Gotland: Bungenäs, årets bästa dopp och en järnsäng i det fria

Hej på er!
Medan vi njuter av de sista timmarna på ön och pustar ut efter sensommarstädningen så tänkte jag att vi kan dra fram projektorn och kolla på lite diabilder från juli. Det var ju så galet varmt, gästernas vistelser gick i spinn och jag satt under äppelträdet istället för framför datorn. Jag hade liksom lite semester.
Så nu kikar vi på lite juli-bilder tycker jag – från när min syster Ellen och hennes familj var på besök. En av de där pöttheta dagarna kuskade vi upp till Bungenäs.
Vi käkade lunch och Majken lekte loss med sin älskade lill-kusin Zea.

Vi åt massa smarrig mat …

… och liksom dag ner mot havet efteråt.

Hoppade i våra badkläder illa kvickt. En bara orkar ju inte ha kläder på sig när det osar sommar.     

Och så hoppade vi ner i plurret. Majken och Bodil har varsin badring som de guppar omkring i och gastar “jag kan simma”. Lite oroväckande kaxigt, men där kan de ligga och njuta i en kvarts evighet. Och jag bredvid, dykande, ståendes på händer och görandes karuseller. Alltid ett litet tivoli i mamma-form. 

Efter bad var de här två taggade på after beach. 

Så vi knallade till …

Nyströms och köpte glass.

Vill nu aldrig äta glass igen. Det var absolut inget fel på deras glass, den var ljuvlig. Men ni vet när en ätit en smarrig glass och så tittar den glassneddränkta ongen på en med sitt kletiga anlete och säger att hen inte orkar mer. Och i handen? En naggad glass.
Jag som inte vill slänga mat måste ju trycka mig i den där glassen, som kanske även var glassdiskens största.   

Hela gänget! Ja, förutom jag då. Min svåger Christer, John, Majken, Zea, Bodil och min syster Ellen.

Någon ur denna skara kissade lite på trappan och försökte med den klassiska: TITTA DÄR. Så vi fick ju spola vatten och ställa till det i vattenbrist-tider.

Och sedan gick vi ner till stranden igen. Badade och plockade skräp. Känner mig som 100% min mamma. Exakt så har hon gjort i alla tider. Plockat skräp från gatan, stranden och fiskat upp plast från de mest otillgängliga platser. Nu är jag likadan. Varje dag har jag plockat plast från stranden, hastat ut i havet efter plastpåsar och samlat. Skulle kunna öppna museum.  

John doppade sig och vi konstaterade att detta LÄTT var årets bästa bad. 

Sedan blev det brått! Vi skulle ha gäster på torpet! 

Kom sista av alla gäster. Sådan total fail. Tur att de gillar oss ändå. Fast vi är lite tjosanhejsan med kaviar på.
Det här är för övrigt min bästa vy. Hela trädgården full av människor jag tycker om.

Och barnen fick äntligen träffa några av sina polare.  

Hoppa hopprep. 

Och leka burken. 

Rimlig samlingsplats för småbarnsföräldrar. 

Medan vi varit i Bungenäs så hade de här järnsängarna anlänt. Så jag gjorde en Elsa Billgren och bäddade upp i det fria.

Fast i stället för bubbel och rosé blev det Bolibompa, välling och hund. Men när barnen hade somnat och gästerna åkt hem, så parkerade jag mig här med syrran. Babblade och drack bubbel tills solen gick ner. Som jag har saknat det!

Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny