Gravidkläder: Flätor, pennkjol och gravidmage vecka 29

gravid vecka 29 pregnant gravidkläder vintage pennkjol

Hej från barnfabriken! Här bakas det barn för fulla muggar. Nu är det rejält med svängom därinne vilket håller mig vaken på natten, precis som under första graviditeten.
Plöjer dokumentärer vid 04:00-snåret och ser solen gå opp. Lite så jobbar jag.

Annars är det faktiskt inte så mycket som är likt från förra gången. Föga foglossning, bara lite sammandragningar (inte sängliggar-läge som sist) och illamåendet är under kontroll. Jag kan till och med dricka och koka kaffe. Det kunde jag inte när jag väntade Majken. Fick kväljningar av blotta tanken. Den här graviditeten har jag kunnat dricka cappuccino, men för allt i världen inte kunnat känna doften av nybryggt kaffe, yäääk! Tills nu.

gravid vecka 29 pregnant gravidkläder vintage pennkjol

En stor skillnad är också att gravimagen sitter så himla långt … ner. Jag har liksom fortfarande min midja kvar.
Och just ja, kanske största skillnaden är att jag är totalt förvirrad. Var och varannan koppling i hjärnan är igenbommad, under service eller gone fishing.
Förra graviditeten var jag någorlunda skärpt, hoppade in som redaktör på en tidning och jonglerade bollar medan jag stod på ett ben, men den här gången är det totalt mörker.
Men så går jag ju också runt och liksom skapar liv.
Så sci-fi.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Tänk vad olika graviditeter kan vara ändå, till och med ens egna. Minns att det var min största tröst när jag var gravid och mådde som sämst – att det inte fanns någon mall för hur en är som gravid. Att det är så sanslöst individuellt och att det inte var mig det var fel på. Bara det att min kropp tacklade graviditeten annorlunda än den bekant som mådde strålande.

 2. Men jösses vilka fina bilder! *hjärtögonemoji* Det är samma för mig här faktiskt. Dricker kaffe (fortfarande i chock) och har föga foglossning den här gången trots att andra svor att det blir huuuundra gånger värre andra gången. Gravidhjärna – check! Åka tunnelbanan åt fel håll, glömma bort vad jag skriver, ta olika skor osv. Det enda är väl att jag fått så mycket onda sammandragningar redan och riskerar därför att bli sjukskriven. Annars är allt prima!

 3. Men dra mig baklänges vad snygg du är! Känner mig som en fluffig flodhäst (inget ont om flodhästar men du fattar) i vecka 16. Skriver under på totalförrvirringen, ge mig min hjärna tillbaka. Hur går det att bära omkring på Majken? Jag hoppas verkligen att jag slipper foglossning den här graviditeten också, det vore rena mardrömmen att inte kunna ta hand om min ettåring så som hon behöver och jag vill.

  1. Grattis till graviditeten! Alltså det går alldeles utmärkt att bära runt på Majken. Jag kanske inte vill göra det allt för länge, men att lyfta upp och ner för rutschkanan, bära upp tre trappor och hålla om för att trösta? Inga som helst problem!
   Kramar
   Emma

 4. Vilka härliga bilder! Jag är lite avundsjuk på att du har en stil som är så gravidvänlig. Allt är superfint veka efter vecka! 🙂 Jag som trivs allra bäst i skinny jeans och skjorta börjar känna mig något begränsad såhär i vecka snart 25. Längtar till sommarväder då jag är mer av en klänningstyp då än nu under de kallare årstiderna.

  1. Åh, jag förstår helt vad du menar. Ser också fram emot sommaren när det ska levas i maxiklänningar och stora sjok. Men alltså jag måste säga att skinny-jeans och skjorta-gravida är bland det snyggaste jag vet! Så heja dig och din stil <3
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny