Innan vår blev sommar på torpet

God kväll!
I dag har vi varit på torpet i exakt tio dagar. Och på de tio dagarna har vår förvandlats till sommar. Det är en helt sjuk förändring kan jag lova.
De första dagarna på torpet såg ut så här. Yllekoftor, mössor och en gles hägg framför torpet och en skral perennrabatt.

Vi spenderade dagarna med att gräva i trädgårdslandet, göra odlingsbäddar och så. Här sitter Majken och gör en kompott av blommor, sockerärtor och majs tror jag bestämt. Hahah, detta trädgårdsland alltså. Ska bli spännande att se hur det ser ur. Och skämskudden för perfektionist-jag att jag i början lät henne så fritt och sedan var jag där och petade i jorden. Har slutat med det nu. Herregud vad det där sitter djupt inom mig. Klart att hon ska få göra som HON vill. Gah, blir galen på mig själv att jag inte kan vara lite mer bakåtlutad. Avskyr ju själv när någon ska in och pilla när jag gjort det känslan styrt. Nåväl. Jag lär mig.

Bästa sättet? Titta åt ett annat håll. Eller gå ett varv med jordfräsen.
Förra året kom grannen med traktorn och plöjde opp vårt trädgårdsland. I år hann han inte så vi hyrde en jordfräs och gick loss. Vi ska nämligen utöka trädgårdslandet i år.

Breddade perennrabatten genom att gräva upp en dubbel så bred rabatt. Jojomänsan. Sommaren ska ägnas till att fylla de där fårorna med perenner tänker jag mig.

När barnen lagt sig kilade jag ut och satte bolltistel …

… och en till pion som jag köpt. Nu växer här bolltistel, pion, rosor, astillebe, löjtnantshjärtan, stjärnflocka, brudslöja och kattmynta sedan förra året. Luktärt och ännu fler pioner since for ever. Och nu ÄNNU en pion och ÄNNU mer bolltistel. Och mer ska det bli.

Innan jag kilade in i torpet för kvällen tittade jag till rosa bussen.

Trodde på riktigt aldrig att jag skulle bli en person med massa fordon i trädgården, men nu står jag här med en egen trailer park – och älskar den! Min alldeles egna husvagn och vår rosa buss.

Grannkatten kvistade förbi. Det gör han varje kväll. Kelar och håller utkik från äppelträdet.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Berätta mer om hur det går med bussen! Vad sker? Den är fantastisk!

Kommentera

Stäng meny