Hej bebis, du ska få heta …

vera bebis barn

 

UPPDATERING: Hehehe, nu har vi ändrat oss. Det blir en Bodil

God kväll!

Här kommer en direktrapport från bebisbubblan.
Det har gått 6 dagar sedan den här lilla krabaten kom till världen. Det blev en lillasyster med snaggad frisyr, Atlant-blå ögon och en hjärtformad liten mun. Ett namn har hon fått också. Tror vi.
Vera.
Det stod mellan Vera och Bodil, men nu tror vi ändå att det blir en Vera.
Majken och Vera. Det känns som ett bra gäng.

vera bebis barn hatt

Jag var beredd på total chock nu så här i början, men det rullar på oförskämt bra (bara för att jag skriver detta kommer det sannorlikt bli skrikfest i dagarna sju). Det enda som är kämpigt är amningen. Blir inte klok på den. Ena dagen profylaxar jag mig igenom amningen, håller på att sprängas, allt känns fel och jag pillar i mig smärtstillande. Andra dagen är det lugna gata och greppet ser finemang ut, men då är det helt tomt i lådan. Som torramning.
Nåväl. Jag ska ge amningen ett försök. Till. Med Majken funkade det ju inte alls, men detta gången … kanske.

vera bebis barn kofta vintage bebiskläderOch ja, här är hon. Min lilla gospropp till unge. Iklädd vintagekofta och samma små strumpbyxor som Majken hade när hon var nyfödd.
<3

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 57 kommentarer

 1. Åh så söt! <3

  Grattis! Har själv pseudotvillingar. De är 17 och (snart) 16 år nu! 🙂

  Kram

 2. Vera och Majken låter ju jättefint tillsammans! Vad kul de kommer att få ihop! Tänker mig Majken som 80-årig tant som skall hälsa på sin lillasyster Vera. Vad fint 🙂

 3. Åhh så fint!! Och HUR söt?? <3

 4. Fin bebis! Grattis Amning gör ju ap-ont i början, så det behöver verkligen inte vara fel på taget, oroa dig inte för mycket för det! För mig släppte smärtan lite () efter en månad ungefär. Fast helt ärligt kan jag säga att jag fortfarande har ont när sonen ammar fortfarande, och nu är han 19 månader… Inte så hoppfullt kanske, men jag har ändå älskat/älskar att amma, så det kan bli bra ändå!

  1. Och fint namn förresten 🙂

 5. Stort grattis! Vilken underbaring! Lycka till med amningen om det är det du vill göra! Heja!

 6. Grattis igen! Jättefina namn båda två, även om jag lutar åt att Bodil är snäppet vassare 🙂
  Det där med amning … Den första veckan med Ivan brände det som glödande lava i brösten när han åt. Sen kom det blod i hans mjölkkräk. En något blasé (fast mycket vänlig) läkare sa att det var vanligt; mjölkgångarna var ofta trånga så där i början och kunde spricka och blöda. Der förklarade onekligen den där brännande smärtan. Men det goda i allt detta är att det går över! Hoppas verkligen att det funkar för dig den här gången om du vill det. I annat fall blev ju Majken en praktunge uppfödd på flaska. Det lär Vera/Bodil definitivt också bli med dig och John som föräldrar och Majken som storasyster. Stort lycka till med allt!

 7. Åh så söt! Vera och Majken låter som ett radarpar 🙂
  Jag kämpade mycket med min amning, tog ett par månader (!) innan produktionen gav tillräckligt för göda den lille på bara amning. Kolla så tungbandet inte är för kort! Finns ju amningsgrupper på fb som är jättebra om det inte finns nåt amningscentrum du kan få komma till. För mig blev det räddningen. Hoppas det kommer igång snart som du önskar. Grattis till lilla Vera!

 8. Vet att jag skrev samma sak för några månader sen men det är viktigt så skriver igen!!

  Gå med i amningshjälpens grupp på Facebook!! Amning är inte lätt och man behöver hjälp, SPECIELLT när det inte funkat tidigare! En hel drös grejer kan ställa till det som t ex kort tungband och sånt. Och det gör ont de första veckorna oftast men det ska inte göra megaont! Gå med, gruppen heter “amningshjälpens slutna grupp” och finns så mycket hjälp att få!

  Vill du hellre vara lite anonym har de hjälpmammor som kan massor om amning – de kan man ringa och det är ju fantastiskt! Se länk nedan!

  http://www.amningshjalpen.se/hitta-hjalpmammor-2

  Jag hoppas att du ber om hjälp, för amning är fantastiskt när det funkar, inte bara för dig utan för ditt barn också! Har lärt mig så mycket genom amningshjälpen och är så tacksam – när vår son kom kunde jag ingenting och nu kan jag till och med hjälpa andra. T ex hade jag aldrig förstått att han hade kort tungband utan gruppen – och hade nog dragits med smärtsam amning fortfarande.

