Göteborg, hejdå och en lyxhäng

En vaknar upp till ett stycke söndag i Göteborg, med en tre fyra sju flaskor (urdruckna) bubbel i sviten och det är sådan där ödesstämning som bara kan inträffa en söndag. Droskan blir en pumpa och weekend ska bli vardag.
Det är dags att säga good bye.
Men först en tur på stan med Åberg och Nina.

Vi slängde runt vår trötta ben längs med kullerstensgatorna, drack islatte och räknade dagarna tills vi ska ses igen.
Nina och jag ses ju för jämnan (vi bor på varsin sida av en park), men den där Åberg – Göteborg har henne i sitt grepp.

Vid lunchtid vinkades det hej då. Fatima satte sig på tåget och jag gjorde hissen, hajen, kanoten, simmet och krålet utanför tågfönstret. Jag och Fatima har en tradition att detta MÅSTE ske om det finns möjlighet.
Eftersom vi bor på varsin röd tunnelbanelinjen söderut i Stockholm, så skiljs ofta våra vägar vid Liljeholmen (där delas röda linjen). En sitter kvar på tunnelbanan, den andra MÅSTE bjuda på show från perrongen. Resultatet blir att vi båda bryter ihop av skratt. Eventuellt gråter en skvätt. En sitter skrattgråtandes kvar i den tysta tunnelbanan som glider i väg (eventuellt är det enda ljus som hörs, just ett kluckande skratt som inte går att hejda (och som liksom trissas upp av den obekväma situationen)) och den andra måste försöka hämta sig på perrongen. Det här med att stå ensam på en perrong, med benen i kors för att en håller på att skratta i brallan – med strama, väntande blickar runt omkring sig, ja, det är en upplevelse.

Nåväl.
Hela gänget pep i väg med tåg, men jag stannade kvar. Jag ville nämligen passa på at få lite extra tid …

Med de här två. Åberg och hennes Benjamin (som är lika gammal som min Majken).
Vi facetime:ar ibland och så får jag videos, men det var ett ÅR sedan vi sågs.
För mig är det så viktigt att ha en egen relation till mina kompisars kids. Jag vill vara en del av allt det där. Härjet. De där små minimänniskorna bär ju samma gener som mina vänner som jag älskar högt, så det blir ju liksom som ett pangerbjudande: Dubbelt upp med bra skit.

Se bara här. Två gånger briljant.

Lämnade Göteborg med kameran full med Benji-bilder, nedkladdade solglasögon och en stor dos hemlängt. Så jädra fin helg!
Att åka någonstans med ett gäng vänner alltså – gördetbaragördet.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

  1. Så härligt ni verkar ha det, jag är glad att göteborg visar sig från sin bästa sida!:)
    Jag har två frågor!; 1) din bok om vintagefrisyrer, kommer den komma igen?
    Och 2) jag ska gifta mig i Värmland nästa sommar och behöver tips, av kanske dig eller någon annan! Finns det något vackert mysigt ställe för ett sommar-bröllis, vacker natur, en lada eller dylikt med nära till övernattning!
    Tacksam för tips!

Kommentera

Stäng meny