Göteborg, dag 1

IMG_6956

När det nalkades nationaldagshelg packade hela familjen Sundh (ja, nu heter hela högen Sundh minsann) kappsäcken full med sjömansdräkter, ankarpyjamas, båttröjor och sailorbodys. Vi skulle nämligen ta tåget till Göteborg!

IMG_6942

Majken var skeptisk, men hennes stockholmshjärta skulle snart smälta. Men först en skik-tågresa från Stockholm till Göteborg. Som ungen skrek. En timmes försening på Stockholms central spräckte vår fina plan om att hon skulle tajta in sin sovtimme till ett behagligt kluckande tågljud. Men icke.
Vi ilade genom Svea rikes land med en gäll stämma som soundtrack. ALLA hade Majkens skönsång som soundtrack. Vare sig de ville eller inte.
Hennes lätt stressade föräldrar vaggade, vyssade, satt ner, stod upp, gick fram och tillbaka – vi gjorde ALLT. Men det var lönlöst. Ongen ville sjunga ut sin vrede.
Som tur är var hela tåget fullt av goa göteborgare som snällt i slutet av tågresan skrockade “det är inte lätt att vara liten” medan Majkens föräldrar – med panik i blicken – vände ut och in på sig själva för att inte förstöra alla andras resa. Vid de ömma orden släppte paniken och ja, ungen blev så klart lugn. IMG_7035

Emotionellt slutkörda landade vi här. I Göteborg. Vi knep åt oss något litet att äta på 7eleven och konstaterade att varenda liten skit i denna stad småpratat glatt med oss rufsiga vrak. Växte en meter eller så. IMG_7026

IMG_7128

Som spagettis rullade vi in här, på vackra Hotell Pigalle, och efter lite förvirring (min megakrångliga bokning hade inte gått igenom) checkade vi in i ett av rummen.

IMG_7019

Att bo här (ja, kanske inte precis just här i tvättstället) var min bröllopspresent till min John, eftersom vi firade bröllopsdag i samma veva.

IMG_7089

Dagen därpå vaknade vi upp i den mjuka hotellsängen, gosade ett par varv med Majken som sov i sin lilla vagn och därefter tog vi hissen upp till frukostbuffén. Här stod Howardsoffor på rad, flaskorna på eleganta rullvagnar och kockarna lagade frukosten medan man såg på. IMG_7063

Jag åt mest på den här jag!

IMG_7104

Vid 10-snåret mötte jag och Majken upp med den här godingen som var i stan. Vi gick på ett stycke hemligt möte med två trevlisar, för att sedan bege oss ut i solskenet igen.
Jag och Majkoberten vinkade hej då till Madeleine …

IMG_7120

… sedan rullade vi tillbaka till hotellet. I den dekadenta foajén satt nämligen John och jobbade.

IMG_7122

Jobbpaus. IMG_7141

När John var färdigjobbad tog vi vårt pick och pack och rullade i väg mot Slottsparken.

IMG_7149

Väl där mötte vi upp Nina!IMG_7178

… Och Åberg och hennes lille bebisplutt Benjamin. Inte att förglömma: Ninas lilla bebis som kommer till världen i höst. Jag kallar hen Ponny. Tycker det låter ball. Nina är emellertid inte begeistrad i detta namn, vilket bara gör det hela roligare.
Vi satte oss i en grillosande park som var som tagen ur en Göteborgsreklam. Här satt svåra ungdomar i ring, sjöng sjustämmigt och håll om varandra. Några hade sjömanskostymer på sig, andra hade fräsiga byxor och en annan hade inte så mycket på sig alls.
Just där och då vill jag så innerligt mycket att Majken skulle bli en av dem. IMG_7174

Vi kikade på pingvingerna i Slottskogen …IMG_7252

… och när magarna började kurra så traskade vi hemåt. IMG_7275

Nina “tillagade” guacamole och sedan åt vi tacos till magarna såg ut att vara i nionde månaden. I alla fall jag. IMG_7278Kvällens bästa var ändå att jag fick gosa med den här nya kompisen. Ser så mycket fram emot att vara en del i hans liv.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Hej! Hur är det att bo på det hotellet med lyhördhet och väsen? Tänker eftersom det ligger mittemellan spårvagnsspår och mitt i stan? Sen otroligt mysigt ut och verkar ju vara ett alternativ för framtida Göteborgsvistelser (om jag mot förmodan inte skulle kunna bo hos vännerna)!

 2. Jag är ingen snajsig vintageböna
  Tycker det är tråkigt när man i kommentarerna måste sucka & stöna
  Din blogg andas lugn & ro
  I bland vill jag oxå flytta till midsommarkransen & bygga bo
  Fast jag bor ju i Skåne granne med vackra Trolleholms slott
  Där mår min bohemiska hippisjäl gott
  Emma fortsätt linda in oss i din rosa, fina & naturliga värld
  Jag lovar att alltid följa din fina blogg färd ❤

Kommentera

Stäng meny