  Nu blev detta väldigt långt men jag hoppas du läser och kan hjälpas av det! Heja dig oavsett hur det blir!!

  1. Vill bara hålla med! Amningshjälpen var mitt stora stöd. Ringde en hjälpsamma och grät i telefonen. Hon var otroligt lugn, fin och pedagogisk.
   Och om amningen inte skulle fungera ändå är det också helt fine, glöm inte det. Din underbara Majken är ju beviset själv på att det går bra även uran amning 🙂
   Grattis förresten till hela lilla familjen!

 9. Relaterar så mycket. Har också 16 månader mellan mina små och amningen har varit ett gissel båda gångerna. Behövt tillägg från början med båda, och slutade amma efter en respektive två månader. Mådde så dåligt första vändan och upptäckte flera månader senare att det berodde på någon slags amningssorg. Denna gång nada, och det är så skönt! Det finns så mycket åsikter hit och dit, men det viktigaste är att du och ditt barn mår bra. Heja dig och grattis till bebis!

 10. Vi har en Vera här hemma och har i smyg tänkt att Majken blir bra till en eventuell framtida tös. Bra smak alltså

 11. Grattis till ljuvliga lilla Vera! Blir så gråtig nu, vi fick en liten lillasyster Vera i februari och tack vare henne känner automatiskt att hur skulle jag någonsin inte kunna älska alla andra ljuvliga Veror?! Stort grattis igen, det är tufft med andra barnet men också så mycket mera kärlek. Såklart. Kram!

 12. Åh så fint! Tänker själv att om min bebis i magen blir en tjej ska min Rut få en Vera till lillasyster <3 Men tror det blir en pojk. Llcka till med amningen, hoppas det vänder snart.

  1. Bra smak på namn. Jag har tvillingtjejer som heter Ruth och Vera. Storebror (16 månader äldre) heter Nils.

 13. Så himla gullig och vilket fint namn, passar utmärkt tillsammans med Majken!

 14. Stort grattis till en fantastisk fin liten bebis!
  Så fint namn med! Min farmor hette Vera så blir alltid så glad när någon får heta det. Tycker det är extra roligt då vår äldsta dotter är döpt efter min farmors syster och vår yngsta heter Majken! Tror med andra ord att det blir en mycket bra syskonkombo 🙂
  Stor kram till er!

 15. Åh vad fint, Majken och Vera blir så fint tillsammans dessutom <3

  Gällande amningen, har du kollat in Lady Dahmers blogg/instagram, hon skriver väldigt mycket om det med tips och tankar osv. just nu.

 16. Stort grattis till ert lilla nytillskott! Vera är ett himlans fint namn & precis som du skriver så klingar det väldigt fint ihop med Majken 🙂

 17. Å grattis grattis! Hon är alldeles ljuvlig och ni gjorde rätt val – hon ser definitivt hundra procent ut som en Vera. <3

 18. Hej Emma! Vet ju att man inte ska hålla på och ge massa tips och tycka till om just amning som är så känsligt, men kan inte låta bli då jag haft liknande situationer med mina två barn. Just det där med att utdrivningsreflexen inte kommer igång känner jag mycket väl igen. Det är ju väldigt relaterat till känslor, exempelvis är man stressad kommer det inte igång alls. Man måste ju vara lugn för att den ska komma igång för annars hämmar man hormonet som sätter igång reflexen. I början med bägge mina barn hade jag det problemet, men fick ett tips som funkade jättebra för mig. När du sätter dig och ammar, blunda och tänk “jag kan amma” och sedan tänker du på tex ett vattenfall eller något annat relaterat till strömmande forsande vatten, och sen en liten kalv/griskulting gulligt djur som diar. Ett tag gick jag ännu längre och föreställde mig en slags gudinna i vatten som ammar små minigudar I alla fall har det funkat bra för mig i de stunder då jag haft svårt för att få igång reflexen. Efter ett tag behövde jag inte visualiseringarna längre utan kroppsminnet tog över. Hoppas du kan hitta ditt sätt, det är ju väldigt härligt när det funkar.( och inte så lite ohärligt annars)

 19. Heja dig! Amma så mycket och ofta som bebisen vill så ska det nog gå vägen. Det kan ju ta ett tag innan mängden anpassar sig efter bebisens efterfrågan och smärtan avtar också efter ett tag. Håll ut och håll i det är värt det i längden

 20. Stort Grattis! och Vera är ju ett toppen fint namn ju:)
  Kram Lina

 21. Aå söt! Och vilket fint namn.. Både Vera och Bodil har stått (ocj står) på min namnlista 😉 Vår yngsta heter Iris, men ibland kan jag ångra att jag inte döpte henne till Bodil, hon ser ut som en sån 😉

 22. Så fin hon är! Grattis! Har med två täta och minsta är 2 månader nu. Kämpar också men amningen, funkade inte med första. Hade mjölkstockning varannan dag efter några veckor. Men just nu flyter det på! Ofta och länge vill han äta. Heja dig och hoppas det ställer in sig!

