Gotland, dag 1: Dimma, vitsippor och begagnatjakt

Förra helgen öppnade vi upp torpet på Gotland för säsongen. Äntligen!
Vi hade ju en hel del att göra, men jag hann ta några bilder i alla fall.
När vi anlände så började ett digert arbete med att starta upp torpet. På med värme, vatten och kika på nya stuprör och källaren som fått en nypa kärlek medan vi varit borta.
Ett sönderfruset rör och en rörmokare senare kunde vi krypa till kojs och sov som aldrig förr. Klockan 05.00 vaknade minimänniskorna och vi tassade upp på april-kalla trägolv och kikade ut genom frostnaggade fårhagar, dimmtäckta ängar och spöklika päronträd.

Yllekoftor och tjocksockor åkte på medan vi åt årets första frukost nere i köket. Notera Majkens mack-ätarstil.

Det blev förmiddag och vi gick ut för att plocka vitsippor som vi satte i en gammal barnmatsburk. Det blev en vild bukett av långa och korta, friserade med en tvårings finess. Precis som det ska vara.

Efter vitsippeplock, trädgårdsjox och allsköns upptäcktsfärder satte vi oss på torptrappan och fikade, jag och Majken. 

Snart fick vi även sällskap av Torres, den underbara grannkatten. 

Snart ropade John att det serverades kaffe och ostmackor på andra sidan huset så jag och Majken pep till denna mackbuffé. 

Några russin serverades även.

På eftermiddagen åkte vi in till Visby för att sondera begagnatterrängen och leta prylar, regntunna och gamla fönster till torpet. Det blev ett besök hos Toggas …

… där jag förälskade mig i den här senapsgula skönheten. Lämnade dock Toggas tomhänt och pep hemåt för att förbereda torpet på ännu fler gäster. Men mer om det imorgon.

Tjingtjong och hoppas ni kikar in här i morgon också!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. O vad jag längtar till landet. Bor annars nära dej men vill komma bort. Min syster med familj bor jätte fint på tranarö och där är det härligt. Får man önska att du ibland tar en bild o visar här på fina kissen. Ha det nu jättemysigt och vi hoppas på sol o varma dagar. Kram.

  2. ser så himla mycket fram emot alla dessa inlägg om och från torpet! den här säsongen, både i väder, äventyr och bloggcontent <3

    1. Åh, du får önska inlägg så ska jag ge dig en masse!

  3. Åh underbara foton! Så mycket stämning. <3 Och den där helt underbara dimman i första bilden och sen Majken på första bilden. Ljuvligt!

    1. <3

  4. Undrar om du har hittat till loppisbutiken 4home som ligger vid Södervärnsskolan? Den är väl värd ett besök.

    1. Den har jag inte varit på. Är den bra?

Kommentera

Stäng meny