Mars 2015: Gravid vecka 40, ett söndagsbarn & visioner om föräldrarollen

barn bebis spjälsäng inredning barnrum sänghimmel

Efter jobb in i kaklet med gravidmage i vädret under januari och februari (kryddat med filmtips, nostalgitrippar, cravings, babyshower och pyssel) så kom äntligen mars. Jag blev sjukskriven för foglossningen, vaggande runt hemma i väntan på bebis (som var beräknad till det magiska datumet 8 mars) och fixade fint i barnhörnan.

inredning vintage inspirationinredning vintage inspiration sängbord

Hängde upp tavlor och lät vissna blommor stå. Mitt hem har aldrig varit så städat och piffat. I alla fall i maghöjd och uppåt. Allt nedanför magen var en okänd dimension av världen. gravid vecka 40 gravidmage gravidkläder

Gravid i vecka 40, med svullna, röda fötter, sparkar på revbenen (från Majken alltså (så vig är jag inte)) och bästa graviduniformen: mammaleggings och randig tröja från Boobspjälsäng järnsäng inredning spjälsängsskydd

spjälsäng järnsäng barnlakan spjälsängsskydd

Bäddade den lilla järnsängen med nya lakan, gick där och drog med handen över skrynklorna och väntade. Och väntade. Och väntade. Inget hände. gravid vecka 41 gravidmage gravidkläder klänning H&M

Gravid i vecka 41 och tänkte att vad fasen, nu ålar jag på mig festklänningen, det kanske inte blir någonting med det där barnafödandet.

gravid gravidklänning

Skrev om mina visioner för barnet, föräldraskapet och föräldraledigheten. Om att dela lika, resa med bebis, flaskmata och att ha med barnet överallt. Och om vissa människors önskan om att ta ner dessa visioner på jorden. Det blev läsarstorm!

amelia-vår-2015

Så kom bebisen. Ja, i alla fall min bebis i tidningsform. Amelia vår som jag hade skapat tillsammans med en rad inspirerande kvinns.

gravid vecka 41 gravidmage

Skakade liv i mitt årliga våruppror och många av er hakade på. Så fint! Livade opp i allt vaggande. bebis majken emmas vintage

Så till slut. Efter några dagars bloggtystnad lade jag upp den här bilden. Ett par skrynkliga fötter, en bebisrumpa förpackad i minsta möjliga blöja och spretiga, älskade fingrar. Prick en vecka över tiden, den 15 mars, kom en Majken äntligen till världen – med ett avgrundsvrål.   Ett söndagsbarn. järnsäng bebis

Vårljuset letade sig in genom sovrumsfönstret där Majken låg och sög åt sig av allt det nya. Jag skrev om de där första darrande dagarna, om gråten, oron och frustrationensminkbord vintage inredning

Det kom blombud på löpande band och varenda hörn av lägenheten fick sin beskärda del av vår. bebis majken emmasvintage

Och här är den första bloggbilden på Majken. Tio dagar gammal fick “skrutten” även ett namn.  IMG_60731Lite så var mars. Väntan, väntan, väntan och sedan totalt omvälvande.

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Åh vad s k ö n t att klicka in på dina barnvisioner! När du postade dem tänkte jag inte ens på barn – nu sitter jag med en treveckors dotter och blir så jäkla lycklig av det du skrev i mars och på din gravidlista! Har känt precis samma med amning, och att det är så tabu att ens tänka så! Och så peppande att läsa att ni fortsatte att göra grejer när Majken var född, som att resa till Göteborg. Hur har din upplevelse varit att resa med en bebis på bara en eller ett par månader? Kram!

  2. Tack så HEMSK mycket för det, Emma!!!
    Hanna (vecka 39 :))

  3. Åh alltså lill-Majken! Så jäkla gulli!

  4. Håller med ovanstående. Jag känner också samma med amning och jag och min sambo (som har en nästan färdigbakad unge i min mage) är fast beslutna om att kunna mata vårt barn lika mycket och dela så jämt som möjligt på allt. Känner mig stärkt att våga ha den visionen när jag läser ditt gamla inlägg. Jag håller också på och ursäktar mina önskningar och visioner om vårt barn när jag berättar för andra precis som bud skriver, “för jag har ju ingen aning”. Men vill så gärna att det ska fungera. Känns så fint att läsa dina inlägg inför Majken nu när jag själv ska ha barn, vi tycks vara rörande överens om det mesta!

Kommentera

Stäng meny