Gravidmage vecka 23 och en klänning som sprack

IMG_1503

Försöker verkligen använda vartenda plagg i min garderob så länge det bara går. Men ibland når jag/garderoben en gräns. Den gränsen gick (tydligen) vid den här klänningen som jag köpte för en massa år sedan på vintagemässan i Malmö …IMG_1528

Den var ganska rymlig back in the days, men sprack ganska rejält efter två mätta nysningar senare …IMG_1534Men innan det började klia något förbannat i näsan så hann jag ta en bild på gravidmage vecka 23.
Apprå på kli …
Jag har fått VÄRLDENS klåda i hårbotten, nacken och på öronen (inte i, utan liksom på övre delen av örat (väldigt specifikt)). Vissa hävdar att det är en gravidåkomma. Någon som har haft samma?

Kram!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Gravidåkomma vet jag inte, jag fick barn för 2,5 månad sedan och sedan dess har jag enormt kli i hårbotten och nacken! Kanske de sista gravidhormonerna som spökar?

  1. Can be! Detta måste kollas upp. Och hallå! GRATTIS!!! Hoppas så klart på ett våruppror från dig (alltid lika fina), men förstår om du har liiiiite annat att tänka på. Kramar emma

 2. Om klådan fortsätter så bör du nog kontakta MVC.
  Jag fick helt plötsligt klåda, visserligen över hela kroppen, under graviditeten med mitt andra barn och det visade sig vara förhöjda gallsaltsnivåer. Lite blodprov och medicin senare så blev det bra.

  1. Tack för tipset! Det ska jag kolla upp! Trots att det bara var ett år sedan jag var gravid sist så har jag glömt bort allt man ska vara lite extra uppmärksam på, så tacK!
   Kram emma

 3. Hej,
  Prata med din barnmorska, jag fick väldigt specifikt klåda hårbotten, handflator och fotsulor. Det var graviditetshepatos. Så kolla!
  Mvh Elin

  1. Det ska jag verkligen göra. Ska dit i nästa vecka på första kollen, så det passar utmärkt. Kram emma

  1. Åh, det måste jag prova! Tack för tipset!

 4. Jag hade samma.. Det visade sig mycket senare (pga trodde gravidåkomma) att det var LÖSS sjukt kränkande! Prova att kamma håret över papper, annars kanske du är helt normal

  1. Hahaha, det var min första tanke faktiskt (innan en kompis sa att det kunde vara gravidåkomma). Borde kolla båda =)

 5. Underbara skor! Var går de att hitta?

  1. Hej Petra! Skorna köpte jag från Asos för en herrans massa år sedan. De har ju ett så stort utbud så det är möjligt att de har några liknande på lager. Lycka till!

 6. Känner igen mej sister! Under min förra graviditet kliade det helt galet i hårbottnen ock på halsen ock nyckelbenen. Aaaargh! Det var inget fel på mej, bara en sån där märklig grej som uppstod under hormonracet. Det är bra att kolla upp såklart men det kan också vara helt “normalt” som sagt. Jag fick i alla fall stor lättnad av Original Minerals (O&M) hårprodukter. Deras detoxschampo ock hydrate and conquer schampo (om du har torrt hår) är grymma. Hoppas du blir av med tokkliandet snart hursomhelst! Ock, tack för dina inspirerande ord på kvinnodagen – heja Emma!

Kommentera

Stäng meny