Jakten på bebisnamn fortsätter

Alltså tack för alla fantastiska namnförslag! Det har bara rasat in bra:iga namn till höger och vänster. Ni är ju bara för härliga!
Ett litet tyvärr är ju att jag råkade hitta ett bebisörngott bland Cirkus Sundhs grejer med ett broderat S på också, så vad sägs om att släppa namnbattlet fritt (utanför H-begränsningen, aka, ALLA namnförslag välkomnas)?

Hit me med era finaste namn!
Gärna ett som svänger bra med Sundhet.
Vad säger ni?

IMG_0214_2Min fina mamma Märta med en nyfödd, sundhiansk skrutt på axeln. 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 84 kommentarer

 1. Det här med namn är himla kul, men himla svårt också!
  Kanske…En liten Signe?

  1. Åh, fint namn!
   tack för tipset.
   Kram emma

   1. Tänkte också föreslå Signe. Eller Signhild.

    1. Signe Sundh, gillart. Blir det en Sigge Sundh då som smeknamn?

 2. Kul! Jag vill va med och leka. Jag säger
  Selma Sundh & Sixten Sundh.

  1. Åh, vi har faktiskt varit inne på Sixten, mest för att det är så mycket kraft i en Sigge Sundh =)
   Kram emma

   1. Vi har en liten Sixten på ett år och är supernöjda med namnvalet. Nu letar vi efter ett passande namn till syskonet som kommer i mars. Lutar åt Svea, men har idétorka på pojknamn. Lycka till med valet!

    1. För oss är det tvärtom. Vi har ett par pojknamn som vi gillar (däribland Sixten), men kommer inte på ett enda flicknamn.
     Kanske blir så att hen får heta något könsneutralt istället =)

 3. Alfons, Albert, Ernst, Michel, Emil
  Lydia, Siri, Olga, Violetta, Rita, Vera

  Voilà!

 4. Silda, Silda Sundh, låter ypperligt!

  1. Alltså förlåt, men jag läste slida..

 5. Here we go! 😀

  Sigrid
  Siri
  Stella
  Signe
  Signhild
  Selma
  Saga
  <3

 6. Min storasyster heter Emma Signe Edith. Tycker alla hennes namn är så himla himla fina!!
  Stor kram!

 7. Okej. Här kommer mina förslag på namn, nämnde Hillevi innan. Namn jag vill ha på min tvåa: Tekla, Agathon, Bo, Wilhelmina, Helios (grekiska för sol), Ingrid, Lucy eller Signe.
  Namn vi hade till min son Ossian var: Molly, Finn, Per, Folke, Hedwig, Eleonora, Aurora.
  Namn jag bara tycker är fina: Valonia, Sigrid, Lilly, Nora, Greta, Finley.

 8. SUNE såklart! Eller Althea. Helt förälskad i namnet Althea. Och Sune är ju så himla gulligt…

 9. Sigrid, Rut, Verner, Folke, Malte, Sune, Astrid. Och det allra finaste: Liv

 10. dubbel namn och många namn på rad är väldigt fint

  Telma Sundh
  Jo Sundh
  Tilde Sundh
  Iris Sundh
  Majken Sundh
  Lykke Sundh
  Saga Sundh
  Sakarias Sundh
  Viggo Sundh
  Algot Sundh
  Bo Sundh
  Assar Sundh
  Knut Sundh
  Loui Sundh
  Frans Sundh
  Mio Sundh
  Wilgot Sundh
  Truls Sundh
  Stellan Sundh
  Otis Sundh
  Morris Sundh
  Frej Hilding Sundh

 11. Agnes eller Sofi är mina favoriter!

 12. Emilia, Viktoria (måste ju föreslå mitt egna namn) Lotta, Agnetha, Henric, Fredrik, Oliver, Magnus

 13. Hej!

  Grattis till att ni ska ska få en underbar liten skrutt! Mitt bästa namn på H är såklart Hector som min äldsta son heter. Mitt favvo namn för tjej är såklart Liv men det namnet kan vi aldrig döpa en tjej till efter som vi heter West i efternamn. Hehhe Livwest. Då måste ju brorsan heta Syd 🙂
  Lycka till med födelse och kom ihåg, det är nästan så att man ser vad dem ska heta när man ser dem. Nämen; det är ju ingen Hedda, det var ju en Siv, typ. Kram! / Clara

