Gamla stan, gränder och Mary Poppins-kappor

I helgen så rastade vi utflyktslängtet. På lördagen var vi på Scenkonstmuseet, som var en hit särskilt för Majken som är så nyfiken just nu. Dagen därpå tänkte vi att äsch, vi drar på museum igen, så vi drog in mot Gamla stan för att sikta in oss på Postmuseet. Men innan vi drog inomhus så passade vi på att lapa lite dagsljus i gränderna.
Barnen har sett “Mary Poppins returns” och tog på sig sina Mary Poppins-kappor, inköpta på Emmaus och Old touch.
De älskar den där filmen. Inte mig emot som är lätt svag för just den estetiken.
Bodil letade lyktor …

Medan Majken gick på upptäcktsfärd. Jag hade en lite gömd agenda att hitta porten där min mamma bodde på 1960-talet, målade köket i silver och gick till Konsum i bara morgonrocken. Men riktigt så långt kom vi aldrig.
En försöker valla barnen i en riktning, men då hamnar en garanterat i motsatt riktning.

Just tack vare därför hittade vi den här fina gränden.

Varför kan inte alla hus se ut så här? En kan ju bli glad för mindre liksom.

Vid tyska brunnen blev vi kvar en bra stund. Denna vackra brunn (från denna sida sett ska tilläggas. Från andra sidan skinns brunnen av en … bilparkering (idioti)) var bästa klätterställningen visade det sig. Kanske inte helt okej, vad vet jag. Men roligt hade de, de små barnen!

Min lilla onge.
När upptäcktsfärd och kurragömma i gränderna övergick i gallskrik gick vi mot postmuseet. Käkade våffelbuffé (barnen önskade det), mötte upp kompisarna Amanda och Diana, klädde ut oss till brevbärare från back in the days och pysslade loss i deras pysselverkstad. Och ja, jag kan ha tagit över stämplar och blanketter i deras postkontor för barn, men det var verkligen mitt absoluta drömyrke som barn. Bästa stället att vara på. Posten i Ulsvby. Minns doften, ljuden av stämplarna, blanketterna och snurrbrädorna där bankbok och blankett lades fr att snurras in till den postanställda.
Herregud, låter som att jag är uråldrig, hahaha.
Men fint var det!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny