Hållbart, trendigt och snyggt – ett stycke supertips

God morgon!
Tänkte sparka i gång den här hektiska dagen med ett stycke hållbart supertips.
Sedan den 1 juni i år måste ju alla handlare informera sina kunder om plastpåsarnas miljöpåverkan vilket har resulterat i över 2,5 miljoner färre plastpåsar (statistik från september) i kundernas händer. Men det finns en hel del kvar att göra.
Plastpåsarna kanske känns som en slentrianmässig grej, men faktum är att det tar hundratals år innan de bryts ner. Och många plastpåsar hamnar inte där de ska (i plaståtervinningen), utan i naturen och i våra hav.
Papperspåse då?  Nej pappåsarna är inte så mycket bättre de).
Den bästa påsen är den som återanvänds många gånger om.

Ett steg på den hållbara smart-vägen är att införskaffa (eller sy) en sådan här smart nätpåse för frukt och grönt. Jag köpte två stycken (en stor och en liten) hos Mimmi Staaf och har dem alltid med mig i handväskan tillsammans med en stor nätpåse.
De tar noll plats!

Det är med mallig uppsyn jag lägger upp mina nätpåsar på rullbandet på ICA kan jag säga.

Vill du helt skippa plast i vardagen? Kika in på bloggen i morgon, för då blir det plast-bantar-lista minsann.

Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Takk for bra tips om disse posene og for miljøengasjementet! Jeg hadde som nyttårsforsett for noen år siden å alltid takke nei til poser når jeg handle, alltid ha handlenett eller bare legge varene i vesken. Det sparer så utrolig mye plast. Blir helt kvalm når jeg tenker på rovdriften vi driver på miljøet.

Kommentera

Stäng meny