Hela-veckan-outfit, flygdiskussion och ett kontor under omgörning

God morgon!

Alltså denna vecka går väl till historien som den blogg-söligaste någonsin. Jag håller på att flytta min blogg till ny domän (ÄNTLIGEN), och i samma veva så började denna blogg krångla big time. Den laddar alldeles för segt och jag jobbar på att lösa problemet, men  det verkar vara svårare än jag trodde.

Mellan bloggkrångel så har veckans meny bestått av vabb, jobb och den här outfiten. Ja, jag har haft samma outfit hela veckan. Jag håller nämligen på att fixa i ordning mitt kontor. Det har varit ett konferensrum med akustiktak (som nu tagits bort) och nu är jag mitt uppe i spackling, borttagning av triljoner spindelnät och målning.
På måndag ska det vara klart! Wiii!

Däremellan har jag diskuterat klimat, miljö och flyget på Facebook. Lite läskigt att sticka ut hakan med de här frågorna, men eftersom vi sitter i samma båt så känns det liksom bra att prata om. Och det blev en sån himla bra diskussion. Ärlig, fin och förstående.
Många klimat-strutsar kikade upp, visa sin rädsla och tänka ett varv.

Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Jag är lite nyfiken på oss som bor i utlandet och ändå vill träffa våra familjer i Sverige då och då. Jag pluggar på uni i London och innan jag flyttade hit (2015) hade jag ingen tanke på utsläppen från flyg. Jag har försökt hitta andra sätt att resa mellan UK och Sverige, men jag vet knappt vart jag ska börja. Det är ju en ö jag bor på, så att ta bilen -som jag ändå inte har- skulle ju inte funka liksom.

  1. Hej Emma! Jag tänker att det finns många resor att kapa innan de där resorna. Någon göttig jobbresa som egentligen inte behövs, en weekend till andra sidan jordklotet och någon nötta-i-solen-för-att-sverige-är-tråkigt-resa. Jag tänker att flygresor ska vara ett nödvändigt ont, inte något vi gör mest hela tiden för att alla andra gör det.
   Typ så. Stor kram emma

 2. Så BRA att du fortsätter med detta kring klimatfrågor, hur våra val påverkar för oss alla etc!
  Beundransvärt!
  Själv har jag inte flugit på drygt tre år. Vi försöker leva zero waste (ja, åtminstone verkligen minimera skräpet vi orsakar) och återvinner, återbrukar lappar och lagar etc. Det går lättare undan för undan och ger verkligen en ny frihet på så många plan i livet. Dessutom är det roligt att vara kreativ och hitta på sätt att förlänga jackor och byxben eller nåt annat som behövs.
  Så fortsätt att använda din röst för allas vår planet!

  1. Jag håller med dig! Jag känner att min självkänsla blivit bättre. Känner mig stark och vet att jag har lätt att förändra mitt beteende. Så stolt över mig själv! Kram Emma

 3. Jag vill aldrig mer flyga någonsin. Tycker inte att det är en rättighet, och är så less på folk som aldrig ens grubblar över vilka konsekvenser deras flygresor får. Alla säger bara “Åh gud så härligt att åka till Thailand!”. Så tack Emma för att du rotar runt lite i det här, jag vill också ha svar från människor som flyger hej vilt.

  Kram.

  1. TACK för att du kommenterar och berättar, det betyder så mycket att känna att en har klimatkompisar därute!

 4. Louise in the UK here again.Ooh,I am having such trouble loading your site.It takes ages and ages.
  Hope you can do something about it soonest.

  1. Better now?

 5. Tack för att du skriver om flyget och dess påverkan på klimatet, du har påverkat mig till att boka en tågresa istället för flyg! Tack också för en inspirerande blogg

  1. Men åh, tack för att du berättar!

Kommentera

Stäng meny