 14. Hm…
  Alva, Elena, Olle, Melker, Ellinor, Stella, Leo, Ella, Aimee, Algot, Ivar, Tove och Viggo.

  1. Åh, Ella och Olle gillar jag. Förstår inte varför jag fastnar för de där korta namnen hela tiden!?
   Kram emma

 15. Sigfrid, Fridolf,Manfred! Henrietta, kornelia!

 16. Min gammelfarmor hette Sylvi (ja, utan A) och det tycker jag är väldigt fint. Men SylviA är ju precis lika snyggt. En annan kvinnlig släkting hette Alfa, vilket också är väldigt vackert. Andra fina är: Signe, Billie, Effie, Ester, Estrid och Betty. Och så det finska namnet för snö, vilket är Lumi. <3

 17. åh så kul med namn! Vissa tycker kanske att ska vara mer hemlighetfull med drömbebisnamn har jag förstått, men det ligger liksom inte för mig att vara hemlig och mystisk… Så här är vad jag drömmer om att döpa egna knoddar till!
  Flicka: Villemo, Astrid, Agnes och Irma

  Pojke: Olof, Vilhelm, Arthur och Gilbert (Anne på Grönkulla-referensen är ett plus!)

  1. Hahaha, nä, det ligger inte för mig heller.
   Och Ä L S K A R Anne of Green Gables-referenserna. Liksom hör Anne ropa efter “Gil”.
   Gilbert Sundh däremot. Hmm. Synd att en inte heter Blythe i efternamn alltså. Eller Shirley.
   Kram på dig
   emma

 18. Hej, din blogg e så vacker med alla bilder o så. Grattis förresten till bebbaren 🙂
  Jag tycker om namn som David, Hedda, Cordelia, Oliver, Isak, Elly och Ann, Zenia, Serafina, Ruben och Adela 😀

  H. Lisa

  1. Tusen tack! Alltså underbara namn, men så var det ju det där med gamla ex, deras namn och så där, hahaha!
   Kram emma

 19. Jag tycker att Sonja och Emil klingar finfint med Sundh. 🙂

 20. Vi vet ju redan att det är en Siv Sundh! Utan tvekan!

  1. Hahaha! Ja, jo! men tänk om hen kommer ut och så ser hen inte ut som en Sivan?
   Hur gör man då?

 21. Maud och Elisabeth tycker jag är vackra flicknamn, och Ebba som min dotter heter förstås 🙂 Edvard hette vår gosse i magen, men när han nu föddes var han en Nils helt plötsligt. Så kan det gå!

 22. Vi har en Ester och en Aron hemma och en Gabriel som ängel. Nu inför fyran funderar vi på Lydia, Ethel, Annie, Mary respektive Amos, Jona, Dag, Josef, Natan, Natanael. Lycka till!

 23. Jag är döpt efter min gammelmorfar Kalles mamma Ida Matilda Sundh. :)))))

 24. Min favoritsyssla är att ringa in bra namn i kalendern så att en kan bläddra runt bland sidorna och liksom inspireras. Jag tycker att Vegard är ett fint namn, och dessutom är det ett D med, Vegard Sundh, mycket snyggt tycker jag. Även Vega är vackert. Eddie är också fint, och Helga. Men också Oswald, Bill, Doris eller Betty

  1. Jag är också en riktig namn-inringare. Kan sitta i timtals och fundera över namn …

 25. Jag kan inte låta bli att lämna min dotters namn som förslag: Vally Sundh. Vally är jätteovanligt (och det finns både män och kvinnor som heter det) men alla jag träffat som nån gång hört namnet förr säger alltid “jag kände en tant som hette det” och då tänkte jag på dig med känslan för vintage. Klart det ska va ett vintagenamn. Kram

 26. Här kommer mina bästa namn! 🙂

  Alma, Lea, Nea, Nelia, Alva, Noella, Tuva, Nella, Moa

  Noah, Danyel (uttalas dann-y-ell, franskt liksom), Noel

  1. Alma gillade jag! Fint som snus.

 27. Mina favoriter är:
  Siri
  Samuel
  Merja
  Enni
  Ester
  Jakob

 28. Saira, Sharla och Shelly är söta namn om man vill ha något på S.

 29. Jag har en Siri och en Ivar!

  1. Åh, vad fint! Siri Sundh var ju inte så pjåkigt alltså …

 30. Först: Grattis och lycka till med allt!
  Vi har en 7 månaders guldklimp som heter Majken, så det är ju såklart det finaste tycker jag 🙂 Namn vi hade i åtanke var: Sivan och Sixten.
  Tycker också om Kerstin, eller Bosse.

  Tack för att du delar med dig av den bästa resan en kan göra, mysig läsning

  1. ÄR DET SANT? Alltså vi har varit inne på Sivan (Siv) och Sigge (Sixten). Vi har även pratat om Kerstin och Bosse, för vi tycker de är så HIMLA fina, men passar föga med Sundh.
   Och Majken är ju to die for alltså.
   Är det många som heter Majken månne?
   Kram

   1. Haha va lustigt! Ps Majkens andranamn är Sickan. Passar bra med Sundh

    1. Men alltså skämtar du med mig? Sickan och Sivan är det enda tjejnamn som vi är helt överens om. Hahah!

     1. Galet! Haha!

   2. Det går att kolla upp hur många som heter ett visst namn och hur många som fick namnet tex 2014. Lycka till! Ps, min dotter fick namnet Dagmar. Finns inte på topp 100

 31. Kerstin, Alfred, Ida, Lisa, Ingrid, Herrman, Julius, Fridolf, Tilde, Östen, Hjärtrud, Disa, Hjalmar, Ola, Olle, Lars, Ylva, Lisen, Juliette.
  Här har du några namntips i all fall! 🙂 <3

  1. Tusen tack!

 32. Min farmor hette Edith så det är mitt drömnamn om jag skulle få en flicka någon gång.
  Edith Jasmine Isabell Rodriguez.

  1. ALLTSÅ MAGISKT!

 33. Ines
  Irja
  Edna
  Adria
  Silva
  Luna
  Lo
  Lois

  Levi
  🙂

 34. Min lillasyster heter Adeline vilket jag tycker är så vackert. Om det är en pojke är Florian lite magiskt.
  Det har börjat en ny tjej i min psykologiklass som heter Simonie (uttalas harmoni men med S). Har aldrig hört det innan men tyckte direkt att det var så otroligt vackert!

 35. Så himla kul med alla namnförslag! Och heja dig nu i sluttampen!
  Siri och Irma är mina topp tjejnamn.
  Våran son heter Otto och jag kan inte komma på ett bättre pojknamn.

  1. Tusen tack! Otto är ju himla fint. Undrar just hur det blir för mig och namn som börjar på O.
   Vad kommer det stå på dörren till den framtida lägenheten? O. Sundh.
   Hahaha!
   Kram
   emma

   1. Hahaha

 36. Pelle! Bästa namnet. Pelle Sundh, snacka om en hyvens prick!

  1. Hahaha, det har du rätt i alltså. En riktig klippa alltså den där Pelle Sundh.

 37. Samson!

 38. Hei
  Mine to jenter heter Milla & Lilli! Det er navn som enkelt kan uttales på norsk/svensk/engelsk osv., og er i mine øyne verdens fineste navn:)
  Lykke til med siste innspurt av graviditeten!

  1. Tusen tack!
   <3

 39. Solveig <3

 40. Signe (mitt favoritnamn)
  Sigrid
  Siri
  Selma
  Smilla

  Sivert
  Sigge
  Simon
  Samuel
  Sakarias

 41. Jag tycker att Vilda eller Vilde skulle passa bra! Det var en jättetuff tjej med långt och ruffsigt hår som var med på Wildkids en säsong, som hette Vilda/Wilda! 🙂

 42. såå fint att du är höggravid, har ej varit aktiv på någon blogg på evigheter och har missat detta tycks det. så glad för din skull! du är ju en av mina älsklingsbloggar. är ju lite nördig med namn och ord jag, så jag tänker lite kring att sundh bara har en stavelse så då skulle det passa bra med ett förnamn med två eller tre stavelser. och om du vill ha på s så tänker jag typ simon, samuel, signe, stella eller sigrid. i övrigt tycker jag att dalia/dahlia, ingrid, lilly och flora är himla fint. kram!

 43. Lucia, Milken, Moira 🙂

  Ramlade in på din blogg för någon vecka sedan.
  Så vackert med vintage anda. Graviditeten klär dig!

 44. Jag har själv en 4-årig Erik och en 10-månaders Amanda men funderade även på:

  Stellan
  Harry
  Ivar
  Caesar
  Bosse
  Ossian

  Maj (med givet smekis Majsan!)
  Flora
  Linn
  Sara
  Isabell
  Hanna
  Kerstin (smekis Kärran :))
  Josefine

  Oj blev många! Lycka till! 🙂

  1. Vi tänkte också på Stellan, Harry, Caesar och Ivar. God smak du har

   1. Halva kommentaren försvann! Skulle också stå “

 45. Min dotters namn var klart långt innan hon var tillverkad och jag älskar det: Juni. (Och Iris i andranamn, efter min fantastiska farmor.) Kanske kan vara nåt?

