Hej plingplong-bebis!

IMG_9171Imorse gick vi upp i ottan, klädde på Majken och åt frukost i soffan framför Nyhetsmorgon. Varje morgon samma sak. Majken sitter mellan mig och John och gapar mot våra smörgåsar. Får ett bett och leker vidare med fjällkontrollerna tills gapet öppnas igen.
Vid 07.00 kom Volang-Linda över. Hon skulle passa Majken medan jag och John for till SÖS för rutinultraljud. Så himla snällt, och guld värt för Majken som fick lite ensamtid med Linda.
Det kändes så märkligt att vara tillbaka på SÖS. För mindre än ett år sedan stod jag där, utanför förlossningen i marsmorgondiset, med nedhasade mjukisbyxor och hoodie över en taggad bebismage.
Så i dag, vid 08.00, fick vi se den här lilla plutten. Två armar, två ben, fyra klaffar i hjärtat och en vinkande hand. Nytt beräknat födelsedatum fick vi också.
1 juli.
Ett stycke juli-barn.
Majken har redan introducerats för lilla bebisen därinne. Vi har lärt henne plinga på hemma hos bebisen genom att trycka på min navel. “Plingplong” tjuter jag och Majken kiknar av skratt. Så bebisen kanske får heta det. Plingplong.

 

 

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. åh tänk att det bara är två veckor mellan oss! Vi får high fivea i porten på SöS ses när vi föder samma dag? Puss

  1. Hahaha, det får vi VERKLIGEN göra! Stört om vi skulle ses på någon sommarnattskrök, med värkar och svett i pannan. Är visserligen lite inne på att kanske föda på Sophia (duschen var min räddning förra fölossningen), om Södra BB hinner lägga ner. Vi får se hur det blir. Hur som får vi ta en high five på att vi är så coola som skapar liv. Bara så där. Kramar emma

 2. Åh, så gulligt! Här har vi införlivat prutta-på-bebisen-i-magen-traditionen. Storasyster som är 14 månader tycker att det är helt fantastiskt att få göra sina pruttljud på bebisen. Bebisen som kommer i april brukar kicka till ordentligt men det är ju lite svårt att veta ännu vad den lilla tycker egentligen. Men det är så kul att redan nu försöka få till nått form av samspel mellan syskonen!

  1. Åh, vilken bra tradition. Det måste jag inför när Majken hajar det där med prutta på magen =)
   Kram emma

 3. Haha! Plingplong! Du är så himla rolig du.

 4. Åh så spännande! <3 och så gulligt att Majken får plingplonga hos bebben. Förstår den hisnande känslan att vara tillbaka! Jag kan bli helt skakis bara av att gå förbi sjukhuset här i stan, liksom så overkligt att jag varit där och fött ett barn?! Haha!

  1. Hahah, jag VET! Helt sjukt att en har fött barn bara så där.

 5. Vilken gullig frukosttradition! 😀
  Och, plingplong – bäst ju.

 6. Åh Fantastiskt! All lycka till och välsignelse till dig och familjen.
  Snart två små mirakel! Jag tycker ultraljudsbilder är såå magiska på något sätt, de väcker nyfikenhet, pirr, längtan och en salig röra av ett hormonfyllt hav utav känslor.
  Sitter själva här och drömmer om syskon till vår 7månaders son:)!
  Kram

 7. Åh vad härligt! Jag ska ha närsomhelst (11 dagar till BF, men unge nr 1 kom 12 dagar efter BF… så nja närsomhelst kanske var ljug) och har en snart 18-månaders hemma. Hon älskar min mage och “bäbä”. Den får pussar ofta och nu senast vid middagen fick magen smaka på fisk. 😉 “bäbä nom nom nom”. Mitt hjärta smälter redan, undra hur det då blir när bebisen är ute och en på riktigt får se syskonrelationen växa fram?!

Kommentera

Stäng meny