Helgen i 9 bilder

Här kommer helgen komprimerad i nio små bilder. Eller ja, lördagen och söndagen i alla fall. Fredagen var kameralös, men spenderades med pizza hos några av barnens kompisar och deras megatrevliga föräldrar.
Så himla praktiskt när barnen får kompisar och en lär känna nytt folk!
Lördagsförmiddagen spenderades med att skrota hemma.

Efter lunch gick vi ner mot Vinterviken där det var klimatfestival. Den första person jag stötte på där var Maja Rosén som dragit igång “Vi håller oss på jorden”. Så himla imponerad av Maja. Hon blir uppmärksammad världen över för sitt arbete, och jobbar heltid med att få folk att skippa flyget.

Förutom att springa bland alla blommor, skvätta i fontänen och pilla med pinnar i en damm så åt vi lunch på Vintervikens trädgårdscafé. Världsfint!

Tog en tur genom kolonilotterna och hittade världens pampigaste solros.

Två emmor hög.

Den här tiden på året alltså.

Och min favoritblomma – solhatt. Som jag dessutom blev tipsade om här på bloggen för några år sedan. Ni är bäst!

Det hölls tal och paneldebatter på klimatfestivalen, och jag hade passande nog ett exemplar av boken “Gör skillnad” i väskan. Var svårt att välja vem som skulle få den, men till slut gav jag den till Stockholms klimat- och miljöborgarråd, Katarina Luhr.
Föreslog att det kunde bli årets julklapp i stadshuset, hehehe.

När solen gick ner över prunket i Vinterviken så kilade vi hem. Barnen somnade i vagnen och vi gick hem genom ett varmt Stockholm. Inte ens en kofta behövdes!

Och pja, den här bilden får sammanfatta min söndag. Jag och John rensade och organiserade en hel massa. Skulle göra mig av med den här lampskärmen, men den konverterade tydligen till kattsäng.

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. En liten reflektion, som kanske inte alls stämmer hehe…, men! Det känns som du ändrat ditt kamerafokus från att inspirera till olika konsumptioner indirekt genom fokuset i bilderna till att lyfta fram en mer tänkvärd andemening. Och det som ibland hamnar på linsen i form av objekt är numer hållbart. En annan slags influencer helt enkelt. Är det en medveten strategi eller har jag fel?
    Tack för en fin blogg!

  2. Haha, vilken GALEN solros! Min pappa har slängt ner en massa solrosfrön längs ett av sina gärden, och jäsiken vad snyggt det är md ett tjockt fång med solrosor alltså. Känns som att den blomman har återuppstått i mitt liv, tyckte den var lite trökig förut.

    1. ÅÅÅH, vad fint det låter!

Kommentera

Stäng meny