 46. Doris, Tilda, Vira, Sally, Rut, Agda.

  Ebbe (heter min pojke), Hannes, Tage, Albert, Ruben, Arvid.

 47. Jag gillar Lola, Signe, Elin, Matilda, Amanda, Håkan, Love, Niklas. Och gamla släktnamn, vilket i mitt fall är tex Elon, Gunnar, Britta.

 48. Mina barn heter Alvar & Aina. Och såklart tycker jag att det är dom finaste namnen som finns. Dessutom är jag ju från skellefteå precis som din John, men bor i Stockholm. Och min pappa säger alltid att det är kul att Aina är ett namn med lokalanknytning. (Ainas café är ju bara bäst)

 49. Min pappas farmor hette Jakobina, men kallades Bina. Det är ju superfint, men här föds bara småkillar. Asta är det klös i också tycker jag!

 50. Fastnade i “leta namn träsket” jag med fast det inte ens är någon bulle i ugnen ännu.

  Sökte efter svenska namn med lite vintage känsla och kom fram till dessa.
  Hilma
  Agatha
  Märta
  Ture
  Eskil
  Bo (Bosse)
  Tage
  Ebbe
  Östen
  Hildegard (Hilda)
  Magnhild
  Malte
  Agaton
  Sylvester
  Svante
  Gunn
  Ulla
  Uno
  Rolf
  Sten
  Hoppas det kan ge inspiration till vad lilla bebben ska heta.
  Ska bli spännande att höra vad ni väljer 🙂

 51. Personligen älskar jag Ester! Där efter Signe och Siri.

 52. Föreslår mina barns namn som jag såklart tycker är jättefina:

  Lasse heter vår förstfödde son och har hunnit bli 5 år. Han är döpt efter min farfar som är 95 år gammal nu, fast farfar heter egentligen Lars men har alltid kallats för Lasse. Ett himla bra namn som är vanligt att säga fast ovanligt att heta. Hilding heter Lasse i andra namn efter min mans farfar. Det är också ett fint namn.

  Olle heter vår andra son som är en liten älskad ängel i himlen. Han föddes med en sjukdom och blev bara 2 mån och 10 dagar gammal. Olle heter Stefan i andranamn efter sin pappa. Olle var inget självklart namn men när både farmor och mormor föreslog det oberoende av varandra var det självklart och idag är det ett av det allra vackraste namn jag vet… den tid vi fick tillsammans var väldigt fin och den gossen har lärt mig mer än någon annan människa kommer att göra.

  Stina heter vår lilla dotter 10 månader gammal. Ett energiknippe som gett oss glädjen och vardagen tillbaka. Hennes namn är en kombination av våra namn. Min man heter Stefan och jag heter Evelina så Stina är en fin kombination av min mans första två bokstäver och mina fyra sista. Stina heter också Olivia som vi valt att se som en kombination av Olle och Livet och passar henne väl med tanke på att hon kom och gav oss livet åter!

  Vi heter också Wikar som ett gårdsnamn (mitt efternamn som vi numera alltså heter allra först) samt Stark som efternamn.

  Wikar Lasse Hildning Stark
  Wikar Olle Stefan Stark
  Wikar Stina Olivia Stark

  Lycka till i namnletandet!

 53. Mitt bästa är Estrid! Några könsneutrala namn är Vide och Bo 🙂

 54. Om du är på jakt efter namn som börjar på S så måste jag tipsa om Sture som min son heter. Att han skulle få det namnet var verkligen inte självklart, jag har aldrig tidigare tyckt att det varit så fint men ju mer vi tänkte på det så växte det och när han föddes så var han verkligen en Sture. Samma sak var det med vår dotter som heter Greta. Lycka till med bebisen! Det är en spännande resa ni står inför!!!

 55. Gun! Det namnet är det krut i! 😉 Hur EPISKT när man råkar tappa bort ungen på flygplatsen och börjar hojta “Gun, Gun!!!”

 56. Jag gillar Signe, Astrid och mitt eget namn – Frederica/Fredrika 🙂 Siri ochså!

 57. Jag röstar för Silke eller framförallt Vera om det blir en liten tös! Lycka till fina du.

Kommentera

Stäng meny