Storstökaren, herrn i tavlan och fixad lägenhet

IMG_6718

Jag kan vara den stökigaste människan någonsin. Du vet, jag behöver liksom bara gå in i ett rum för att röra till något. Skapa härj. Och särskilt bra på att städa är jag inte heller. Är den där människan som börjar organisera i en låda, rensa ur en koffert och placera böckerna på hög, men liksom aldrig kommer till svabbandet.
Därför går jag runt – nästintill andaktsfullt – i min lägenhet just nu (som är piffad iför onsdagens plåtning). Den är storstädad in i minsta hörn, urrensad i (nästan) varenda låda och bara står där stolt.
Det är bara en tidsfråga innan jag virvlar runt allt i en röra igen, därför smyger jag liksom fram – allt för att vara beredd att ingripa mot mitt eget stökande och ta mig själv på bar gärning.
IMG_6730

Den stiliga herren i tavlan hittade jag hemma hos mamma och frågade om jag fick ta med han hem. Nu vakar han barskt över mig när jag sover. IMG_6693

I fint sällskap av en gammal väckarklocka, Samarin-flaskor, Paris-tanterna, Merci-lampa, en urriven (inramad) tidningssida och ett 1-kronors notblad.

IMG_6736

Till och med det stora skåpet i hallen är städat. Ett perfekt offer för storstökare, med alla sina avläggningsytor. Men jag ska stå emot.

Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Åh så tjusigt och hemtrevligt ni har det! Är precis en sån där stökmaja jag med, ändå älskar jag när det är rent och ordning och reda. Märkligt att den känslan aldrig tycks vara drivkraft nog för en beteendeförändring…

 2. Åh, vilka ljuvliga prylar! Och tapeten i hallen!! Jag har för mig att du har skrivit förr vad den heter, men lyckas inte luska fram det inlägget. Om du kan svara på detta ska jag vara dig evigt tacksam, starta ett sparkonto som heter “drömtapet” och så fort jag skrivit kontrakt på mitt framtida hus ska jag springa och köpa. Trevlig helg!

  1. Hahaha! Vad härligt det lät. Tapeten är av märket York.
   Stort lycka till med det framtida huset.
   Kram emma

 3. Haha! Känner sååå igen mig, funkar likadant. Jag gillar att ha saker sorterat i lådor, men vägen dit är oerhört stökig och kaosfylld.

  1. Ja, men exakt. Det finns inget bättre än när hemmet är städat – inifrån och ut. Är det bara städat på ytan så gills det liksom inte, för en vet att hälften av arbetet är kvar.
   Kram emma

 4. Hmm..jag är precis likadan! Men du, vad är det för en perfekt liten radio ni har?!

  1. Det är en gammal sak som mest bara står och ser snygg ut. Sprakar ibland för att ge livstecken.
   Kram emma

 5. Hej hej Emma! Hur funkar det att läsa till ljuset från Merci-lampan? Funderar på att skaffa en till min soffa, men tänker att det kanske inte är tillräckligt riktat ljus eftersom där inte är någon skärm? Och heja dig för superbra blogg!

 6. Hej Emma och tack för en fin blogg med vackra bilder! Min dotter Agnes som är 10 år och ibland vill läsa bloggen tillsammans med mig (!) undrar om den fina radion fortfarande fungerar?
  Hälsningar från Agnes och Anna i Uppsala

  1. Men så fint! Hälsa! Nej, tyvärr fungerar inte just den här radion. Men jag har en annan som jag bara från in ryska kanaler (tror jag) på. Himla spännande.
   Kram emma

 7. Du har så fint, och detta har egentligen inte med någonting att göra.. men hur tänker du kring möblerandet och att pussla in en bäbis i en tvåa? Vill gärna ha en bäbis och bor också i en tvåa som jag älskar, och inte vill/kan flytta från i första taget. Får man se förvaringslösningar framöver kanske? Eller möbleringstips?? 🙂 tack för en peppig blogg!

Kommentera

Stäng meny