 23. Vill också tillägga att för mig blev amningen en prestation, det kändes som en press att lyckas och att allt liksom hängde på mig. Vilket gjorde mig stressad, och varje gång jag satte mig för att amma kom tankarna att “det kommer inte gå” upp. Men när jag fick till detta med att blunda slappna av och tänka på vatten och duande bebisdjur släppte det. Självklart kan det ju finnas olika orsaker till varför amningen krånglar, men just för försenad/utebliven utdrivningsreflex var detta optimalt för mig. Kram!

 24. Gattis till en Vera! Så fin!
  Måste höra, vad får dig att tro att hon “torrammar”? Amningen är superjobbig i början! Men kämpa, ligg så mycket hud mot hud ni kan! Håll henne sval för att hon ska hålla sig vaken och aktiv! Vi hade det kämpigt i början, men nu är min Lo 9 månader och vi ammar till stor del än! Ett tips är ath gå med i gruppen “amningshjälpen” på facebook! En extremt bra grupp! 🙂

  Återigen, grattis till en härlig liten Vera!

 25. Åh, Vera, perfekt namn ju! Hittade din blogg när jag hittade namninlägget, älskar namn (har ingen baby på g men tycker ändå det är kul att tjata sönder min man om olika namn).

 26. Åh, bästa namnet ju! Min mormor hette det så det har en given plats på min lista över namn på evenuella barn 🙂

 27. Jag har en egen Vera hemma så är väl partisk men jag älskar namnet Vera! Grattis till fina gosproppen!

 28. Amning är lurigt. Det tar ganska lång tid att få till det. Jag som var usel på att föda fick massa mjölk och det funkade bra. Sen. Men det gör svinont i början. Och jag menar inte dagar, utan veckor. Dessutom måste det vara lugnt omkring. Alltså syskonet och maken kan ju vara med, men det måste få ta tid tror jag… Så frågan är om du vill ge dig på det. Det kostar på ganska länge. Sedan kommer lönen. När det är världsmysigt att amma. Och praktiskt. Men inte i början. Då är det aj!

 29. Stort Grattis! Majken och Vera låter verkligen som coolaste/bästaste gänget <33

 30. Grattis till ert barn! …och vilket bra namn hon fått. Hoppas du och ni får ordning på amningen och god hjälp om så behövs med amning och/eller flaskmatande. Kan rekommendera Amningshjälpens hjälpmammor vare sig det blir amning el flaska för er. Allt gott!

 31. Åh vad fin hon är!
  Välkommen till världen!
  Stora grattis kramar till er

 32. Stort grattis till en ny familjemedlem! För fem veckor sedan fick jag en dotter som heter Vera Emma (Vera i tilltalsnamn) så kan bara applådera ert namnval 🙂
  Gräv inte ner dig i amningen, funkar det så gör det och annars vet ni hur man löser det ändå. Se till och njuta nu!

 33. Så himla mycket grattis till dig och hela familjen. Och Vera, vilket fint namn!

 34. Stort grattis till Vera! Önskar hela familjen allt gott. Njut av bebisbubblan!

 35. Välkommen till världen Vera! Vad härligt att du ville komma ut tillslut!

  Vet inte ni vill ha tips för amning men här kommer mina bästa ändå. Hoppas att du inte ska tycka jag låter raljerande för det är verkligen inte alls min avsikt. Så svårt att veta hur vissa saker ska uppfattas i skrift. Jag hade själv ett helt helvete med att få amningen att funka första gången men jag är såååå glad att jag häll ut de där första två veckorna för det är det absolut bästa jag upplevt sedan. Hursomhelst. Bara att bortse från dem om de är oombädda.
  1 – kolla Amningshjälpen.se
  2 – om ni vill amma, ge det tid och ansträngning. Ibland går det inte av sig själv utan man måste jobba (hårt) för det.
  3 – det gör ont att amma i början men det ska inte göra ont hela tiden för då är något fel. Hamburgergreppet när bröstet ska in i barnet mun så att bröstvårtan kommer långt bak i munnen och sedan ett finger i munnen på barnet för att lossa greppet.
  4 – tillgång och efterfrågan gäller för mjölken så att det känns tomt ibland och fullt ibland är helt normalt.
  5 – lita på din kropp oxh ditt eget omdöme

  Hoppas vardagen får fortsätta att flyta på annars. Och stort grattis igen.

