Hej från torpet och ett viktigt meddelande

Efter en stormig seglats över Östersjön så har vi äntligen anlänt till vårt lilla torp på Gotland. Nu väntar fyra dagar av skörd av potatis, kakelugns-eldning, innan-renovering-fix, utflykter och häng med kompisar.
Dessutom har vi sjukt mycket päron och rabarber, så nu ska här göras saft, marmelad och gud vet vad.

Det första vi gjorde när vi kom fram (förutom att dammsuga bort alla flugor som somnat in lite varstans) var det här:

Som utlovat!
#ståuppföraborträtten.
Jag klättrade upp på plocka-äpplen-trästegen för att höja en röst för aborträtten. Och eftersom Majken älskar att klättra så fick jag sällskap.

Det är RFSU (och min kompis Frida) som står bakom kampanjen #ståuppföraborträtten och som blev en viral supersuccé i förra veckan. Och klart jag hänger på.
Varför ska en stå upp för rätten till abort då? Jo, för det är en rättighet att göra abort om en blir oönskat gravid. Jag har själv aldrig behövt göra en abort, men att ha rättigheten är en frihet. Och jag vill att mina barn ska ha samma rättigheter och frihet som jag har haft. Så klart ska den här världen bli en ännu mer jämställd plats när de växer upp och det ska jag kämpa för tills den dagen jag trillar av pinn.

I vissa länder är det olagligt att göra abort, vilket gör att tusentals kvinnor dör varje år efter desperata försök att ta saken i egna händer. Miljontals måste vårdas på sjukhus efter tveksamma metoder.
I Sverige finns det krafter som vill inskränka på kvinnors frihet i allmänhet, och denna fråga i synnerhet. Det klättrar jag gärna upp på en stege bland äppelträden för ställa mig emot.
Gör det du också.

Ps. Vad Majken tycks i frågan kan jag tyvärr inte klämma ur henne, men eftersom vi delar samma DNA borde det rinna en hel del feministblod i den ongen.

Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny