Jag flyr till äpplen, päron, lek och dans

torp Gotland rosor

Klockan är 20:40 och jag sitter nedkrupen i sängen, med en bebis (äntligen) snosande intill mig, en annan bebis oroligt avrapporterande inifrån barnkammaren och med en jobbhög ståtligare än Himalaya.
Jag har precis avnjutit ett ganska så ohärligt mejl som ungefär pissade på hela mig och min professionalitet. Några ord tryckte ner mig i galoschen och här är jag nu, mitt i odören  av en nedgådd, trött och sliten galosch som luktar sämst.

Jag har gråtit en skvätt (okej, ganska så mycket) och känt mig totalt värdelös (ett ord som annars är bannlyst i min vokabulär pga … värdelöst).
Mejlet kom som en härligt piff efter en jobbdag som började klockan 05.00, efterföljande feberkänningar, 10-veckor-gammal-bebis-rådd, en extrem-pappig 19-månaders som hellre vill hålla pappas hand än min (böhöö) och känslan av total otillräcklighet. På alla fronter. Och så det där satans mejlet som örtkryddan på blåbärsyoghurten.
Jag hade egentligen tänkt ta tag i det där Himalaya-berget av jobb, beta av, vara effektiv. Men just precis nu behöver jag ta av robot-uniformen, gå av skiftet och fly till något bra.
Så jag flyr till torpet. Till förra helgens bilder. Bland äpplen, päron, lek och dans. Och rosor. Fylla tårtorkade tröttögon med rosenplantering och stunder där inget krims-krams-kringilikroks-runt-om-kring-bös spelar någon roll. Där jag bara är jag och det alldeles tillräckligt.
Sedan somna med den där känslan tätt intill kroppen.
Precis så.

God natt på er!

Ps. Jag har så sjukt många bilder från vår helg i torpet. Kommer snart på bloggen, promise!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 39 kommentarer

 1. Strunta i idiotiska mail, du är bäst!

 2. Åh, attans att bli nedtryckt i galoscher! Fy farao för såna mail!
  Här kommer kärlek, uppmuntrande hoppsasteg och ett tack för att du delar med dig av torp-tillflykts-bilder till oss som inte har egna <3

  1. Åh, tusen och åter tusen tack!

  2. Men åååååå! TACK! Vad glad jag blir. Du anar inte. Efter den här dagen så suger jag åt mig dina ord likt en uttorkad svamp. TACK!

 3. Så trist med negativa ord. 🙁 Hoppas det onda går över snart.

  Över till något festligare – jag bara ä l s k a r hur du skriver. Det är en melodi och ett schvung i dina texter som är otrolig. Så inspirerande och kul att läsa. Ha en fin vecka!

 4. Heja Emma!!! Du ska veta att just din blogg är ett ställe jag “flyr” till när det känns mörkt runtomkring. Jag älskar att kolla in dina mysiga, fina bilder och att läsa dina ärliga, vettiga texter! Bara så du vet … 🙂 Kram Maria

  1. Men ååååååå! TACK!

 5. Fina du!
  Tyst med dumma människor! Du är ju helt fantastisk och superbra!
  Kram på dig ❤️

 6. Fy för sådana små människor som måste kritisera andra för at. Må bra. Det är dem det är fel på, inte dig!
  Jag älskar att komma in på din blogg eller instagram och få inspiration, en ny tanke eller bara ögonfröjd. Det du skapar är underbart! Och du verkar vara en så fin människa!
  Så skaka av dig småaktiga kommentarer och stå stolt!

