I höst tar vi tåget ner i Europa!

Jag har precis bokat tid för att fixa pass till mig och Bodil, för i höst tar vi tåget till kontinenten!


John har redan köpt interrail-kort, så när mitt pass är klart så köper jag också. Så orimligt peppad på detta.
Vi har inte fnulat så värst långt på rutt ännu, men en dag i Köpenhamn, ett par stopp i Frankrike, franska rivieran och Italien är på tapeten. Tips mottages tacksamt!

Wiiiii!!!!

Sist vi tog tåget ner i Europa var 2015, då Majken var 6 månader gammal. Då åkte vi rakt ner till Frankrike (med ett stopp i Tyskland). Den här gången är vi sugen på en regelrätt tågluff, med många stopp och – bästa – nattåg.

Majken på franskt höghastighetståg!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. Åh så kul! Min svoger har luffet ned med tog til Italia nå og ble så inspirert av alle bildene så jeg vurderer allerede en interrail tur enten til Italia eller Frankrike i sensommer. Fölger alle dine oppdateringer om denne reisen med stort interesse!

 2. men åh, så himla härligt!! ser så mycket fram emot att också kunna göra sådana resor sen. först ska jag bara bli klar med 2 års studier till!

 3. Åh vad roligt!
  Uppdatera gärna medans ni smider planer, ska antagligen köra ungefär samma upplägg någon gång i sommar, så är kul att se hur andra tänkt med rutt och packning m.m.
  Håller på och kikar på vilka städer som ej får missas och hur stor ryggsäck en egentligen behöver.

  Hur länge planerar ni att vara borta?
  Vi kan nog bara få ihop 2 veckor med kattvakt så får vara effektiva och stå emot lusten att stanna på alla spännande ställen!

 4. Sååå kul! Alltså jag blir SÅ sugen på att kolla upp mer om detta! Köper man liksom nån slags t/r-biljett och så får man gå av och på vart man vill? Bokar ni boende innan ni åker eller vågar man spontana?
  Måste verkligen kolla in, fast det blir till nästa sommar, men ändåååå!

 5. Åh, så kul. Vi tågluffade till Kroatien förra sommaren med en 2-åring och en 5-åring. Vi stannade i Hamburg och München på vägen dit och hem. Kan verkligen rekommendera Hamburg (vilket ni borde passera på väg till Frankrike), rätt så ruffigt på sina ställen, men så mycket roliga butiker och matställen. De har också en hel gatufestivaler på sommaren, vi hängde 2 dagar på Altonale i stadsdelen Antona. Parken planten und blumen har också en helt fantastisk lekplats (och parken i sig är också sjukt fin), perfekt att rasta barnen på om man har några timmars tågbyte i Hamburg. Hoppas att ni får en härlig resa!

  1. Åh, tusen tack för tips. Vi stannade också i Hamburg för övernattning när vi åkte till Frankrike, men upplevde mest den ruffa delen tror jag. Kanske måste ge Hamburg en ny chans? Kram Emma

 6. Åh! Längtar efter att läsa en massa om det här! Är sugen på att åka med mina kids, idag 1 o 3 år, om nåt år.

 7. Åh alltså älskar tågluff men interrail i Frankrike var en mardröm! Tågen man väl fick åka med på, vilket inte var alla, hade i regel 9 platser avsedda för interrailbiljetter vilka givetvis fylldes rasande snabbt. När man fick en plats tillkom en bokningsavgift som i vissa fall motsvarade 300kr. Detta var 2014 och jag vet att Interrailbiljetterna har gjorts om en del sedan dess men alltså – kolla upp detta innan ni ger er av till Frankrike!

  Ok, tråkig vibe här i kommentaren. Jag är peppad. Jag lovar.

  1. Hej! Vi åkte tåg med bokade biljetter 2014 och det gick finemang, så vi kör samma upplägg denna gång. Hade vi inte haft barn hade vi kanske varit lite mer tjosanhejsan, men nu känns det som ett måste att ha garantier. Så det kanske inte blir så mycket luff, utan mer projekt tåg mot kontinenten. Kram Emma

 8. Åh vad kul! Ser mkt framemot att läsa om ert äventyr, har tvillingar och är sugen på att göra något sånt men vet inte om vi vågar.

 9. Hej, kul att ni åker tåg igen. Jag och min sambo ska neråt europa i sommar också och funderar på att ta tåget. Hur gör ni med Interrail – tar ni hjälp av deras kundsupport för att boka rutter eller går det bra att bara vara lite spontan?

  /Petra

  1. Halloj! Jag tänkte skriva en guide till bokning och allt sådant där smart inom kort. Kram Emma

   1. Kul, ser fram emot det. Tack!

 10. Hej Emma, det finns en helt fantastisk Facebook grupp- tågsemester med massor av bra tips och idéer. Och i nästa nummer av Gröna Draken ( vecka 20) så kommer det ett tågpeppande reportage! Så håll utkik i lådan.

  1. Åh, vad spännande! Kanske Gröna draken vill ha ett reportage från tågluffen månne? Kram Emma

   1. Absolut, det blir ju helt perfekt. Jag mailar dig!

 11. Åh, snälla gör en ”guide” sen. Vi vill så gärna åka nästa sommar när barnen är 2,5 och 7 år, men vet ingenting om hur vi går tillväga. Jag blev så inspirerad av er förra resa och det har grott i mig sedan dess 😉

  1. Absolut!

Kommentera

Stäng meny