I väntan på bebis …

sovrum bebis torp gotland

Vi börjar så smått komma i ordning i vårt lilla torp. Övervåningen är fortfarande en stor tom yta, liksom vardagsrummet. Men sovrummet har fått sängar, en spjälsäng och ett stycke drömbyrå! Där står Moses-korgen och väntar på värkar …
Men det händer föga.
Jag har varit på MVC här på Gotland och det är en aning annorlunda från SöS om en säger så. Alla är fräscht solkyssta, utanför entrén växer tomatplantor och alla är så himla trevliga. Jag har varit där två gånger redan för jag var tvungen att lämna extra blod eftersom de hittat några antikroppar som de ville kika närmare på. Jag har ingen aning om vad det innebär, men det var tydligen inget jag skulle oroa mig för. Men det gör jag ju så klart ändå. Jag är aaaaaningen oroligt lagd om en säger så …

I väntan på bebis piffar vi, kikar loppisar och sorterar. Jag försöker ta det lugnt, men det är svårt när ett torp vädjar till mig med sin ömma stämma.
I förrigår var vi på världens bästa gårdsrensning. Det var en gård vars lador lador skulle tömmas och utanför stod en hög med träskrot och en annan med plåtskrot. I ladan hittade vi den fina byrån (som du ser ovan), i trähögen letade vi fram en spjälsäng och en pinnstol och i plåtskrothögen en massa burkar, hinkar, Kockums-skålar och bestick. Vi fyllde hela bilen (och fick köra två gånger) och allt de ville ha var några hundralappar.
Det är vad jag kallar fynd.

Ska visa lite fler bilder på byrån inom kort. Är nämligen helt kär i den.
Nu ska jag fälla ihop datorn och käka lite middag minsann. Och sedan knyta mig. Tidigt hoppas jag. Bebisen i magen håller mig vaken till midnatt (medan jag snällt får sondera dokumentär-terrängen på SVTPlay) och sedan vaknar Majken vid fem så det blir inte mycket till sömn.
Försöker sova lite mellan varven, men det är svårt när en är fullkomligt torpfrälst.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. Åh så mysigt, ser fram emot att se mer av torpet 🙂

  1. Fler bilder kommer! Var så säker!

 2. Herregud, när jag hör om såna fynd så vill jag gråta för att jag bor i Stockholm

  1. hahahaha! Ja, men jag VET! Visste inte att sådana här ställen existerade längre. Lyckan!

 3. Känner igen mig så mycket i ditt liv just nu. Fick barn nr 2 för 4 månader sen (skiljer 15 månader lite drygt). Jag oroade mig också massa (i onödan så klart) . Lyckan när barnet var fött OCH friskt var obeskrivlig! Be din man lugna dig om du oroar dig,det hjälper kanske lite! Passa på att boa så mkt du kan, med 2 barn minskar tid för sånt och egentid Men glädjen när man ser syskonen ihop och kärleken emellan gör det lätt värt det! Kämpa på och försöker få en sovmorgon extra av mannen din innan bebis! I början när vår tvåa kommit strulade storebror lite på natten (Ovan vid nytt skrik!) Men han vande sig efter ett par nätter! Nu har de sovit i samma rum senaste nätterna och vaknar inte av varandra. Tänker att det är mysigt och bra för syskonrelationen om de delar rum!

  1. Vilken härlig kommentar att läsa! Jag blir verkligen peppad på att se syskonen tillsammans. Och skönt att det finns hopp om att de kan vänja sig vid varandras skrik.
   Här tas det sovmornar kan jag lova. Jag kan inte sova på natten, så min bästa tid att sova är mellan 6-9 (helt sjukt vad de timmarna hjälper alltså). Älskar stories från andra som har barn tätt, så berätta gärna mer =)
   Kram emma

 4. Wow vilka fynd ni gör!! Jag har aldrig sådan där tur att jag bara springer på så galna utrensningar eller loppisar där folk knappt vet vad de säljer… Du får hålla kurser i hur man gör 😀 Loppis-teknik helt enkelt!!

  1. Hahaha, gårdsloppisar är ju alltid att föredra. Sådana där med stora lador – det gillar jag!
   Kram emma

 5. Så härligt att ni börjar komma iaf lite i ordning. Hoppas att skillnaderna mellan SÖS och Visby MVC är till det positiva för Gotland.

  1. OM det är! Älskade ju Södra BB, men SÖS i övrigt är ju opersonligt och stressigt. Visby lasarett däremot. Fick en väldigt fin känsla alltså.
   Ser fram emot en förlossning där
   Kram emma

 6. Åh! Låter så härligt och ser så fint ut! Jag undrar var du hittat Moseskorgen. Är själv på jakt efter en sådan, har hittat en del på amerikanska siter men inget i Sverige. Tack på förhand! /Linnea

 7. Hej.

  Har det blivit en liten bebis måntro? 😉

  Saknar dig här…….

  Kram Åse

  1. I wish =)

 8. Du behöver absolut inte oroa dig över dina antikroppar! Det är inte helt ovanligt att kroppen reagerar på det sättet vid en graviditet, och bildar antikroppar mot grejer som finns på barnets blodkroppar men inte på dina – saker som hen fått från sin pappa istället för från dig. Mycket sällan något som kräver nån åtgärd, bara lite extra jobb för blodcentralen på ditt sjukhus. (Du har säkert redan släppt det här, ursäkta mitt nördande.)

  1. Åh, vad skönt att höra! TUSEN TACK!

 9. Åh, en vän till mig läser din blogg och skickade vidare till mig. Är så glad över att min farfars gamla byrå och andra saker skall få leva vidare i ett så fint hem!

  1. Åh, vad roligt att få höra från dig. Jag lovar att jag ska ta hand om varenda pinal. Finaste grejerna jag sett.
   Tusen tack!
   Varma hälsningar
   emma

Kommentera

Stäng meny