Gotland, pavlova, fika under äppelträdet och finbesök

Medan regnet strilar ner över denna Stockholmstorsdag  tänkte jag veva tillbaka tiden en aning och kika på en annan mulen, regntung dag – på Gotland.
Sommaren började sucka och längta mot höst och vi ställde in oss på att lämna barfotavardagen. Men innan dess hann vi kalasa loss med några godingar som fortfarande var kvar på ön.

Tjong pang så landade den här på vårt trädgårdsbord. En smarrig pavlova …

… som Elsa Billgren hade slängt ihop. Hon anlände med Pontus och Lynn, och strax därefter kom även Tell KiddoMaria och hennes man och pseudotvillingarna Sam och Micha (som numera är bofasta på Gotland).

Maria och jag sprang på varandra i lekparken i Almedalen, men eftersom de ena barnet efter det andra slet vår konversation isär och vi drog mot vitt skilda gungor och rutschkanor sa vi att vi skulle försöka ses någon annan gång. Sagt och gjort.
Lekparken i Almedalen alltså. Förutom fenomenal lek så har jag träffat så många härliga människor där! Exempelvis en hel drös med bloggläsare (älskar när ni kommer fram!) och så Maria.

Vi hade bjudit in till sista-sucken-av-sommaren-fika under äppelträdet, men så mycket bjud blev det ju inte. Elsa hade ju med pavlova och Maria hade köpt nybakat smarr-bullar från Själsö bageri.
Vi ryckte på axlarna och fick erbjuda kaffe och en ett par rangliga stolar att vila rumpan på.
#åretsvärdpar2017

Alla barnen härjade runt i den torra trädgården (ändå himla praktisk med torka = vi klippte gräsmatten en enda gång under sommaren), gungade, lekte affär och försökte sälja på oss korv med bröd, medan vi andra satt och sörpla kaffe och pratade.
Här har vi Sam och Micha, Marias gullungar, som lagade mat i torkan.

Majken och Bodil på sjörövarskeppen “Min” (ja, det har något att göra med att Majken är i fasen “aaaaningen possessiv”).

Bodil, Majken och jag.

 

Vi hade lagt ut ett täcke med böcker under äppelträdet, där Lynn satt och bekantade sig med Pelle svanslös.

Efter ett par timmar sockerstinn fika sa vi hej då till alla gästerna, tackade för fikan (!?) och bestämde at tvi skulle ses snart igen.

Och när jag plockade undan på trädgårdsbordet kom regnet. Det efterlängtade regnet.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny