Gotland: Auktion, spring i majsodlingar och ett par fynd

Halloj! Oj, vad sent bloggande det blev i dag. Hoppas några av er är oppe, även om det är söndag och många börjar jobba imorgon. Jag med, i alla fall lite grann. Eller mer. Jag har ju jobbat hela sommaren på ett vis. Nåväl.
För en gång skull så tänkte jag blogga om vad jag gjort I DAG. Inte i går eller för en vecka sedan, utan den 5 augusti 2018!

Jag vaknade klockan 05:00. Pigg. Alla andra sov, så jag gick upp, traskade runt i städat torp och tog bild på den lilla hallen som dränktes i morgonljus silat genom loppisfyndade spetsgardiner. Står står solhatt och jätteverbena från perennrabatten.
Knakade runt i torpet och sedan gick jag och la mig i dubbelsängen tillsammans med resten av familjen som trängdes där.
Några timmar senare gick vi opp hela högen och åt frukost nere i köket. 

Det blev lite härjigt för jag och John fick den briljanta idén att det kanske var dags för ungarna att sluta med napp. I förskolan har de ju inte napp på dagen, men under sommaren har de eskat i tid och otid och vi har inte haft tålamodet att stå emot två vrålade barn. Hela arrangemang gick så där.
Halv tio packade skulle vi ge oss i väg, och Majken packade sin ryggsäck full med leksaker. 

Vi skulle nämligen på auktion runt knuten. I Dalhem!
Och det fanns så mycket fint och det var alldeles lagomt mycket folk. De här små barnstolarna förälskade jag mig i.

Och den här kistan! O,m jag hade haft ett stort hus hade den lätt fått stå på någon pampig plats. 

Världens gulligaste lilla bebsiset låg och väntade på en ägare. Helt komplett.  

Vi spenderade halva dagen där på auktionen, träffade så många härliga människor och ropade in några grejer. Efteråt fikade vi i, tja, lugn och ro. 

Hyfsad lugn och ro i alla fall.

När vi lämpat av fynden hemma vid torpet åkte vi vidare till Stora Tollby. Vi skulle egentligen ha mött upp Elsa här i måndags, men vår dag körde i hop sig så vi tog igen det nu.
Vi började med att plocka majs. Barnen trodde att de var med i Totoro, aprng in och hämtade majs och jag stod här och slet av skalet och var ganska så häpen. Vi odlar ju också majs, ungefär 10 minuter bort, men den kan knappt killa en i knävecken. Fjös i jämförelse.

Ungarna kutade in bland majsen, försvann och kom sedan kutande tillbaka.

Efter majsodlingarna gick vi till solrosorna.

Medan jag kliade mig i huvudet sprang de här i väg med lass av solrosor. 

Bodil gick runt som en u-båt i havet av blommor.

Medan Majken ömsom sprang raderna ömsom pekade ut vilka solrosor hon ville ha.
Hon älskar gult så vi var helt klart på rätt plats.

Nästa år ska jag ha en egen odling. Alltså jag satte hundratvå solrosor, men alla dog av torkan. Nästa sommar ska det regna. Notera!

Med det bestämt så åkte vi hem.

Korkade upp cider, åt majs-middag från Stora Tollby (på riktigt de GODASTE majs jag någonsin ätit!) och la ut auktionsfyndad spetsduk på köksbordet. Jag köpte en låda med massa spetsdukar för en spottstyver.

Och den här vackra hattasken! Den ska få bo i vår hall i stan tänkte jag.
Vad vi fyndade mer? En trägunga och en gammal trästege. Fina som tusan.
Nu ska jag titta på Glow och sedan dundra i säng – för imorgon ska jag förbereda en rad jobb.
Har du börjat jobba efter semester än? Hur känns det?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Näpp, inget jobb imorgon men har bara en vecka sommarlov (semester) kvar av mina 8
  Såååå mycket fint på auktionen dåoch önskar verkligen att det fanns solrosor som självplock runtom här
  Kram Åse

 2. vill mest bara slänga in en snabb kommentar om att jag älskar gotlands-inläggen, trots att det varit tyst från mig på sistone. hoppas ni har en fin sommar <3

  1. Åhhh, har faktiskt undrat hur du har det. Hur är Öland? Ser ljuvligt ut! Kram Emma

 3. Kistan påminde mig om bröllopskistan från den tecknade filmen “Trolltyg i tomteskogen” haha mysigt!

 4. Tänkte bara säga – rörande att sluta med napp – att det finns ett “napp-träd” på Galgberget i Visby. Det kan ibland hjälpa att göra en liten ceremoni och sedan låta barnet hänga upp sina nappar i trädet bland att andra nappar som hänger där och ta farväl/göra ett avslut.
  Trädet finns längs en stig ner från berget mot havet (en större stig ). Ja, bara som ett tips.

  1. Tusen tack för tips! Vi har försökt det mesta, men inte detta. värt ett försök. Kram Emma

Kommentera

Stäng meny