Gotland: Rosaskimrande morgon, (misslyckad) höstmarknad och rabarber i oktober

Det har varit sådant fullt ös med Klimatklubben att jag inte hunnit med att blogga om torpet, Gotland och allt som hände där. Så jag passar på nu.
Varje morgon kutade jag ut i bara nattskjortan i trädgården med kameran i högsta hugg för att fånga varje morgonstrimma på bild.

Det var frost och himlen var rosa. Allt det fina var omöjligt att fånga på bild. Med frusna (bara) ben stapplade jag omkring i Johns stövlar, men till slut gick jag in i torpet, åt frukost och startade dagen.

Förmiddagen spenderades med att fixa det nya staketet som du skymtar lite längre bort. Tidigare i höst fick vi hjälp med att gjuta plintar till staketet, men när vi kom ner till torpet så var tre av plintarna nerkörda och förstörda. Så deppigt.
Och dyrt.
Fort som tusan målade jag stolpar som John och hans pappa satte upp för att rädda resterande plintar.

Barnen plockade buketter med sin farmor ute på ängen och satte i små koppar. Ogräs alltså, inte så pjåkigt.

Strax innan 11 åkte vi i väg till Hotel Stelors höstmarknad för att njuta. Det fanns ju alla förutsättningar för det. Lunch, hästar, loppis, marknad och mys. Men allt blev bara paj. Barnen skrek och stångades så vi fick pipa hem. Fick en bild på världens finaste häst i alla fall och köpte lite barnkläder på loppisen, men sedan var det bara att gräva ner alla förhoppningar och visioner.
Åh vad jag saknar när de hade napp, när en bara kunde ploppa i dem och de blev som zoomies som följde efter en. Jaja, barnen är mycket gladare (när de är glada) och pratar mycket mer, men gah vad jag kan sakna att ha lite kontroll över situationen.

Allt blev bra när vi kom hem till torpet. Solen sken, hästarna betade i hagen, jag plockade rabarber och alla var glada.

Lagade äppelpaj, äppelkompott och testplåtade för Kockums. Men solen var tog för varm och skuggorna för skarpa för att plåta, så jag fick göra om allt dagen därpå. Jaja, men fint var det att titta på var det i alla fall.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Hej! Är ett stort fan av din blogg, men tycker att det nya teckensnitt du har är så svårt att läsa, och även väldigt smått. Blir att jag mest kollar på bilderna (som för övrigt är superfina), och struntar i att läsa. Vilket ju känns synd!

    1. Halloj! Jag har ändrat nu. Är det bättre? Hojta gärna!

Kommentera

Stäng meny