Jag faller, jag faller, jag faller.

Vad en kan göra precis när en precis lämnat in sin såpbubblefyllda laptop på felsökning och lagning? Ja, först dra en lättnadens suck av morgonbrisen ute på gatan. Sedan ta upp mobilen, ta ett kliv … och sedan tjong pang.
Ja, så började min morgon. Föll pladask på en gata i Nacka strand. Missade att trottoaren tog slut. Mobilen flög ur handen, väskans innehåll inventerades ofrivilligt, foten vek sig och klänningen sprack. Tog emot mig i fallet och frustade mot asfalten tills den blev immig.

“Klöv” sa jag till mig själv, reste mig upp, linkade i väg mot bilen och kände att armen kändes lite konstig. Asch, både stukad fot och arm tänkte jag, skrattade lite åt min förbannade otur (klantighet?) just nu och körde hemåt. Det var lite svårt att svänga med ratten kände jag, men vad vet jag surrade hjärnan, jag har ju aldrig stukat någon arm förut. Hem till Midsommarkransen.
Förmiddagen förflöt i sandlådan, med gummistövelsköp till Bodil i Liljeholmen och kulörtvelande inne på Södermalm.
Det var lite svårt att lyfta barnen, men jag högg i som vanligt och tänkte att jag sjopade mig. Det gjorde ondare. Ondare. Ringde1177. Tog bussen till SöS. Nu gjorde det ONT.
Efter några timmar på akuten, lite svartnande för ögonen, rötgen, rinnande mascara ner till knänivå och dejt med stans roligaste läkarteam stod det klart: Fraktur i vänster arm.  “Himla slöseri att ramla när du är så fint klädd” sa sjuksystern och syftade på min trasiga, ljusblå klänning. Fick några kartor smärtstillande utskrivet och linkade hemåt.
Nä, nu får denna otursmånad vända tycker jag.
Ändå sjukt tacksam över:
1. Det var inte högerarmen, för då skulle inte detta inlägg kunna skrivas med min flinka högerhand.
2. Mobilen klarade sig i fallsvunget.
3. Jag hade inte min sprillans nya kamera i väskan vars innehåll luktade på Nacka-gata.
4. Jag slipper gips och sjuksköterskan frågade om jag har ovanligt hög smärttröskel (nu kan jag kanske släppa detta med att jag tror att jag sjopar mig stup i kvarten)
5. Det går ju ändå över, även om det i detta nu gör gaaanska ont. Thank gaaad för smärtstillande,

Over and out och stay on the trottoar.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. Men sicken otur. Och vilken fighter, bara kör på med bruten arm.
  Hoppas det vänder nu och att du får en ypperlig augusti!

 2. Fy då :-/ krya på dig o hoppas på maximal med tur nästa månad som kompensation!

 3. Men stackare…! Låter ju som orimligt mkt otur – nu borde du förbrukat detta årets otur åtminstone. Stort krya på dig! Kram

 4. Emma, sicken osis! Stackare! Ibland kommer verkligen allt samtidigt. För ett par veckor sen övningskörde jag in i ett staket, skadade min killes bil (tack och lov ingen människa), för att dagarna efter spilla ut kaffe på min dator och värma tangentbordet lite för mycket med en hårfön. Hur klantigt? Nu vet jag hur smälta tangenter ser ut. själva datorn gick det dock fint med. Stay strong och hoppas du får njuta mycket av sommaren trots koaset! Kram

  1. Skönt ändå. Då kan vi vara oturskompisar in crime. Fast nu har det vänt va?

 5. Stackars dig!! Hoppas att det går över snart.

 6. Nej men va! Inte ramla mer nu. Krya på och håll sig lugn!

 7. Hej! Jag undrar om din bok vintagefrisyrer kommer att släppas
  Igen? Vill verkligen sååå gärna ha den och söker med lykta och ljus

 8. Åh fy :/ stackare!!! Hoppas det läker snabbt och snabbt gör betydligt mindre ont!

  1. <3

 9. Åh nej, vilken otur! 🙁 Håller tummarna för att turen vänder för dig snart!

 10. Men gud. Stackars dig!!! Man känner sig ju liksom extra sårbar och eländig tycker jag när man dråsar i backen sådär oväntat pga trottoarkant eller dylikt. Hoppas armen läker snabbt, klänningen lagas flinkt och att resten av sommaren flyter på utan besvärliga färdgupp på vägen!❤️

  1. Sårbar och … klantig. Som att man vill spola tillbaka tiden eller trycka äpple z.

 11. Men jösses. Vad otäckt. Ta hand om dig ❤

 12. Nej men maxat oflyt! Och ajajaj! Hoppas det läker fort och att ni ändå kan måla om och göra det ni planerat.

 13. Sån himla otur! Och otroligt pinsamt att ramla…
  Fast egentligen spelar det inte så stor roll att det inte är höger för det går ändå inte att göra något!! Jag skulle ställa upp leksaker på en hylla och ställde mig på sängen, när jag klev ner klev jag på dammsugaren, ramlade och bröt handen! Det gick inte att hacka lök, hälla av pastavattnet, tvätta håret eller sätta upp håret (långt ner till troskanten och alltid uppsatt!) eller ta av o på mig BH:n… och jag var ensamstående med 4 barn. Himla onödigt! Men gick man på puben med gipsad hand lät det “nä men oj har du brutit handen, vill du ha en öl?” =) Men nu är det flera år sen, jag har ett barn till och en sambo och dom 3 stora har flyttat hemifrån så.. förhoppningsvis går det över =) Hoppas sommaren flyter på bättre och att armen läker som den ska <3

  1. Nämen ååå, usch! Herregud, men tur att det lönade sig i öl. Typiskt att en inte har gips då …
   Kram och tack för din kommentar.

Kommentera

Stäng meny