Honolulu (dag 3): Stilla stränder, rosa hus och vintage shops

sponge rollers hair by emmas vintage

Pigg som en mört hoppar jag ur sängen och konstaterar att jetlag är fina fisken. I alla fall på morgonen. Vanligtvis tar det mig en halvtimme bara att öppna båda ögonen på morgonen, men i denna arla Honolulu-stund är det som om benen bara vill oppopp.

Måndag och morgonpromenad längs med stranden. Jag följer John till konferensen där han nu ska smarta sig resten av veckan och konstaterar att min morgonpromenad hemma vid Vinterviken ligger lite lätt i lä.

Fotograferar tomma stränder, ja, sånär på surfare som tar de första simtagen ut mot vågorna.

Parasollen står uppradade, och det äts frukost på terasserna. Jag gör nya avtryck i sanden medan jag fotograferar morgonen.

honolulu by emmas vintage

Svänger av stranden in mot husen och bländas av halv nio-solen.

En hawaii-skjort-beklädd man går förbi mig spelande på en ukulele utanför det här huset  och jag känner mig som en del av Elvis “Blue Hawaii”.

honolulu by emmas vintage

Med ögonen fulla av färg slår jag mig ner på ett café i ett par timmar för att jobba.

honolulu by emmas vintage

Jag knapprar, svarar på mejl, dricker kaffe och redigerar bilder till ett reportage i en rasande fart för att jag sedan ska få gå ut igen. Efter ett kort stopp på stranden, med dopp i havet, traskar jag för att möta upp John.

Vi beger oss ut på upptäcktsfärd i nya områden av Honolulu.

Moi!

honolulu vintage shop by emmas vintage

Medan solen går ner letar vi oss fram till en underbar liten vintagebutik – full till bredden med skrivmaskiner, skolbänkar, telefoner, uppstoppade djur och kameror.

honolulu vintage shop by emmas vintage

En riktig vintagepärla, som drivs av en trevlig herre. Jag berättar att jag driver en liten vintagebutik i Stockholm och han svarar att det syns på mig. Vi byter visitkort och sedan skriver han en massa lappar med tips på vintagebutiker, restauranger och barer som vi måste besöka när vi är i Honolulu. Om vi ska!
Ps. Namn och adress till butiken kommer senare i en Honolulu-guide.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Alltså, det ser ju helt fantastiskt ut! Jag älskar att allt är pastellfärgat och kantat av spretiga palmblad. Du har definitivt fått mig att skriva upp ett nytt resmål på önskelistan!

 2. Ser fullkomligt underbart ut ….

 3. Hvor er du fin med curler 😀 Og elsker skrivemaskinen!

 4. Fina bilder! blir avundsjuk! haha ha det bäst! :*

 5. Åh ser så himla u n d e r b a r t ut alltså. Ser framemot vintagebutiks-inlägget.
  Kram!

 6. Tycker så mycket om dina reseinlägg. Så härligt att få dagdrömma sig bort en stund, särskilt när jag hör regnet smattra utanför och det är två långa arbetsdagar kvar till helg. Ha det fortsatt härligt i Honolulu!

 7. Ser fram emot en guide så jag kan åka när jag blivit rik… 🙂

 8. Jag hade ingen aning om att Honolulu var så fantastiskt fint!

 9. Fy sjutton så fint! Blir helt galen när jag ser detta. Vill resa bort från marsdimman nu!

Kommentera

Stäng meny