Hållbara julkalendern lucka 15: Ljusstakar från 1940-talet (Damernas Värld)

I år har jag äran att vara med i Husligheters hållbarhetskalender! Det är ju så flott och smart!
Tillsammans med 11 fantastiska har jag rotat i mina förråd efter godbitar som nu auktioneras ut på Tradera till förmån för Naturskyddsföreningen. Det ligger en massa härliga auktioner uppe, och här kommer en till!

Jojomänsan, i dag är det nämligen min tur att öppna en lucka och den innehåller något väldigt speciellt.

Nämligen två ljusstakar. Men inte vilka ljusstakar som helst. Nope, de här fick jag när jag jobbade på Damernas Värld. Ljusstakarna stod i arkivet, tillsammans med alla gamla tidningar från 1944 fram till i dag. Och de här ljusstakarna var enligt uppgift en tidig prenumerationsgåva från Damernas Värld – PÅ 1940-TALET! Förstå vad läckert! Så detta är inte bara två fantastiskt vackra ljusstakar, det är en bit modehistoria och även en bit av mitt liv.
För det var Damernas Värld som blev min sista anhalt i magasinsbranschen innan jag kastade mig ut för att pröva mina egna vingar. Två företag, två böcker, en klimatklubb och triljoners erfarenheter senare tittar jag på de där ljusstakarna varje dag och påminns om hur jäkla rädd jag var, men hur bra allt blev till slut.
Jag älskar dem högt, men jag tänkte att det vore skänka något med affektionsvärde till den här julkalendern. Det ska ju kännas lite, hehehe.

Jag har ju en hel del år på loppis-nacken och jag har aldrig sett några sådana här, så det måste varit någon form av specialutgåva. Här är de opolerade, men de går naturligtvis att polera upp till stålande glans.
Här hittar du auktionen!
Buda på och kom i håg att vart enda öre går till Naturskyddsföreningen!

Hållbara julkalendern 2018

1 dec Husligheter

2 dec Emma Sundh

3 dec Studioelwa

4 dec Malin Persson

5 dec Mokkasin

6 dec Fair living

7 dec Living by W

8 dec Volang

9 dec Helena Lyth

10 dec Dnilva

11 dec Whatdecoratesmyday

12 dec Hemmafixbloggen

13 dec  Studioelwa

14 dec Malin Persson

15 dec Emma Sundh

16 dec Living by W

17 dec Mokkasin

18 dec Whatdecoratesmyday

19 dec Volang

20 dec Dnilva

21 dec Fair living

22 dec Helena Lyth

23 dec Hemmafixbloggen

24 dec Husligheter

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny