Ge bort bättre cykling i julklapp!

I samarbete med Cykelfrämjandet

Vi glömmer lätt en sak.
Att stigen vi går på har trampats upp av någon annan. Om det så är kvinnor som höjt rösten generationer innan oss, engagerade klimathjältar som pressat på för att få sin sak hörd eller viktiga organisationer som ständigt påverkat för att skapa en bättre, säkrare, vettigare och mer rättvis värld.
Engagemang som vi skördar frukten av, och kanske rent av tar för given?

Kanske är det dags att visa vår uppskattning, säga tack, bock och samtidigt fortsätta stödja de viktiga krafter i samhället som puffar oss åt rätt håll. Antingen med vårt eget engagemang, eller vår tid, eller genom att stödja med en peng. Så att nästa generation kan fortsätta skörda – ännu bättre frukt!

Det är fem dagar kvar till jul. Passa på att ge bort en bit av en vettig framtid till någon annan. Är det inte det finaste vi kan ge? Hopp om förändring?

I år ger jag bort medlemskap i Cykelfrämjandet – en organisation som funnits sedan 1934 (och som MÅSTE finnas kvar). Som pressar på för bättre cykelvägar, säkrare cykling och ser till att cykeln prioriteras. Dessutom anordnar de cykelkurser för de som aldrig fått tillfälle att lära sig cykla.
Cykelfrämjandet  jobbar rätt å slätt för att fler ska ha möjligheten att välja det bästa färdsättet för både hälsa, ekonomi, miljö och klimat.
Av allt kollijox en kan ge i julklapp, så är detta något av det bästa.

Ett medlemskap kostar just nu 125 kronor (ord. pris 275 kr). En god julklapp till dig själv eller någon annan.  Erbjudandet gäller till årsskiftet. Den som klickar hem julerbjudandet får ett gåvobevis mejlat till sig (som kan skrivas ut och läggas under granen).

Det här året har jag trampat fram, dels eftersom jag gillar att vinden i håret, att transportträna men också för att jag uppskattar att susa förbi alla bilar i kö. Vill inte heller göda mina redan omfångsrika klimatavtryck.  Att välja cykeln blev också helt nödvändigt på grund av den rådande pandemin, eftersom en uppmanats att undvika kollektivtrafiken. Och bil tycker jag ska vara till för de som har ett yrke som kräver det (snickare eller personer som jobbar obekväma arbetstider), eller för de vars ben inte kan trampa. Med #cykeluppropet har jag, Sophia och Annika  pressat på för popup-cykelbanor för att möta trycket, och fått möjligheten att ta del av Cykelfrämjandets enorma kompetens kring just cykelfrågan.
Den kunskapen behövs.
Som den behövs.

Ps. Använder så klart cykelhjälm, bara inte just på denna bild. Mötte en granne (som jobbar som läkare) när jag cyklade till affären för många år sedan. Jag bar inte hjälm. Han hojtade glatt att jag glömt hjälmen. Jag svarade att jag bara skulle cykla så kort, bara till affären. Och då svarade han i cykelns tramp “att en inte kan bestämma när en ska ramla”. Sedan dess har jag burit hjälm. Alltid. Tack Olle!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Stäng meny