag som inte passar in i den övriga stilen, och där kan jag ju hålla med :).
/John

Q: Halloj gud va kul! Jag undrar vad hos Emma du föll för och fortfarande gör varje varje dag?
Madelene

A: Jag föll och faller fortfarande pladask för hur ärlig, rolig, kreativ och omtänksam hon är. Hon tänker väldigt mycket på om andra mår bra och kan inte bara se på om någon verkar må dåligt eller har det svårt. Det är väldigt inspirerande. Och nu när vi båda är föräldrar är det superhäftigt att se hur bra hon är med våra barn. Sen har vi också sjukt roligt ihop.
/John

Q: Hur skiljer sig era stilar rent stil och inredningsmässigt? Tycker ni ofta lika när det kommer till sånt eller är ni olika och får jämka?
A: Vi har ju levt ihop så länge nu (vi flyttade ihop 2006) så vår inredningsstil har vi fått att växa fram tillsammans (se också svaret på frågan ovan).
/John

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Såpass roligt att läsa Johns svar! 🙂 Kram kram

  2. Åh vad besviken jag är! Hade hoppats att John skulle vara lite introvert och knepig, supertorr och skriva trista svar Att du skulle vara totalt o-fräsig bredvid Emma.. Som min man och jag, två fundamentalt olika personer. Hehe! Puzz

    1. Hahaha!

Kommentera

Stäng meny