Gotland: Morgondopp, Berså butik & Högklint

 

God morgon!
Här på torpet har vi precis ätit frukost, hälsat på grannkatten Torres som kommit på morgonvisit och planerat lite projekt. Sommarens sista besök lämnade ön i går, så nu väntar två veckor av oplanerat latmaskeri. I dagarna kommer en av grannarna sätta upp en hästhage på vår tomt, eftersom vi har en äng (som syns på bilden här). Så dumt att den bara står eftersom det råder brist på bete. Så snart kommer vi ha två hästar här på gården! Lycka! De kommer bara stå någon timme per dag eftersom det är solgryta på ängen, men ändå. Och apropå solgryta: Hoppas bara att temperaturen sjunker lite så vi kan vara på torpet. Vi har galet lite skugga (måste plantera mer träd!) och det går liksom inte att andas. Pöh! Så varje dag drar vi oss mot kusten, vinden och svalkan.
De flesta dagar börjar med ett dopp i badkaret.

 

Jag hoppade i med barnen och kylde ner mig en smula. Ibland går jag bara och doppar huvudet där i badkaret – så jag kan tänka.

Efter morgondoppet tog vi vår hyrda minibuss och for till Berså butik. Ville verkligen visa denna pärla för Linda som var på besök.

Och hon älskade butiken så klart – vem gör det inte?

Fint så in i vassen (höhöhö), eller hur?

Jag gick i vanlig ordning och pillade på den här necessären. En liten tradition som jag lagt mig till med. 

Inte nog med att ögonen får sig en gofika, så finns här världens gulligaste personal. Alltid så himla härliga och gulliga. Ni vet, lite småbabbel och hur-är-läget. Jag uppskattar sånt så himla mycket, när det inte är så anonymt liksom.

 

Söta små vaser. Passar årets blomskörd, hehehe. Kammar just nu noll ur den torkade perennrabatten.

När vi sonderat veranda hörn i butiken så tog vi en glassfika i trädgården. 

Linda och David.

När vi fikat klart åkte vi till havet.

Det fick bli Gnisvärd för dagen.

Hängde på stranden …

Och några timmar senare vinkade vi adjöss för att bege oss mot …

Högklint och stenstrand.

Min nya favoritplats!

Upp mot Fridhems pensionat. Jag har aldrig varit här, utan bara kärat ner mig på avstånd och bokat rum åt andra. Bokade in mina föräldrar här förra året och var något avis när de berättade om hur vackert det var – i verkligheten.

Men så är det ju ett kungligt sommarresidens också – med enorm veranda!

Jag gick in, frågade snällt i receptionen om vi fick kika in i pensionatet. Den trevliga kvinnan som tog emot oss var från Värmland, så det gick ju så klart hur bra som helst att komma in för en försiktig titt <3

Det var så vackert!

Glasverandan var redo för ett parti och solnedgång. Pensionatet ligger nämligen med utsikt över havet – och solnedgången.

Så typdikt att en har torp på Gotland, annars skulle jag lätt bo över på alla de där fantastiska ställena som en hittar.

På vägen ner från pensionatet la jag ögonen på det här lilla huset som låg med utsikt över havet. Drömmen!
Några dagar senare upptäckte John att han hade bokat färja tillbaka till Stockholm på fel dag (en vecka senare än vi tänkt), och det enda färjeavgången som fanns kvar var en måndag. Och vi som ska hyra ut torpet från söndag! Vad göra? Hyra det här så klart!!!
All ambivalens som kapslas in i de där sista dagarna på ön förvandlades till någon form av längt.

Efter högklint åkte vi hem, åt middag under sänghimmelen och bestämde vi oss för att ta en kvällspromenad/läggningspromenad. Jag bäddade i dubbelvagnen för barnen, och byggde ihop en liten droska till Chaplin.

Vi gick förbi alla fälten och såg Dalhem därborta i fjärran. 

In på grusvägar och förbi ödehus.

Vi hittade salmbär längs med vägen och plockade händerna fulla.

Barnen somnade på studs.

Det var helt tyst. Det enda söm hördes var …

… sommarens bästa ljud: syrsor och svalor.

När vi kom hem hade alla barnen somnat. Så då satte vi oss här – under äppelträdet – och spelade spel. Bästa dagen på sommaren tror jag bestämt!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Stäng meny