 7. Nä, oförtjänt att bli ned tryckt i galosch. Kärlek till dig! Gillar din blogg, hur du skriver och din fina bilder. En blir glad och berörd! <3

 8. Släng det där skitmejlet, blockera personen som inte ens borde bevärdigas titeln som as! Du är sä jefla bar, proffsig och inspirerande!! Låt ingen få dig att tro något annat!
  Din blogg är den första jag läser på dagarna!! När jag då och då tar mig över till Kransen från Liljeholmen så brukar jag alltid hoppas att jag ser dig så jag kan berätta hur underbar jag tycker du och din blogg är 🙂

  Kram

  1. Word och tack för din omtänksamhet och fina ord <3

 9. Ser så mycket fram emot allt från torpet! Och glöm aldrig: du är hur bra som helst, helt fantastisk faktiskt.
  <3

 10. Men åh…. och du som skriver och dikterar så vackert! Du bjuder på så mycket från ditt liv och får tillvaron att bli så vacker och trivsam.
  Jag och många med mig inspireras ständigt av ditt flöde av levande liv här på din blogg. Ta inte åt dig av andras negativism. Det är nåt fel i dem, inte i dig eller det du gör.
  Fortsätt att sprida skönhet, positiva vibbar och glädje omkring dig…det är du så bra på redan!
  Allt gott önskar jag dig och din lilla familj.
  Mvh /Anna-Maria (som läst bloggen länge och är tacksam för all omsorg du lägger ner på att fånga livets härligheter!)

  1. I WILL! Tack för styrkan! Hoppas att jag kan ge tillbaka den via bloggen <3
   Kram emma

 11. Fina Emma
  Så trist med nedtryckande ord.
  Jag ville bara säga att läsa din blogg har gett mig så fina stunder sedan jag hittade hit av en ren slump när jag var i Sverige i samband med att min mamma gick bort förra året. Jag har följt med först när Majken föddes och nu Bodil. Det första jag gör på morgonen när jag vaknar är att kika in till dig. Du betyder mycket för så många och förgyller våra dagar. Du är jätteduktig, din blogg är jättefin, flickorna är så fina och du och John verkar vara så fina och gulliga föräldrar!

  Kram Hanna i Melbourne

  1. Åh, vad ledsen jag blir å dina vägnar. Här kommer en dos ettanolla-cyper-space-styrka till dig.
   <3 <3 <3
   Kram emma

   1. Tack vad snällt sagt
    Kram Hanna

 12. Men ååå! Strunta i dumma mail! Du är ju grym och gör så jäkla mycket bra! Och tänk! En minikollektuon med Jumperfabriken! Jag menar, vem kan stoltsera med nåt sånt!! Nä, du är så mycket bättre än vad du tror! Kör på bara!! Kärlek och kram!!

  1. <3 <3 <3

 13. Du och din blogg lyser upp vilken grå dag som helst!! Ville bara säga det!

  1. <3

 14. Fy vad arg jag blir åt dina vägnar!! Emma, du är SÅ JÄVLA GRYM och jag älskar fan allt du tar för dig! Du gör internet roligare, vackrare och mer humant. Tänker bara nu senast på initiativet till blogghjälpen omgång 2. Jag sätter in några hundralappar nu <3 <3

  1. <3

 15. Men Emma!
  Du är alldeles fantastisk! Låt ingen säga nåt annat! Vart dyker en ner efter en dryg dag på jobbet om inte i din blogg, ljus, härlig, energisk och alldeles, alldeles underbar! Ta ingen skit!
  -Kramen från Sara i Skell (eller Skellefte’ som det ju heter :-))

  1. Åh!!! Tack, tack! jag blir så inåt **** av alla dina bokstäver här på skärmen. TACK!

 16. Jag är 18 år men jag läser din blogg slaviskt, och ser fram emot när jag också kan vara en supermamma som kryssar mellan småbarn, jobb, upp- och nedgångar, som du. Du äger helt enkelt, fortsätt med det! <3

  1. Ååååå, Ada! Gullis!

