Gotland, Visby, rosa hus och körsbärsträd

visby gotland vår hus magnolia

Häromdagen åkte vi till Visby för att göra en hel massa grejer. Men jag var helt slut efter tusen jobbgrejer som kajkat ihop och ville bara strosa i solen. Så det gjorde vi. Det var som att allt kajk bara rann av mig mellan knoppande träd, rosa hus och magnolia-träd som höll på att spricka ut i sång.

visby gotland vår hus rosa gränder gator

Jag ordinerade mig själv Visby och det var bästa medicinen mot överfulla mejlkorgar, deadlines och tidspussel (hänga med barn på dagen och jobba på kvällen). visby gotland vår hus gränder gator knoppar maj april

Barnen var också helt slut och hade somnat i vagnen till kullerstensguppandet. Så jag och John gick i gränderna och medan John köpte kaffe och glass så gick jag in här:visby gotland akantus vintage inredning

Akantus. Mitt bästa ställe i Visby. Förra sommaren blev Akantus ett skämt, för varje gång vi var inne i Visby ville jag gå hit, men kom aldrig fram. Precis utanför blev det barnkris och vi var tvungna att åka hem. VARENDA GÅNG! Men nu fick jag gå in FÖRSTA gången jag försökte. Flott som tusan!visby gotland akantus vintage inredning midnatt sängkläder

Kikade på en hel massa fint i korgarna. Ekologiskt och hållbart.

visby gotland akantus vintage inredning tavlor

Här finns så mycket fint. Har länge trånat efter de där tavlorna med ormbunkar på. Tänker att det skulle vara fint i torpet. Helst skulle jag vilja ha en med äppelblom på.
Det där tavlorna var ju i ropet för några år sedan, ni vet i skolplansch-vevan, men i mitt huvud ropar de fortfarande. Samma med skolplanscherna. De kommer alltid hänga på mitt torp. Så det så.

visby gotland akantus vintage inredning citronträd kruka

Ville kliva in och sätta mig här, i den där djuuuuupa fönsternischen. visby gotland akantus vintage inredning kruka krukor

Fint som snus. visby gotland akantus vintage emma sundh

Inte så pjåkig hen heller. visby gotland akantus vintage inredning plädar

Pillade på rosa plädar och massa annat som jag ska skriva opp på önskelistan.

Och när jag kom ut väntade en hög med sovande barn, John hade placerat sig på puss-bänk och kaffe och glass stod uppradade.visby gotland körsbärsträd rosa blommor hus april maj

Och den här vyn bredda ut sig framför oss!

visby gotland körsbärsträd rosa blommor hus april maj vår

Så sinnessjukt vackert.

visby gotland körsbärsträd rosa blommor hus april maj vår akantus

Hade precis bett John att ta ett kort på mig här när ett barn i närheten yppade “så här brukar de stå på Instagram, med de rosa blommorna vid ansiktet” och jag kände mig så busted. Det var ju precis så jag hade tänkt att John skulle plåta mig, hahaha. Skämdes och gick.   visby gotland emma Sundh blommig klänning

Lite längre bort på gatan kändes det bättre. visby gotland emma Sundh blommig klänning barnvagn

Rumlade runt i ett vindfång med en påse från Akantus och skrattade åt mig själv inombords. Vill ni se vad som var i påsen?

visby gotland hus antikvariat drotten

Plåtade det här huset i vanlig ordning.  visby gotland vitsippor barn barnvagn

Jag väckte barnen efter deras timme sömn och satte vitsippor i händerna på dem så de inte skulle somna om.

visby gotland vitsippor barn barnvagn pläd filt

Innan vi pep hem till torpet igen köpte vi planteringsjord, lite lavendel och en perenn. Ett av årets projekt är att bredda perennrabatten utanför torpet nämligen. Tar det lite pö om pö tänkte jag. Fina perennblomstips mottages tacksamt!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. Praktveronika är en så vackert skir och blå perenn! Kantnepeta är lättskött, aromatisk och lockar till sig fjärilar.

  1. Åh, tusen tack för tips!

 2. Stjärnflocka!

  1. Min favoritblomma!

 3. Pioner, stjärnflocka, riddarsporrar, löjtnantshjärtan både rosa och vita, kadetthjärtan, flox…

  1. TACK!

 4. Alltså vilken vårsensation dessa bilder är! Som de får mig att längta till Gotland. Och fotot med citronträdet i fönsternischen är helt betagande!

  1. Kanske den vackraste vyn någonsin!

 5. “Satte vitsippor i händerna på dem så att de inte skulle somna om” – finaste jag läst på länge!

 6. Jag gillar när det inte är så tillrättalagt utan mer spretigt. Vallmo, astilbe, lavendel. Och stockros!

 7. Mormorsblommor tänker jag till torpet: ni har lavendel, ser ur som en pion i vagnen. Därtill daggkåpa, riddarsporre och tipsen ovan! Blir en finfin torprabatt!

  1. Jätteverbena oxå! Den ger ett så fint flor.

 8. Blå bolltistel! Pampiga när de blommar och står sig tjusiga som ett konstverk långt in på sensommaren. Är dessutom oerhört vackra i vas. Jättedaggkåpa blir också himla fin när den brer ut sig och är även den supertjusig i bukett. Akleja är inte heller dumt, finns i alla regnbågens färger nästan. Ps. Torpet uthyrt hela sommaren?

  1. Halloj, yes, torpet är uthyrt hela sommaren. Och tack för alla tips!

 9. Alltså lägg ägg va gullig Bodil med kundvagn!!

 10. Smukke billeder og en flot kjole (dress) , du har på. Hvor kommer den fra? Venlig hilsen Dorthe Svane

 11. Stjärnflocka är fantastiskt fint tycker jag! Och håller med om tipset ovan om Kantnepeta. Löjtnantshjärta och fänrikshjärta passar fint i gamla trädgårdar. Daggkåpa är fint också. Och riddarsporre, perenn brudslöja, och praktlysing.

Kommentera

Stäng meny