Internationella kvinnodagen och hur du kan göra skillnad för girlsen

Kära kvinns, okvinns och allt däremellan!
I dag är det 8 mars, Internationella kvinnodagen, och det är tajm för alla på denna boll i rymden att uppmärksamma skevheten i att hälften av av befolkningen inte har samma rättigheter och chanser i livet som den andra.
Jag hyllar denna dag och de starka kvinnor som innan mig och dig har banat väg för att jag överhuvudtaget ska ha en talan. En röst. Ett eget bankkonto. Rätten att göra mina egna val. Få leva med vem jag vill. Chansen att utbilda mig, fylla hjärncellerna med kunskap och jobba med något jag älskar.
Tack!

Min och din uppgift är att fortsätta att bana väg tills det är helt jämställt.
Klapp på axeln och tack till future awesome kickass-us.

Med anledning av Internationella kvinnodagen har jag valt att starta en insamling för de flickor som inte har samma val som du och jag.
Som ni säkert sett har jag inlett ett samarbete med Läkarmissionen efter att ha drabbats totalt efter att ha hört om deras kampanj #varjeflicka (tack Hanna Rosell) som handlar om att stödja skyddat boende för flickor som hotas att könsstympas utan bedövning.

Dessa boenden är inte bara ett skydd, utan här lär sig flickorna om kvinnors rättigheter och hittar gemensam styrka i att stå utanför. För ensam är banne mig inte stark.
För 200 spänn räddar du en flicka.
Jag har skänkt 1000 kronor så jag hjälper just i detta nu fem flickor och ger dem ett annat liv. Rätten att stå emot.
Hjälp mig att rädda att förändra livet för dessa kvinns!
Ska vi se hur många vi kan rädda?

Kram på er från awesome kickass-me

Ps.
Vecko-Revyn prickar in ojämställdheten i 10 punkter i dag, in å läs. 

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Wow tröjan! Min kropp skriker “måste haaa den!!”. Var är den ifrån?

  2. Jag är nyfiken på vilka typer av arbetsuppgifter du jobbar med nuförtiden. Jag skulle gärna vilja våga bli frilansare själv, och vill gärna höra vad andra inspirerande människor som du sysslar med. Vad gör du för att få brödfödan på bordet?

Kommentera

Stäng meny