Hej svejs från semesterdimman (och köksplanerna)

Hej på kvällskröken!
Alltså haverierna och oflytet just nu. Blä.
Har som sagt råkat bada min dator i såpbubblor (ändå festligt), men alla mina bilder ligger och skvalpar i en hårddisk som jag liksom inte kan lämna in någonstans eftersom jag har för kort tid på mig. På lördag piper jag till Gotland igen och innan dess hoppas jag att jag har hittat någon som kan ta sig an hårddisken och vårda den ömt.

Efter några fantastiska dagar i Värmland, med Bodil-kalas (1 år!), skogspromenader, häng med kompisar och släktingar har vi precis mellanlandat i Stockholm. Här ska det målas lägenhet (woop, woop!) under ett par dagar och (förhoppningsvis) blogga igen de tappade dagarna efter haveriet.

Så. Imorgon tänkte jag om ni ville vara med och rösta fram kulört till vårt sovrum?
Kram!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Hej!

  Det är antagligen inget fel på din hårddisk pga de brukar vara vattentäta (om det inte är en ssd-hårddisk). Det du kan göra själv är att ta ut hårddisken ur datorn, plugga in den i en annan dator (stationär för enkelhetens skull) och föra över bilderna. Man kan behöva köpa en kabel eller adapter, men frågar du på tex webbhallen brukar de vara mycket hjälpsamma.

  Poängen är att en hårddisk är optiskt, vilket innebär att datan är lagrad som små streck och gropar. Så länge som den inte fysiskt har skadats borde all info på den finnas kvar. Att datorn lade av beror antagligen på en mer strömkänslig produkt, tex moderkortet. Med all sannolikhet går datan att rädda på ett eller annat sätt.

  Förlåt för jordens längsta kommentar hahah. Hoppas att du känner dig lite lugnare 🙂

  1. Med data menar jag infon på hårddisken alltså, men det förstod du säkert 🙂 ville förtydliga!

 2. Min pojkvän fick sin dator skickad till något ställe i Norge där de även ska kunna laga hårddiskar som legat en längre tid på havsbotten, så det känns ju som att de borde kunna ta sig an såpbubblebadad dator också 🙂

 3. Hej Emma, jag råkade också bada min laptop – inte i såpbubblor men i en stor kopp te – och fick hjälp av Databyrån i Visby. De räddade hårddisken! 🙂 Så mitt tips är att kontakta dem om du inte redan gjort det. Hoppas det ordnar sig!

 4. Hej! Hoppas du valt Auros ekologiska färger och inte vanliga plastfärger

 5. Håller tummarna för att det löser sig med din dator snart, teknikstrul är aldrig kul…

 6. Databyrån finns i Visby. Fantastiska killar som fixar det mesta. Kan inte dem fixa din dator ja då är den körd.

 7. Men åh vad jag hoppas att er sommar fortsätter lite bättre än hitintills nu!!

  Rackarns att du inte åker till Öijn på söndag :-)! Då hade du fått dela båt med Familjen Kaos (inkl mig, en av dina trogna fans :-)) som ankommer till underbara Gotland för 1,5 veckas stoj och röj. Tre barn can make a lot of damage 😀 Jag längtar så efter att havslukt, lamm i varje buske, saffranspannaka och bad på Fårö!

  1. Men åh vad härligt! Var bor ni någonstans? Kram Emma

   1. Vi hyr hus i Stenkyrka i år samt ska även bo några dagar på Gula hönan. Har lyckats hyra hus bredvid en kyrka med kyrkogård varje år på Gotland Går och läser på stenarna och undrar över vissa öden.. förra året hittade vi en sten för en liten Nils 2 år som dött på 50-talet och då var jag tvungen att maila församlingen för att få mer info. Blev uppringd av kyrkoherden som berättade att pojken dött av någon hjärnsjukdom och blivit flugen upp till Karolinska, att mamman aldrig hämtat sig efter det och att fadern länge trodde att pojken blivit felbehandlad men att överläkaren skrivit ett brev till honom som kyrkoherden hade och som jag gärna fick komma och läsa om jag ville.. Only på Gotland ❤

    Idag besökte vi ett av dina rekommendationer Fint och fult och där fanns mest en massa fint

Kommentera

Stäng meny