 17. Ja, visst är det frustrerande när de där enstaka negativa kommentarerna fastnar och vill inte släppa hjärnan.. Men här kommer i alla fall lite nätkärlek som förhoppningsvis gör att platsen den där negativa kommentaren tar minskar något. Jag har följt din blogg i några år och tycker att du och din blogg är så otroligt inspirerande, ungefär som att ta en pastellig tablett och plötsligt bli lite gladare och mer inspirerad. Älskar även dina bilder på Majken som ser så där mysigt busig ut och får mig att vilja skaffa barn typ nu (behöver bara en kille först 🙂 ). Tusen tack för alla glada, mysiga och inspirerande inlägg du skrivit genom åren, du ska veta att de i alla fall lyst upp min vardag <3

  1. <3 <3 <3

 18. Nej va tråkigt! Jag hoppas verkligen det löser sig. Jag tycker iaf du gör ett underbart jobb och inspirerar så mycket. Du är bäst!! <3<3

  1. Tusen tack Emelie. Alltså peppet jag får via bloggen gör mig så stark! Tack för det!
   Kram emma

 19. Jag har aldrig kommenterat men läst din blogg länge – och jag älskar den, ditt sätt att skriva och dina gulliga ungar! Din blogg är en av få som har kvar någon substans och som inte är opersonliga och enbart fulla av olika samarbeten. Den visar båda det ljusa och det mörka, och allt är inte härligt och lätt. Jag är kanske knäpp men jag älskar det. Får lätt prestationsångest och nedvärderar mitt eget liv när jag läser andra bloggar om allt härligt som ständigt sker. Av dig blir jag bara inspirerad! Så, tack!

  1. Herre min gud vad glad jag blir av dina ord! Nu kan jag nog flytta hela Milano med min stolhet. TACK!

 20. Hejsan Emma! Har aldrig träffat dig irl men gör det ju här på bloggen så gott som dagligen o gjort det i ngt år. Brukar inte lämna ngn kommentar men kände att idag var det dags. Som ett stöd till dig o tror o vet att det är många med mig som tycker du och din blogg är fantastisk! Du är inspirerande i ditt arbete med bloggen, ditt hållbarhetstänk och en förebild som kvinna med jämställdhet i fokus.
  Angående mailet du fått är jag uppriktigt trött på personer som förpestar andras liv genom att bara vara elaka o inte bidrar ngt till att göra världen till en bättre plats. Bittra och avundsjuka personer. Det är viktigt att signalera att det inte är ok men sen gör man nog bäst i att bara ignorera dem. Och inte låta deras neg energi få ta kraft i en.

  Jag vill rikta mitt stöd och tack till dig Emma för att du är en glädjespridare och gör min och andras dagar lite ljusare!
  Kramar/Elin, en dalsländska som numera också blivit stadsbo

  1. Men ååååååh! Tusen tack för dina ord! De betyder så mycket ska du veta. TACK!
   Kram emma

 21. Skickar lite pepp, du har en superfin och härlig blogg och en massa att vara stolt över! 🙂

 22. Hej Emma. Jag har hängt med i din blogg sen hösten/vintern 2013, då jag blev sjukskriven för ryggen pajade för andra gången. Efter det följde depression, ätstörning, OCD och utmattningssyndrom. Hur som haver, hittade din UNDERBARA blogg i den vevan och du begriper inte hur mycket den/du betytt.
  Jag brukar vänta nån vecka och samla på mig lite olästa inlägg innan jag går in och får drömma mig bort och bli helt trollbunden av dina förtjusande bilder. Jag kan inte se mig mätt! Och dina enastående texter, du skriver så klokt och fint och roligt. Jag älskar att få följa med er på era äventyr, utflykter och semesterlunk vid torpet. Du är såå inspirerande. Såå proffesionell. Så sann! Allt du tar i blir vackert i mina ögon. Jag blev så ledsen när du fick det där sabla oförtjänta mejlet. Så jag kände att; Nä, nu får jag ta tag i och skriva allt det där jag vill säga till dig (efter varje gång jag varit in på din blogg eller Instagram.) Du är så himla bra. Låt ingen annan få dig att tro annat! Många kramar/Marlene

  1. Denna kommentar är numera utskiven och uppklistrad i ram! KRAM och tack för dina fantastiska ord. Du anar inte vad de betyder för mig.

Kommentera

Stäng meny