Husvagn, växthus av gamla fönster och en gång av klätterväxter

Det puttrar av projekt på torpet i vanlig ordning. Förutom att vi kutar på loppis för jämnan på jakt efter ett gammalt linneskåp till sovrummet, badkar, (fler) regntunnor, cyklar och assietter till torpet, så har vi ett gäng större projekt. Eller vi har ju exakt hur många projekt som helst (det ska planteras träd, grusgången ska fixas till (den är fulgjord, så numera är det mer gräs än grusgång), ytterdörren ska renoveras, köksdörren ska bytas ut, torpet behöver tätas på sina ställen och sedan är det projekt övervåning), men just nu är det tre projekt som jag liksom inte kan sluta pilla med …

1. Jag har blivit med husvagn! En senapsgul husvagn från 1977 som har fått jobbet som gäststuga (när vi blir många på torpet)! Just nu är den inredd i blåspetsad fejk-siden och fräckt 90-talsmönster, men jag tänker att den ska bli puderrosa inuti. Lite franslampa också (så klart). Och så måste det ingå tidsenliga träningsoveraller.

2. Växthus. Under sommaren har jag kuskat runt och samlat ihop cirka 50 spröjsade fönster som ska bli växthus så småningom. Har rullat runt halva Gotland, varit inne i spännande uthus som dammat igen, träffat trevliga under-luggen-lustiga farbröder, lastat bagageutrymmet full och sedan snigelkört hem för att fönstrens inte ska gå sönder. Och dessutom FÅTT en 1930-talspardörr med spröjsade glas. Det var lite joxigt att få med den hem på biltaket, men nu står den hemma på torpet i väntan på växthus.

3. En gång av klätterväxter. Vi har en enorm tomt som består av en tredjedel lummig trädgård och resten äng och hästhage. Tanken är att vi sakta ska erövra mer äng och lumma till dem med mer äppelträd, jordgubbar och trädgård. Jag vill skapa en massa rum, så nu har vi gjort en gång med bågar av vidjor och planterat humle, kaprifol och klematis som kan klättra runt bågarna. Bild kommer när humlen klättrat till sig, för nu ser det inte mycket ut för världen.

Slut på projektrapport.

 

 

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Hej Emma!
  Jag har följt din blogg i flera år (men tyvärr inte varit så duktig på att lämna kommentarer) och älskar ditt språk, dina bilder och din förmåga att göra den tristaste tisdag till en färgsprakande cirkus!
  Vi bor också i stan (fast Göteborg) och längtar efter sommarstuga helst i Bohuslän men hittills har allt blivit för dyrt. Efter många år i stan har vi bestämt oss för att sälja bilen eftersom vi helt enkelt inte behöver den. Så på sista tiden har en tanke dykt upp i mitt huvud att köpa en husbil som man kan kuska runt med på somrarna. Inreda den supersnyggt och kunna uppleva både Bohuslän, Halland, Österlen och Gotland. Men “Svensson-rädslan” har hittills satt stopp för att låta det bli en seriös tanke, så därför blev jag så glad när jag såg att ni har köpt husvagn (visserligen som gäststuga) och att du ska ge dig på att måla och fixa i den. Väntar med spänning på inlägg om husvagnsfix! Ha en toppendag!
  KraM.

  1. Heja SVENSSON säger jag bara. Go för dina drömmar!
   I vår ska jag ta tag i husvagns-fixet, var så säker!

 2. Åh vad spännande!

 3. Ska bli så himla kul att se husvagnsprojektet! Och allt det andra också, så klart… men husvagnen!!

  1. Hahaha, ja, nu har vi tusen projekt på gång. Ska ge husvagnen lite kärlek så fort jag får lite tid över.

 4. Kan du inte ta bort den där undersökningsgrejen snart? Har redan svarat nu irriterar den bara.

  1. Så där! Tog sin lilla tid =)

 5. låter spännande med fönsterväxthuset.

Kommentera

Stäng meny