  1. Gud. Jag skriver ju som en kratta på mobilen. Förlåt för det. Hoppas det var läsbart ändå…

 36. Grattis till barnet! Bodil är ju ett betydligt ovanligare namn och hade, då, enligt mig, varit lite roligare att välja, men ni tar såklart det namnet ni vill

  1. Majken, som ju skjutit iväg i popularitet, kommer inte vara särskilt mycket ovanligare än Vera när dessa ungar växer upp 🙂 Lätt att bli lurad när man väljer namn, eftersom man inte inser hur trenderna ändrats. Om man nu tycker det är viktigt!

 37. Nej men vad förvånad jag blir. Min dotter föddes nu i Mars och döptes till Vera. Tyckte vi passade bra till hennes mörka vilda kalufs. Sedan har jag inte stött på namnet. Bra val! Mycket fint :).

 38. Så fin så man blir tårögd ❤️ Vera var ett fint val tycker jag! Älskar att läsa din blogg, du skriver alltid så fint & kärleksfullt med glimten i ögat

 39. Gå med i amningshjälpens slutna grupp på Facebook, eller gå in på amningshjälpens hemsida och kontakta en hjälpmamma, om du vill amma finns det hjälp att få! Kanske behöver kolla greppet, eller hon har kanske för kort tungband? Finns många saker som kan göra det problematiskt i början. Och bara för att det inte funkade förra gången så behöver det inte vara likadant nu. Kör hud mot hud så mycket det går och låt henne snutta så mycket hon vill. Kämpa på och lycka till!

 40. Stort grattis till fina ungen! Sicken lyx att få födas mitt i Gotlands-idyllen! Då jag själv har både en Majken och en Vera tycker jag kombinationen är ypperlig! Och lyllos om allt fortsätter vara lugna gatan och heja om det blir skrikfest. Det fixar en det med.

 41. Men vilken liten goding och grattis! Själva fick vi en liten efterlängtad tös nu i tisdagsmorgon och kan inte annat än känna igen mig i amningen, upp och ner, ner och upp i dessa dagar men vi kämpar på här också! Stor kram och massor av grattis igen till lilla tjejen!

 42. Du vet kanske inte Emma att “Vera” betyder “Tro” på ryska. Fint namn. All lycka till hela familjen.

 43. Vilken liten guldklimp.
  Amningen kan vara ett litet helsike i början. Ofta har det för mig tagit ca 2 månader innan det funkar bra. Hoppas du kan hålla ut för när man väl får det att funka är det värt allt slit

 44. Grattis till bebisen! Gillar namnrt Bodil själv (låter som en tuff en) men Vera var gulligt.

 45. Kontakta amningsmottagning! Grym hjälp! Det tog en månad för mig att få igång amningen. Var chockad efter 64-timmarsförlossning och vågade inte sova på en vecka ifall lillbebisen skulle sluta andas…inte bästa amningsflrutsättningarna. Men gav mig tusan på att få igång den, för jag såg det som frihet att ha maten med mig. Svettades och grät när sonen ammade var tionde minut i två dygn. Men det var då han boostade igång produktionen. Hade aldrig ont, för amningsmottagningen hade visat mig hur vi skulle hålla. Så vill du, ge inte upp! När det funkar är det en såå härlig upplevelse! Är så tacksam över att det funkade att helamma efter den tuffa starten. Det var kämpigt när produktionen skulle ökas vid tillväxtfaser, men annars det bästa jag gjort! Saknar det!

 46. Stort Grattis till lilla bebisen! Hon ser ljuvlig ut!
  Kram

 47. Åh! Först, stort grattis till fina ungen! Sicken lyx att födas in i gotländska idyllen. Sen, har själv en Majken och en Vera. Oslagbara ihop, precis som dina fina tjejor!

 48. Du har säkert hört detta hundra gånger men: amningen är ofta jättejobbig i början, det betyder inte att det är något fel eller att det inte kommer funka sen heller. Så om du vill amma – håll ut i några veckor eller så.
  Och grattis!

 49. Grattis och hoppas att det ordnat sig med amningen! Lady Dahmer skriver bra och peppande om amning varje dag på sin insta – hoppas du hittat dit! Kram!

Kommentera

Stäng meny