Gravidmage vecka 34 (sex veckor kvar!) & sprillans ny förlossningsplan

gravid vecka 34 pregnant maternity clothes

God morgon!
Denna dubbelfestliga dag (Majken har namnsdag och John fyller 35 år!) ska firas med dunder och brak. Dubbelfrukost ska det bli minsann och croissanter en masse! Och – inte att förglömma – den traditionsenliga osttårtan (John älskar ost).

gravid vecka 34 pregnant maternity clothes kofta klänning

I dag är det dessutom bara 44 dagar kvar innan bebisen kommer. Förhoppningsvis. Jag hoppas den lilla parveln är punkligt.
Gravid i vecka 34 och sex veckor till förlossningen. Och vet ni vad?
Vi har en ny förlossningsplan.
Tanken var ju att föda bebis hemma i Värmland (eftersom det är fullkomligt tjokat i Stockholm), men nu när vi råkar ha ett torp på Gotland så har vi bestämt oss för att köra förlossningen där, på Visby lasarett. Jag har pratat med urgulliga BB där och de kan ta emot mig (pjuu) och jag ska få gå mina sista BVC-besök där också.

Eftersom jag tidigare var inskriven på Södra BB (som nu har lagt ner), så har jag fått ta lediga strötider hos olika barnmorskor i Stockholm. Jag har inte haft samma barnmorska mer än en gång så då kan jag lika gärna ta båten till Gotland och hänga runt med deras barnmorskor också. När jag ändå är i farten.
Så nu är planen helt enkelt Gotland. gravid vecka 34 pregnant maternity clothes ballerinaskor klänningDenna gravidvecka klär jag mig i Emmy-kofta, vintageklänning fyndad på Uppsala vintagefestival och ballerinaskor från Deichmann.

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 15 kommentarer

 1. Hej,

  Vad tror du om att gå till Retroella om man bara vill ha “vanliga” ljusa slingor? Dvs inget vintage över det hela? Jag frågar eftersom Retroella verkar prisvärd och jag har inte råd att lägga en förmögenhet på att slinga håret. Obs har aldrig slingat tidigare utan detta blir från scratch! Har mörkt hår. Sugen på förändring.

 2. Visby låter helt fantastiskt! Hoppas att du får en bra förlossning! 🙂 Du som varit med i föräldraligan ett tag, kan du inte snälla ta och skriva ner lite spädbarnsvänliga ställen i Stockholm? Tycker att det är så svårt att hitta restauranger och mysiga cafeer nuförtiden! Om vagnen väl går in finns inget skötbord på toan och än känner jag mig inte helt bekväm med att byta på golv eller i vagnen.. 🙂

 3. Så roligt, grattis till husköpet! Jag har fött båda mina barn i Visby och det är heeelt fantastiskt där, lycka till när det är dags!

  1. Åh, vad härligt att höra! Tack för peppet!

 4. Låter som en jättefin plan! Jag önskar jag kunde göra så med, har BF 30 juli, men jag har ingen stans att ta vägen än att vara kvar i Sthlm och hoppas på att jag får föda på Danderyd som jag valt sen innan.

  1. Hej Nina! Du vet väl om att du kan få ersättning om du föder någon annanstans. SÅ du vet =)
   Stort lycka till!
   EMma

   1. Åh, tack, det visste jag inte!

    Lycka till själv! 🙂

 5. Ett bra beslut Stort lucka till med både bebis och torp.

 6. Grattis Majken och John! Och grattis hela familjen till torpet! Vilken lycka att ha hittat ett sånt drömställe. Och förlossningsplanen låter ju strålande.

 7. Så otroligt sorgligt att man inte kan få föda barn i sin egen stad!! Hur gör alla de som inte har möjlighet att åka till en annan stad?
  Det vore toppen att läsa om dina tankar kring nedläggningen av Södra BB och BB Sophia (de enda barnmorskestyrda förlossningsklinikerna i Sverige och flrlossningskrisen generellt!
  Kika gärna in på https://www.facebook.com/groups/1709184636028152/ Ockupera BB Sophia #födapåvåravillkor #ockuperabbsophia

 8. Åh vad mysigt med torp!! Grattis!! Vi är också på torp-jakt och har tittat på några vänners torp i Lummelunda men v känner oss lite tveksamma till att resorna med båten blir så dyra…Vi är 2 vuxna, 3 barn och en bil. Hur har ni resonerat?

  Klokt beslut att föda i Visby också vad det verkar för i Stockholm känns det som en riktig kollaps vad gäller förlossningsvården!

 9. Grattis till ett bra val att föda i Visby! Födde min son här för snart 2,5 år sedan och de är verkligen super! Eftersom trycket inte är så stort här i jämförelse, så känns allt väldigt lugnt och man känner verkligen att de tar hand om en. Lycka till med förlossningen och med torpet!

  1. Åh, låter ju underbart! Tusen tack för peppet!

Kommentera

Stäng meny